Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Όταν το ΠΑΜΕ νομιμοποιούσε στους εργασιακούς χώρους την δράση της ΧΑ και του Κασιδιάρη;

Για να μη ξεχνάμε το ρόλο του Περισσού που μας παρέδωσε το 2012 στα νύχια των ΣαμαροΒενιζέλων επειδή ένας είναι ο εχθρός ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ .Το αντίτιμο δεν ήταν μόνο μερικά εκατομμύρια από πώληση δημόσιων συχνοτήτων σε άγνωστους παρθένους νήσους.
Πόσοι πουλημένοι αγώνες (ΕΡΤ,ΟΛΜΕ,κλπ)
Τότε,σ' αυτή τη μακρά 9μηνη απεργία στη χαλυβουργία Ελλάδος του Μάνεση η οποία τελείωσε απότομα,με απόλυτη ήττα των απεργών ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΜΊΑ ΕΞΗΓΗΣΗ Τι μεσολάβησε μέσα σε μια βδομάδα μεταξύ 21/7/2012 όταν στο εργατικό κέντρο Ελευσίνας με συντριπτική πλειοψηφία 169-5 αποφασιζόταν η συνέχιση της απεργίας,έως την 28/7/2012 που αποφασίστηκε η διακοπή της με απόλυτη υποχώρηση.
Τώρα μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τα αργύρια.

από Οδόφραγμα κριτικής ανέργων και φτωχών

Κύριε Κουτσούμπα, ο ΣΥΡΙΖΑ έφταιγε όταν το ΠΑΜΕ νομιμοποιούσε στους εργασιακούς χώρους την δράση της ΧΑ και του Κασιδιάρη;


Κουβάλησαν τους νεοναζί στη Χαλυβουργία και θέλουν να βγουν και από πάνω

Την ανάγκη για ενίσχυση της «περιφρούρησης του αγώνα» επειδή «όσοι έρχονται εδώ δεν έρχονται όλοι για το καλό μας», τόνιζε πριν από λίγο καιρό ο πρόεδρος του σωματείου της Ελληνικής Χαλυβουργίας και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γ. Σιφωνιός. Σ’ αυτούς, πάντως, που δεν πηγαίνουν για το καλό των απεργών χαλυβουργών φαίνεται πως δεν συγκαταλέγονται οι νεοναζί της «Χρυσής Αυγής». Αυτοί, με επικεφαλής δυο από τα πρωτοπαλίκαρα του ελληνικού νεοναζισμού, τους Κασιδιάρη και Παναγιώταρο, έγιναν δεκτοί στο χώρο της απεργίας, ενώ ο ίδιος ο Σιφωνιός έκανε τον κονφερανσιέ στο σόου που έδωσαν οι Χρυσαυγίτες, υποδεχόμενός τους, χειροκροτώντας τον «σκίνχεντ» Κασιδιάρη που… απηύθυνε χαιρετισμό και προσφωνώντας τους στο τέλος!
Το πιο προκλητικό όλων είναι ότι η φυλλάδα του Περισσού, είκοσι μέρες πριν την επίσκεψη των Χρυσαυγιτών στη Χαλυβουργία, είχε επιχειρήσει μια χυδαία προβοκάτσια, ταυτίζοντας την «Κόντρα» με τη «Χρυσή Αυγή» («Κοινοί “προβληματισμοί” από “Κόντρα” και “Χρυσή Αυγή”», Ριζοσπάστης, 28.1.2012).
Σ’ αυτή τη χυδαία προβοκάτσια του Περισσού απαντήσαμε στο φύλλο μας της 4ης Φλεβάρη, με σχόλιο υπό τον τίτλο «Γιατί ο Περισσός επιτίθεται στην “Κόντρα”;» (βλέπε εδώ). Γράφαμε σ’ αυτό το σχόλιο:
«Προβοκάτσια από τον τίτλο ακόμα, που αποκαλύπτει ότι τα δημοσιεύματα της “Κ” για την απεργία των χαλυβουργών, που έχουν γνωρίσει μεγάλη διάδοση στο Διαδίκτυο, “πόνεσαν” την ηγεσία του Περισσού. Κάποιους προβληματισμούς είδε μέσα στις γραμμές του, αλλιώς δεν θα έστηνε την προβοκάτσια (…) Οι αναγνώστες της “Κ” γνωρίζουν βέβαια την αλήθεια για τις θέσεις της εφημερίδας. Οι αναγνώστες του “Ριζοσπάστη” δεν την γνωρίζουν (τουλάχιστον αυτοί που δεν παρακολουθούν συστηματικά το Διαδίκτυο). Και βέβαια, η ηγεσία του Περισσού πετσόκοψε ένα σχόλιο, αφαιρώντας όλα τα ουσιαστικά σημεία του για να το διαστρεβλώσει γκεμπελίστικα και έκρυψε ένα πολύ μεγαλύτερο άρθρο που αναφερόταν αναλυτικά στην απεργία των χαλυβουργών και στο διαρκές έγκλημα που διαπράττει σε βάρος των εργατών ο Περισσός, αδιαφορώντας για τη νίκη του αγώνα τους και ενδιαφερόμενος μόνο για την προώθηση της δικής του εκλογικής και συνδικαλιστικής τακτικής. Μιας τακτικής που μετατρέπει τους απεργούς σε διαμαρτυρόμενους απολυμένους και όχι σε εργάτες που θα επιβάλλουν το ταξικό τους δίκιο».
Δεν φανταζόμασταν, όμως, ότι η «Χρυσή Αυγή» θα γινόταν δεκτή στον Ασπρόπυργο, εκεί που μαζεύονται οι απεργοί χαλυβουργοί και που ο Περισσός τόσες φιέστες έχει στήσει. Δεν φανταζόμασταν ότι ένας νεοναζί «σκίνχεντ» θα μιλούσε από το ίδιο βήμα που έχει μιλήσει η Παπαρήγα και τόσα άλλα στελέχη του Περισσού.
Η φιέστα των εργατοκάπηλων νεοναζί έγινε την Παρασκευή 17 Φλεβάρη. Φρόντισαν να την κοινοποιήσουν οι ίδιοι με βίντεο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο. Τους βλέπουμε να προσέρχονται στο εργοστάσιο κουβαλώντας μερικές κούτες με τρόφιμα: μερικά γάλατα, μερικά μακαρόνια και δυο πεντόκιλα με λάδι. Ολα από άγνωστες μάρκες. Ισως να τ’ άρπαξαν από κάποιο μαγαζί μεταναστών, στις επιδρομές που κάνουν καθημερινά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Μετά η κάμερα κάνει ζουμ στις κούτες και βλέπουμε κολλημένα πάνω τους μεγάλα αυτοκόλλητα που γράφουν: «Ψηφίζουμε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμίσει ο τόπος». Στη συνέχεια, ο Κασιδιάρης παίρνει το μικρόφωνο και απευθύνει χαιρετισμό, λέγοντας ότι η «Χρυσή Αυγή» ήταν από την αρχή στο πλευρό των χαλυβουργών, αλλά δεν μπόρεσαν να πάνε πιο πριν, γιατί είναι εργαζόμενοι και δεν προλάβαιναν!
Με το που τελειώνει ο Κασιδιάρης ακούγονται μερικά χειροκροτήματα. Δεν βλέπουμε ποιοι χειροκροτούν, αν είναι εργάτες ή μόνο νεοναζί. Σίγουρα, όμως, βλέπουμε έναν (και τι έναν!) να χειροκροτεί. Δίπλα στον νεοναζί στέκεται ο πρόεδρος του σωματείου και στέλεχος του Περισσού Γ. Σιφωνιός, ο οποίος αφήνει το τσιγάρο στο στόμα, κατεβάζει το χέρι και χειροκροτά τον «Χρυσαυγίτη». Μετά παίρνει ο ίδιος το μικρόφωνο και έχοντας πάντοτε δίπλα του τον Χρυσαυγίτη» λέει: «Εχουμε όλη την Ελλάδα στο πλευρό μας. Βλέπουμε τι γίνεται για παράδειγμα στο μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, που πήγε μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ. Σήμερα βλέπουμε πολύ καθαρά Βορίδη και Γεωργιάδη, προσχωρούνε σ’ αυτό το μέτωπο κόντρα και στο αυτό. Είναι πολιτικά παιχνίδια που θέλουν όμως να τσακίσουν τους εργαζόμενους».
Δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη ανάλυση αυτής της παραληρηματικής προσφώνησης. Το νόημά της είναι σαφέστατο. Ολη η Ελλάδα –και η «Χρυσή Αυγή»– είναι μαζί μας, εκτός από τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης, με ιδιαίτερη αναφορά στους Βορίδη και Γεωργιάδη, που –σε αντίθεση προφανώς με τους «Χρυσαυγίτες»– προσχώρησαν στο μαύρο μέτωπο!
Η συνέχεια δίνεται στο σάιτ των νεοναζί, όπου διαβάζουμε: «Στο πλευρό των συμπατριωτών μας απεργών της Χαλυβουργίας Ελλάδος βρέθηκε σήμερα κλιμάκιο Συναγωνιστών από την Κεντρική Διοίκηση της Χρυσής Αυγής. Στους αγωνιζόμενους Ελληνες εργάτες μοιράστηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στους Χρυσαυγίτες ήταν θερμή και η αποδοχή πλήρης. Στον σύντομο χαιρετισμό του εκπροσώπου μας εκφράστηκε η αλληλεγγύη και η υποστήριξή μας στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων χαλυβουργών. Διαγράφηκαν έτσι οριστικά οι συκοφαντικές αναφορές και τα ψέμματα του ΚΚΕ και των επαγγελματιών εργατοπατέρων που δυσφημούσαν το Κίνημά μας. Απ’ ότι φάνηκε σήμερα, οι Ελληνες εργαζόμενοι έχουν σιχαθεί τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές της αριστεράς και στρέφονται πλέον ανοικτά προς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.
Δεν είναι τυχαίο πως η αντιπροσωπεία μας καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο των χαλυβουργών, ενώ ο επικεφαλής του σωματείου ευχαρίστησε δημόσια τον Λαϊκό Σύνδεσμο για την συμπαράστασή του. Δεν παρέλειψε επίσης να επιτεθεί στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και κυρίως, στο νέο δίδυμο της ΝΔ Βορίδη-Γεωργιάδη. Η σημερινή αγωνιστική παρουσία της Χρυσής Αυγής στο πλευρό των Ελλήνων Χαλυβουργών είναι βέβαιο πως έκανε τους επαγγελματίες συνδικαλιστές και αναρχοκομμουνιστές να πάθουν πολλαπλά εγκεφαλικά. Το μήνυμα που έχει περάσει πλέον παντού είναι πως ένα ασυμβίβαστο Εθνικιστικό Κίνημα – με λαϊκά και επαναστατικά χαρακτηριστικά – έχει γεννηθεί μέσα στην κοινωνία και πολύ σύντομα θα κυριεύσει ολόκληρη την Ελλάδα».
Οπως ήταν αναμενόμενο, ξέσπασε σάλος στο Διαδίκτυο. Ιδιαίτερα από άτομα και συλλογικότητες του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, που έχουν σταθεί στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών, που έχουν εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους οργανώνοντας σε όλη την Ελλάδα εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συγκέντρωσης οικονομικής ενίσχυσης και που δεν μπορούσαν ποτέ να διανοηθούν ότι θα συνέβαινε αυτό το αισχρό γεγονός, με πρωταγωνιστή μάλιστα τον πρόεδρο του σωματείου και στέλεχος του Περισσού.
Τι θα περίμενε κανείς; Θα περίμενε μια αποφασιστική καταδίκη του γεγονότος από τη μεριά του Περισσού και του ΠΑΜΕ και καταγγελία του Σιφωνιού που λειτούργησε ως κονφερανσιέ τον νεοναζί. Ο Περισσός διαγράφει κόσμο από τις γραμμές του όταν τολμά να αρθρώσει κριτική στην κομματική γραμμή. Σχετικά πρόσφατα έχει διαγράψει προβεβλημένα συνδικαλιστικά στελέχη, επειδή διαφώνησαν στη συνδικαλιστική τακτική. Ο Σιφωνιός, όμως (και όσοι άλλοι συνήργησαν στο αίσχος), ετέθη υπό κομματική προστασία. Πέρασαν τρεις μέρες και ενώ το Διαδίκτυο βοούσε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση από Περισσό μεριά. Την τέταρτη μέρα, επανεκτιμώντας τα γεγονότα, βλέποντας ότι οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες συνεχίζονταν, βλέποντας και την προκλητικότητα των νεοναζί στην ιστοσελίδα τους, αποφάσισαν να μιλήσουν. Και τι είπαν; Οτι όλα είναι προβοκάτσια της «Χρυσής Αυγής» και όσων κατήγγειλαν το αίσχος! Αυτοί έμπασαν τους νεοναζί σ’ ένα χώρο απεργιακού αγώνα, τον οποίο οργανωτικά ελέγχουν απόλυτα, και στο φινάλε, κατά τη γνώριμη τακτική τους, κατήγγειλαν όσους διαμαρτυρήθηκαν και τους… ταύτισαν με τη «Χρυσή Αυγή» (όπως ακριβώς δοκίμασαν να κάνουν και με την «Κόντρα», όταν η κριτική μας τους «πόνεσε»). Ομως, το μόνο που κατάφεραν ήταν να κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα γι’ αυτούς.
Τη Δευτέρα, τρεις μέρες μετά την επίσκεψη των νεοναζί, σκάρωσαν μια ανακοίνωση του ΔΣ του σωματείου της Χαλυβουργίας, η οποία «καταγγέλλει την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων ομάδων να προβοκάρουν, να συκοφαντήσουν και να αμαυρώσουν τον ηρωικό αγώνα μας». Αφού αναφέρει διάφορα για την εχθρική στάση της «Χρυσής Αυγής» που «από την αρχή τάχθηκε ενάντια στον αγώνα μας, όπως και σε κάθε εργατικό λαϊκό αγώνα», η ανακοίνωση καταλήγει στο πρώτο συμπέρασμα: ότι οι «Χρυσαυγίτες» (τους οποίους δεν χαρακτηρίζει καν νεοναζί) «αποφάσισαν να χτυπήσουν με άλλους, ύπουλους τρόπους τον αγώνα μας» και γι’ αυτό «την 109 ημέρα απεργίας επισκέφτηκαν ξαφνικά το εργοστάσιο με πρόσχημα την υλική βοήθεια. Αφού έβγαλαν φωτογραφία στα μακαρόνια και στα νερά που έφεραν, στολισμένα με προεκλογικά εμετικά συνθήματα, τα οποία είδαμε αφού είχαν φύγει, και αφού βιντεοσκόπησαν την παρουσία τους, στη συνέχεια άρχισαν το γνωστό έργο τους. Μέσω διάφορων ανακοινώσεων άρχισαν να προβοκάρουν τον αγώνα μας, το ΔΣ του σωματείου, και τα στελέχη του».
Πήγαν χωρίς προηγούμενη συνεννόηση οι «Χρυσαυγίτες»; Πήραν, δηλαδή, το ρίσκο να φάνε ξύλο; Δεν το συνηθίζουν. Ας το προσπεράσουμε, όμως. Ας δεχτούμε και ότι τα εμετικά αυτοκόλλητα στα τρόφιμα τα είδαν μετά. Ο Σιφωνιός, το έμπειρο συνδικαλιστικό στέλεχος, δεν κατάλαβε με ποιους έχει να κάνει; Γιατί τους έδωσε το μικρόφωνο να μιλήσουν και στεκόταν δίπλα στον «Χρυσαυγίτη»; Γιατί χειροκρότησε; Γιατί έκανε αντιφώνηση ο ίδιος με αβανταδόρικο τρόπο για τους «Χρυσαυγίτες»; Την κάμερα που τραβούσε δεν την είδε ούτε ο ίδιος ούτε κανένας άλλος από τα στελέχη του Περισσού;
Συγνώμη, αλλά θα πρέπει να είναι κανείς ή βλάκας ή «στημένος» για να χάψει τέτοιες δικαιολογίες. Εβαλαν μπροστά το ΔΣ του σωματείου για να κρύψουν τις πομπές τους. Αντί να κάνουν μια καθαρή αυτοκριτική (έννοια και πρακτική που τους είναι εντελώς ξένη), προσπάθησαν να βγουν και από πάνω, βρίζοντας συλλήβδην όσους κατήγγειλαν το αίσχος τους ότι «δεν προσφέρουν την υλική βοήθεια με στόχο να βοηθήσουν, ότι άλλα έχουν στο μυαλό τους». Εφτασαν στο σημείο να ταυτίσουν όλο τον κόσμο της αλληλεγγύης με τους νεοναζί, γράφοντας: «Δηλώνουμε ότι οι Χαλυβουργοί δεν είναι για τα δόντια της Χρυσής Αυγής και διάφορων άλλων δήθεν επαναστατών»! Για μια ακόμη φορά, φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και πολιτικό άρθρο, στην τελευταία σελίδα του «Ριζοσπάστη» της Τρίτης 21 Φλεβάρη. «Βρήκε ευκαιρία η “Χρυσή Αυγή” να στήσει προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ, του ταξικού εργατικού κινήματος και των απεργών της “Ελληνικής Χαλυβουργίας”», είναι οι πρώτες λέξεις του άρθρου, λες και οι νεοναζί έκαναν ό,τι έκαναν μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια του Σιφωνιού και των άλλων ΠΑΜιτών, που κάνουν face control σε όσους πηγαίνουν στον Ασπρόπυργο. Και στο τέλος, ταυτίζει με τη «Χρυσή Αυγή» μια σειρά συλλογικότητες που κατήγγειλαν το αίσχος τους.
Τι αποκαλύπτει αυτό το γεγονός; Αποκαλύπτει, πρώτον, ότι ο Περισσός βρίσκεται σε πανικό, λόγω της άθλιας κομματικής διαχείρισης που έκανε σ’ έναν ηρωικό απεργιακό αγώνα. Γι’ αυτό και τα στελέχη του δεν ήταν σε θέση να αξιολογήσουν στοιχειωδώς τι σημαίνει να μπάζεις στο χώρο της απεργίας τους νεοναζί μαχαιροβγάλτες που σακατεύουν καθημερινά ξεμοναχιασμένους μετανάστες εργάτες. Αποκαλύπτει, δεύτερον, για πολλοστή φορά, πόσο αδίστακτος είναι αυτός ο μηχανισμός, όταν πρόκειται να συγκαλύψει τις βρομιές του και να συκοφαντήσει άλλους.

10 σχόλια:

 1. Δυστυχώς πρέπει να πω οτι το κείμενο αυτό ξεπερνά κάθε όριο εμπάθειας και αγγίζει το κατάπτυστο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 1-ποιο κείμενο (ενικός) το πρώτο ή το δεύτερο?
  2-Το βίντεο είναι κατάπτυστο?
  3-Γίνεσαι περισσότερο συγκεκριμένος αν θέλεις και αν εντοπίζεις ψεύδη.
  4-Ξέρεις τελικά τι μεσολάβησε μέσα σε ελάχιστες μέρες και η συντριπτική πλειοψηφία για συνέχιση απεργίας,αποφάσισε ξαφνικά την άτακτη υποχώρηση?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάποτε με εξόργιζαν το "βρίζω και φεύγω"."δεν απαντώ","αλλάζω θέμα" με λίγα λόγια τραμπουκίζω και ικανοποιούμαι.
  Τώρα πλέον όχι.Καμιά οργή.Γιατί έχω την σωστή ερμηνεία,και βλέπω νηφάλια κάτω από την επιφάνεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγώ είμαι αυτός που βρίζει, τραμπουκίζει και ικανοποιείται;
  Κι εσύ αυτός που βλέπει νηφάλια;
  Μόνο μια θλίψη νιώθω διότι βλέπω εμπάθεια απέραντη, η οποία μεταχειρίζεται πλέον τα έσχατα μέσα. Δεν πειράζει, δικές μου οι πλάνες, δίκαια αποκαλούμαι πλέον και "τραμπούκος".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Tραμπουκισμός (όπως και κάθε χρώματος φασισμός) δεν είναι ΜΟΝΟ η σωματική βία αλλά και η λεκτική-"κατάπτυστο" (οι δορύαιχμες λέξεις που λέει και ο Ελύτης),όπως και η σιωπή-απαξίωση απάντησης πχ δικαστές δεν απαντούν για δίκαιο/συνταγματικό αίτημα κρατούμενου.
   Δε ξέρω που βλέπεις την εμπάθεια,πάντως αν υπάρχει σίγουρα δεν είναι προσωπική.Δεν κατανοώ ούτε ποιά είναι τα έσχατα μέσα.Ενώ θυμάμαι να υφίσταμαι "εσχατα μέσα" επειδή παράθεσα αποσπάσματα από βιβλίο του Μίσσιου με αφορμή το θάνατο του....Και βγήκα από...πλάνη.
   Γενικά μιλώντας,ότι μας βγάζει από πλάνη είναι συνήθως οδυνηρό,όμως θα πρέπει να το ευγνωμονούμε αφού μας φέρνει κοντά στην αλήθεια.
   Αν κοιτάξεις καλά το σχόλιο θα δείς ότι "τραμπουκίζω"αναφέρεται στις γνωστές,παλιές,και μόνιμες τακτικές εξουδετέρωσης συζήτησης.Και αυτό είναι γενικό και όχι ειδικό.Αν τις εφαρμόζει ή όχι κάποιος κρίνει αν συμπεριλαμβάνεται ή όχι στο χαρακτηρισμό.

   Θα συνεχίσω επί του θέματος της ανάρτησης και "επιχειρημάτων" στο επόμενο σχόλιο

   Διαγραφή
  2. Περίεργο. Πριν βγεις από την "πλάνη" φρόντισες να δηλώσεις ότι "ο κύβος ερρίφθη και το πλοίο φεύγει". Ετεροχρονισμένα βγήκες από πλάνες, σχεδόν προσχεδιασμένα. Επειδή δεν το σχολίασα δεν σημαίνει ότι δεν το παρατήρησα.
   Τα "γενικά" και τα "ειδικά" ξέρουμε πόσο ελαστικά είναι. Π.χ.:
   -Είσαι μαλάκας!
   -Γιατί με λες μαλάκα;
   -Δεν το λέω για σένα, όποιος είναι το ξέρει.

   Διαγραφή
 5. Αφού όμως θες απαντήσεις να τις δώσω. Όσο μπορώ να έχω άποψη, αφού εγώ δεν τα ξέρω όλα.
  1. Ποια η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο; Α, ότι το ΠΑΜΕ πούλησε και την ΕΡΤ, αφού, όπως φαίνεται, είχε την πλειοψηφία και το πρόσταγμα των κινητοποιήσεων. Τι να πει κανείς...
  2. Το βίντεο το έχει δει όλη η Ελλάδα.
  3-4. Ψεύδη υπάρχουν δυο λογιών: τα άμεσα ψέματα και οι αλήθειες-τσιχλόφουσκες.
  Διαφωνίες για τη συνέχιση της απεργίας υπήρχαν πολύ πριν από τη διακοπή της:
  http://tvxs.gr/news/ellada/xalyboyrgia-okto-mines-apergia-kai-diamaxes
  Αυτό που έδωσε αέρα σε όσους ήθελαν να σπάσουν την απεργία ήταν η κατάληψη του εργοστασίου από τα ΜΑΤ στις 20/7. Προφανώς δεν τόλμησαν ή εμποδίστηκαν να το εκδηλώσουν στη ΓΣ της 21/7, μια μέρα μετά την επέμβαση. Γιατί μέσα σε μια εβδομάδα ψήφισαν το ανάποδο;
  1ο ενδεχόμενο: Διότι το ΠΑΜΕ έπεισε τους απεργούς να σταματήσουν την απεργία (λες εσύ). Πως τους έπεισε; Πόσα μέλη είχε το ΠΑΜΕ στο σύλλογο των χαλυβουργών, πλην Σιφωνιού; Γιατί να εκτελέσει την παράλογη "διαταγή" του ΠΑΜΕ η μεγάλη πλειοψηφία που δεν ανήκει σ'αυτό; Μήπως μοιράστηκαν τα "αργύρια" στους απεργούς; Ή μήπως ήταν άβουλα ζώα;
  2ο ενδεχόμενο: Αφορμή ζητούσαν οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους, κουρασμένοι από την αφραγκία, να ξεχάσουν απεργίες και απολυμένους και να ξαναπιάσουν δουλειά. Τη βρήκαν στην επέμβαση των ΜΑΤ. Τη βρήκαν στη ντεφάκτο έξωσή τους από το χώρο της κατάληψης που δημιουργούσε αγωνιστικό κλίμα. Τη βρήκαν στις υποσχέσεις του Μάνεση ότι θα ξαναπροσλάβει κάποιους από αυτούς. Τόσο απλά και ανθρώπινα. Τα ανθρώπινα όμως προϋποθέτουν κατανόηση του ανθρώπου.

  Τώρα, όσον αφορά στην επίσκεψη της ΧΑ στη χαλυβουργία. Να μερικές απόψεις που δεν έχουν σχέση με το ΚΚΕ:
  http://leftg700.blogspot.gr/2012/02/blog-post_19.html
  Αλλά τι να τις κάνει κανείς τις απόψεις όταν με ελάχιστο μυαλό βγαίνει το πόρισμα; Ποιον εξυπηρέτησε η επίσκεψη; 1ον: Το Μάνεση, ο οποίος ήξερε ότι θα γίνει σούσουρο που θα βλάψει την απεργία. 2ον: Τη ΧΑ, που έψαχνε ευκαιρία να φανεί αντισυστημική και φιλεργατική. Προφανώς ειδοποιήθηκαν από τους δικούς τους για το πότε θα πάνε και έσκασαν μύτη.
  Τι όφελος θα είχε το ΠΑΜΕ από την επίσκεψη της ΧΑ; Μόνο ζημιά και τίποτα άλλο. Γιατί άργησε να αντιδράσει; Διότι πιάστηκε στον ύπνο. Ένα κι ένα ίσον δύο.

  Ποιοι δικάζονται ακόμα για την απεργία στη Χαλυβουργία; Αυτοί που πάντα βγαίνουν μπροστά και εισπράττουν τις μηνύσεις και τη λάσπη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1-Aν είχες χρησ/σει πληθυντικό δεν θα ζητούσα διευκρ/σεις ποιό αφορά το "κατάπτυστο"
   -Δεν αναφέρει μόνο ΕΡΤ αλλά και ΟΛΜΕ.Ας μείνουμε όμως στη ΕΡΤ
   α)Ποιός είχε το πρόσταγμα και σε πρόσταξε να συμμετέχεις το πρώτο καιρό στις διαμαρτυρίες.Εγώ πάντως δεν δέχτηκα από κανέναν καμιά προσταγή και συμμετείχα έως τέλους.
   β)Στις 7/7/13 ως αυτόπτης έγραφα για την πρόσκληση του ΠΑΜΕ στην ΕΡΤ για ΣΥΖΗΤΗΣΗ σχετικά με τη δημιουργία συντονιστικού αγώνα και την άρνηση του ακόμη και να συμ.στη ΣΥΖΗΤΗΣΗ.Δεν σχολίασες τότε.Μήπως να σχολιάσεις τώρα που οφειλόταν αυτό?
   http://lysippos-mustang.blogspot.gr/2013/07/blog-post_7.html
   γ)Όταν μπουκάρισαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ,ποιοί ήταν απέξω και που ήταν το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ?.Είδα πολλούς,όχι όμως αυτούς
   δ)Πριν λίγες μέρες πάλι έγραφα εδώ και δεν σχολίασες την δήλωση Κουτσούμπα στη Θεσ/νίκη ότι θα "αναγνωρίσουν" την ΝΕΡΙΤ.Σε παρατήρηση εργαζομένου της ΕΡΤ ότι παλεύουν για το ψωμί τους,δεν απάντησε.
   Όλα τα ανωτέρω ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΝΟΕΙΣ φυσικά,αλλά το μόνο που έχεις να πεις είναι "το πρόσταγμα".ΟΚ το πρόσταγμα λοιπόν στη ΝΕΡΙΤ ποιός το έχει?

   2-Δεν ρώτησα ΠΟΣΟΙ έχουν δει το βίντεο,αλλά αν ο χαρακτηρισμός ΣΟΥ "κατάπτυστο" εκτός από τα κείμενα είναι και για το βίντεο

   3-α)περί πλειοψηφιών.Αν δεν ήταν πλειοψηφία ούτε το Συφωνιό θα είχαν αρχηγό ούτε θα ήταν η στάση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αυτή που ήταν σε όλη τη διάρκεια.Άλλωστε εσύ μίλησες πρίν για "πρόσταγμα".Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.
   β)Τόσο αφελείς και κοιμισμένοι οι πολύπειροι συδικ/στές του ΠΑΜΕ που υποδέχονται και χειροκροτούν το Κασιδιάρη?Αν κάποιος το πιστεύει αυτό τότε θα πρέπει να θεωρεί ότι αυτοί είναι ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

   γ)το ενδεχόμενο-αφήγηση που "ξεχνάς" είναι το εξής
   -ΟΚ μάγκες θα σας δώσω τόσα να τελείωνουμε
   -Ναί,αλλά μη μας πάρουνε χαμπάρι
   -Κατανοητό
   -Για ξεκάρφωμα θα βάλουμε ΜΑΤ(που περιέργως δεν έδρασαν 9 μήνες) θα κάνουμε και ψηφοφορίες,για τη "βούληση των εργαζομένων" που θα αυτοακυρώνονται,και μετά δικοί σου.Κάνε ότι θέλεις.
   -Στις παρθένες νήσους είπαμε έτσι?
   Yes sir
   Kαι οι απολύσεις,διωγμοί,καταδίκες,και αίμα πάντα ήταν για τα ανθρωπάκια που οι στελεχάρες τα έχουνε για ανάλωση και ακολούθως για ηρωοποίηση.Πόσες φορές παίχτηκε αυτό το έργο?

   Σταματάω εδώ
   Χωρίς εμπάθεια.
   Παρατηρητής μόνο,χωρίς πλάνες....

   Διαγραφή
  2. Λογικά άλματα επί κοντώ.
   Το ότι δεν πήγαινα στην ΕΡΤ μέχρι τέλους σχετίζεται με το ότι "με προστάζουν να μην πάω", όχι με το ότι δεν έχω χρόνο. Ανούσιο να πω πλέον οτιδήποτε άλλο.

   Διαγραφή
  3. Σε όλα τα ανωτέρω μόνο αυτό έχεις να πείς?Και απ'όλα για τη ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ εσύ βλέπεις προσωπική κατηγορία για συμμετοχή και όχι περί "προστάγματος"που εσύ έβαλες στη συζήτηση.
   Η τακτική που ανέφερα (το "βρίζω και φεύγω"."δεν απαντώ","αλλάζω θέμα")είναι μόνιμη.

   Διαγραφή