Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Κατά συνθήκη ψεύδη ή Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος και "αντίσταση"

 Τίποτα δε μπορεί να σβήσει τα συλλογικά ψέματα επειδή είναι πολλαπλώς αναγκαία.Το διαπιστώνουμε να ισχύει ευρύτατα στο χώρο και στο χρόνο.

Η ταινιοθήκη της Ελλάδας σήμερα 21/4-27/4 ξεκινάει αφιέρωμα με τίτλο "Μνήμες Δικτατορίας" και ταινίες που εντάσσονται σ' αυτό που αυτοβαφτίστηκε "Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος" με κύρια χαρακτηριστικά τη δηθενιά,τη μιζέρια,τη πλήξη,την απομίμηση ξένων,την ατολμία έως δειλία,τα άθλια σενάρια αλλά και τις δημόσιες σχέσεις,τις κλίκες,τις χρηματοδοτήσεις τα βραβεία σε φεστιβάλ καταμεσής της χούντας.

Κινηματογράφο πραγματικό και αντίσταση με τεράστιο προσωπικό κόστος εν γνώσει τους σε Χούντες και Δεσποτισμούς έκαναν π.χ.ο Γκιουνέι και κάνει ο Ιρανός Μοχάμεντ Ρασούλοφ (αλήθεια πόσοι ξέρουν τις πρόσφατες ταινίες του για τη διαφθορά αλλά και τη θανατική ποινή στη χώρα του?).

Τις ταινίες του ανωτέρω αφιερώματος της ταινιοθήκης αν αξίζει να τις δει κάποιος είναι όχι επειδή έχουν οποιαδήποτε καλλιτεχνική ή ιστορική αξία αλλά για να γελάσει,να θυμηθεί την κατάντια και να σβήσει τις επιβαλλόμενες μυθολογίες. 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου