Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Χαρακτικά για τους Μήνες-Σπύρος Βασιλείου

Ο  ζωγράφος Σπύρος Βασιλείου (1902-1985) ασχολήθηκε και με την χαρακτική σε ξύλο (ξυλογραφία) με πλήθος έργων, ήδη από την εποχή της κατοχής.
Το 2002 εκδόθηκε ένα λεύκωμα με τίτλο «Ξυλογραφίες», το οποίο δεν έχω καταφέρει να το βρω.
Εποχές
Κάποια μέρα που η θεία Β.με ξεναγούσε στη συλλογή της από παλιά περιοδικά, στο τεύχος που άνοιξε για άλλο λόγο,υπήρχε ένα άρθρο λαογραφικού περιεχομένου, το οποίο είχε για εικονογράφηση χαρακτικά του Σπύρου Βασιλείου για το κύκλο του χρόνου και τους μήνες, συνοδευόμενα από παροιμίες.
Αυτή είναι η πηγή.
Η Επιδράσεις της Λαϊκής και Βυζαντινής τέχνης είναι εμφανείς και γόνιμες στα χέρια του Βασιλείου που δίνουν θαυμαστά αποτελέσματα.









































Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

BIO.ME-Ας μη τους εγκαταλείψουμε κι αυτούς

Ελάχιστη συμπαράσταση και ενδιαφέρον ζητούν. 

Κείμενο στήριξης και υπογραφής


Γυρίζουμε το γρανάζι, όλοι μαζί.

Εμείς οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ. εγκαταλειμμένοι από την εργοδοσία που μας χρωστάει τεράστια ποσά - δεδουλευμένα και υπερήμερα- αποφασίσαμε να κρατήσουμε το εργοστάσιο και να επιβιώσουμε, κόντρα σε αυτό που επιβάλουν οι καιροί της καπιταλιστικής κρίσης και των αντεργατικών μέτρων.
Μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας και πλήρους οριζοντιότητας , προσπαθούμε δυο-μισή χρόνια τώρα (και ενώ όλη η κοινωνία υποφέρει ) να κρατηθούμε ζωντανοί, δυνατοί , με πλήρη ενέργεια και μακριά από τον φόβο της κατάθλιψης.
Αποφασίσαμε μέσα σε αυτό το εργοστάσιο που έχουμε κατειλημμένο να κάνουμε αυτό που κυβερνώντες, καθεστωτικά ΜΜΕ και τα τσιράκια τους, θέλουν να πείσουν την εργατική τάξη πως είναι αδύνατο.
Καταφέρνουμε να επιβιώσουμε και παράλληλα να επιβάλουμε μια λύση, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου κάτω από:

 «εργατικό έλεγχο της παραγωγής και αυτό-διεύθυνση μέσα από την συνέλευση των εργαζομένων».

Σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με το υπουργείο εργασίας, και με τον καθημερινό μας αγώνα, καταφέραμε να προωθήσουμε μια λύση που μας επιτρέπει να το κάνουμε πράξη .
Σήμερα ζητάμε την υποστήριξη συνανθρώπων μας που έτσι κι αλλιώς είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε.

Ζητάμε την υπογραφή σας για την στήριξη στον αγώνα που δίνουμε μαζί.
Ζητάμε  με την υπογραφή σας να γίνετε "Αλληλέγγυος υποστηρικτής -τρια" *για να έχει η πλειοψηφία της κοινωνίας την ευκαιρία να συμμετέχει στις δημοκρατικές  διαδικασίες λειτουργίας του εργοστασίου.
Ζητάμε να γίνεται συμμέτοχοι στο άνοιγμα του δρόμου για να περάσουν τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών, για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση.


 Αγωνιστικά οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ.
*Τι είναι "Αλληλέγγυος υποστηρικτής -τρια":

Στα πλαίσια της συνεχούς επαφής με όλα τα κομμάτια της κοινωνίας, ο συνεταιρισμός της ΒΙΟΜΕ αναγνωρίζει στο νέο καταστατικό του το ρόλο του «αλληλέγγυου υποστηρικτή», που με μία μικρή συνδρομή, ανταλλάξιμη με προϊόντα του εργοστασίου, έχει δικαίωμα να ενημερώνεται για κάθε εξέλιξη, τόσο στον αγώνα όσο και στην παραγωγή, να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει στις ανοιχτές συνελεύσεις του συνεταιρισμού και να συνδιαμορφώνει την εξέλιξη του εγχειρήματος με το δικαίωμα συμβουλευτικής ψήφου. Χτίζεται έτσι μία γέφυρα ανάμεσα στον εργατικό και τον κοινωνικό έλεγχο της παραγωγής, και δίνεται η δυνατότητα σε όλους μας να συμμετάσχουμε ενεργά στο σημαντικότερο εγχείρημα εργατικής αυτοδιεύθυνσης στη χώρα μας.


Τι ορίζει το καταστατικό της Σ.Ε.Βιο.Με. για τους/τις "Αλληλέγγυους Υποστηρικτές-τριες":

Φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας και θρησκείας που συμφωνούν και εμπνέονται από τις αρχές της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και που επιθυμούν – χωρίς να είναι μέλη - να συμβάλλουν στην επίτευξη των σκοπών της, όπως αυτοί προσδιορίζονται στο παρόν καταστατικό, μπορούν να συμμετέχουν ως αλληλέγγυοι φίλοι – υποστηρικτές του εγχειρήματος. Για την απόκτηση της ως άνω ιδιότητας απαιτείται υποβολή γραπτής ή ηλεκτρονικής αίτησης προς τη διοικούσα επιτροπή και αποδοχή της από τη γενική συνέλευση. Οι αλληλέγγυοι φίλοι – υποστηρικτές του εγχειρήματος υποστηρίζουν τις δράσεις της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.  προσφέροντας εθελοντικά γνώσεις, πληροφορίες, οικονομική ενίσχυση, ή όποια άλλη ενέργεια ή υλικό συμβάλλει προς την επίτευξη των σκοπών της. Προβλέπεται υποχρέωση καταβολής μηνιαίας συνδρομής ως εξής : γενική συνδρομή ύψους 3€ και μειωμένη συνδρομή ύψους 1,5 € για ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους και φοιτητές. Η συνδρομή ανταποκρίνεται σε προϊόντα της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Μόνη η μη καταβολή της συνδρομής, εφόσον αυτή οφείλεται σε πραγματική οικονομική αδυναμία που γνωστοποιείται στη διοικούσα επιτροπή, δεν οδηγεί στην απώλεια της ιδιότητας και των δικαιωμάτων του αλληλέγγυου φίλου – υποστηρικτή του εγχειρήματος, εκτός αν άλλως αποφασίσει η Γενική Συνέλευση. Οι αλληλέγγυοι φίλοι – υποστηρικτές μπορούν και ενθαρρύνονται να παρακολουθούν τις Γενικές Συνελεύσεις της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. έχοντας δικαίωμα λόγου και συμβουλευτικής ψήφου. Δικαιούνται να ενημερώνονται για τα πεπραγμένα της ΚΟΝ.Σ.ΕΠ. τους ετήσιους οικονομικούς ισολογισμούς, τις αλλαγές στο Καταστατικό και κάθε άλλη σημαντική εξέλιξη. Υπεύθυνη για την ενημέρωση τους, όπως και για κάθε απόφαση σχετική με την κατάστασή τους, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, πέραν των οριζομένων στην παρούσα παράγραφο, είναι η Γενική Συνέλευση.


Εγγραφές συμπληρώνοντας τα παρακάτω στοιχεία στο protbiometal@gmail.com & viomesynergatiki@yahoo.gr

Ονοματεπώνυμο
Ιδιότητα (πχ. άνεργος-η, ιδ.υπάλληλος κτλ)
Ηλεκτρονική διεύθυνση
Τηλέφωνο και διεύθυνση
ή/και στο τηλέφωνο 2313 031 154

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Τίμος Μαλάνος "Αναμνήσεις ενός Αλεξανδρινού"

Ένα βιβλίο που δεν κυκλοφορεί πια και το βρήκα σε μια επίσκεψη σε παλαιοβιβλιοπωλείο.Εκδόθηκε το 1971 (εκδόσεις Μπουκουμάνη σελ.376)
Υπότιτλος "Αυτοβιογραφικές-Φιλολογικές-Κοινωνικές".
Το βιβλίο καλύπτει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής της ελληνικής παροικίας στην Αλεξάνδρεια.Και τη ακμή της πριν το πόλεμο και την πτώση που ακολούθησε έως την μεγάλη φυγή μετά τον Νάσερ τα χρόνια 1950-60.Ο Μαλάνος καταλήγει το 1966 στη Λωζάννη.
Ο Τίμος Μαλάνος (1897-1984) έζησε 60 χρόνια στην Αλεξάνδρεια,και γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα.
Είναι αρκετά γνωστός από τα κείμενα του και τα βιβλία του για τον Καβάφη.Πολλά απ' αυτά είναι ανασκευές ή πολεμικές σε απόψεις άλλων πάνω σε θέματα που αφορούν το ποιητή και το έργο του.Αυτό δημιούργησε τη ψευδή εντύπωση εχθρότητας προς τον Καβάφη,πράγμα καθόλου αληθές,αφού πρωτοστάτησε στην δυναμική υποστήριξη του μαζί με άλλους σε απόπειρα διασυρμού του.

Ο ίδιος όμως δεν χαρίζεται σε κανέναν.Δεν αφήνει καμιά μαρτυρία ή ερμηνεία που θεωρεί αβάσιμη χωρίς σχόλιο.Περιγράφει στο βιβλίο τη διάσταση με τον φίλο του Σεφέρη με αφορμή μια διάλεξη του τελευταίου για τον Καβάφη και τον Έλιοτ.Παραθέτει και την άποψη του Ελύτη σε επιστολή που τον δικαιώνει.
'Αλλη μεγάλη ρήξη με τον Τσίρκα για το βιβλίο του "ο Καβάφης και η εποχή του" στο οποίο ασκεί δριμεία κριτική ως απόλυτα αυθαίρετο και αβάσιμο.Και εδώ νομίζω δικαιώθηκε.

Οι αναμνήσεις και οι περιγραφές αφήνουν την εντύπωση ότι έχεις να κάνεις με μια μεγάλη πόλη σχεδόν Ελληνική.Ο πληθυσμός είναι απόλυτα διαχωρισμένος φυλετικά θα έλεγα και ταξικά.
Οι σχέσεις και η επικοινωνία με την Ελλάδα είναι στενές και συντονισμένες.Έτσι δε λείπουν και οι ποικίλοι διχασμοί (πολιτικοί,φιλολογικοί κλπ)
Ο Μαλάνος αναφέρεται σε πρόσωπα γνωστά αλλά και ταπεινά και άγνωστα.Σημαντικές μαρτυρίες για Καβάφη,Παλαμά,Σκληρό,Βάρναλη,Ξενόπουλο,Λαπαθιώτη,Σεφέρη κλπ.

Αυτό που εντυπωσιάζει βέβαια είναι η απουσία αναφοράς σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα που αφορούσαν την Αλεξάνδρεια.Πως μπορεί να αγνοηθούν οι Γερμανοί του Ρόμελ προ των πυλών,το Αλαμέιν, ή το κίνημα στη Μέση Ανατολή των ελληνικών μονάδων και η καταστολή του;Ίσως επειδή δεν έχει άμεση εμπλοκή και γνώση ή άλλοι λόγοι. Περιγράφει όμως τον εγκλεισμό του μαζί με άλλους Έλληνες ως αριστερών,καθώς και Εβραίων,το 1948 σε στρατόπεδο στο προάστιο Αμπουκίρ από τις αρχές της Αιγύπτου,για λόγους ασφαλείας.

Προσωπική μαρτυρία λοιπόν για μια βυθισμένη πολιτεία και τη ζωή μιας εξαφανισμένης κοινότητας.Δεν υπάρχουν πολλές για την Αλεξάνδρεια,και αυτό δίνει βάρος στην κατάθεση του Τίμου Μαλάνου.





κι αυτό για να γελάσει το χειλάκι μας...


Υ.Γ.-Εμένα η ανάμνηση μου από την επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια,είναι ένα πιλάφι με θαλασσινά,κορυφαίο ever.....


Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Μια βραβευμένη φωτογραφία

Ο ανταποκριτής του πρακτορείου Eurokinissi στη Λάρισα, Κώστας Μάντζιαρης είναι ο νικητής του παγκόσμιου βραβείου φωτογραφίας της Raymond Weil, που ανακοινώθηκε την Τρίτη 22/1 στη Γενεύη.


Ο διαγωνισμός φωτογραφίας διοργανώθηκε για 8η συνεχή χρονιά από την ελβετική εταιρία ρολογιών και είχε ως θέμα τη μουσική.
Η βραβευμένη φωτογραφία τραβήχτηκε στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στην Καλλονή Γρεβενών και θα βρίσκεται στο περίπτερο της Raymond Weil στην ερχόμενη έκθεση της Ζυρίχης.
Ο Κώστας Μάντζιαρης έχει διακριθεί επίσης το 2006 και το 2007 στον διαγωνισμό του National Geographic και το 2009 στο διαγωνισμό Sony World Photography Awards.
πηγή Ν

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Μάρτυρες και μαρτυρίες του εγκλήματος στο Φαρμακονήσι

Μαρτυρίες από τη σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τη δημόσια περιγραφή του εγκλήματος στο Φαρμακονήσι



  • Τρεις πρόσφυγες και ο μεταφραστής.Και οι τρεις σε εμφανώς άσχημη κατάσταση αφού έχασαν ολόκληρη την οικογένεια τους
  • Παρακαλάνε δακρυσμένοι να βρεθούν τουλάχιστον οι σοροί των παιδιών τους
  • Δηλώνουν ρητά ότι μπορούν να αναγνωρίσουν τους λιμενικούς-τέσσερις νομίζω-που είναι οι φυσικοί δολοφόνοι.
  • Τονίζουν ότι η πρόθεση ήταν να τους πνίξουν όλους,δε τα κατάφεραν από τυχαία συμβάντα και έτσι πνίγηκαν μόνο γυναίκες και παιδιά και γλύτωσαν οι άντρες λόγω σωματικής δύναμης.
  • Επαναλαμβάνεται δυο φορές η περιγραφή της προσπάθειας του ενός με ένα ξύλο να σώσει ένα κοριτσάκι,και το χτύπημα του από το λιμενικό,με αποτέλεσμα το πνιγμό του κοριτσιού.
  • Δηλώνουν ότι όταν τους οδήγησαν στη ξηρά και ενώ όλοι ήταν σε άθλια κατάσταση δεν τους έδωσαν ούτε ρούχα να αλλάξουν τα βρεγμένα,αλλά τους υποχρέωσαν να υπογράψουν πολλά χαρτιά που κανείς τους δε γνώριζε τι γράφουν αφού δεν ξέρουν Ελληνικά ούτε Αγγλικά.
  • Οι επίσημες μαρτυρίες τους δόθηκαν χθες στην υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες με διαπιστευμένο μεταφραστή και αν η δικαιοσύνη ενδιαφέρεται μπορεί να τις έχει.
  • Συνέχεια τους τραβολογάνε σε αστυν.τμήματα αδικαιολόγητα αφού έχουν προσωρινά χαρτιά.
  • Δέχτηκαν και συνεχίζουν να δέχονται απειλές αν μιλήσουν και περιγράψουν το έγκλημα των λιμενικών.


Κόσμος ήταν αρκετός και ακολούθησε πορεία στο Αστ.τμ.Ομόνοιας.
Πολιτικά παρόντες ήταν οι Αναρχικοί και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά απόντες-δεν είδαν,δεν ξέρουν-ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,Σχέδιο γάμα(τα)Αλαβάνε


Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σάββατο 25/1 στις 12:00 Συντάγμα-Διαμαρτυρία για το έγκλημα στο Φαρμακονήσι-

Διαμαρτυρία και συνέντευξη τύπου με όσους επέζησαν από τη δολοφονική πράξη πράξη του ελληνικού Λιμενικού.
Μια γυναίκα και ένα παιδί 5 ετών εντοπίστηκαν νεκροί κοντά στις τουρκικές ακτές, ενώ δέκα ακόμη άτομα (2 γυναίκες και 8 βρέφη και μικρά παιδιά) αγνοούνται.
Ο Άνθωπος αυτός έχασε και τα 3 παιδιά του και τη γυναίκα του


 Υπογράφουν:
  • Ανοιχτό σχολείο μεταναστών
  • Αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας
  • Αφγανική κοινότητα
  • Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών
  • Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
  • Κυριακάτικο σχολείο μεταναστών
  • Κίνηση απελάστε το ρατσισμό
  • Νέοι-ες Σύριζα
  • Πρωτοβουλία ενάντια στα κέντρα κράτησης
  • Ελληνικό forum προσφύγων
  • Οικολόγοι πράσινοι
  • Σύλλογος Σύρων
  • Συριακή κοινότητα
  • Υ.R.Ε/ Anti nazi zone
  • Τμήμα Δικαιωμάτων Σύριζα


Βαρβιτσιώτης-Με το ένα χέρι πνίγει,με το άλλο.....

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε δίωξη σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.


Το πόρισμα της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος αφορά αγορά από το Δήμο Γλυφάδας δύο ακινήτων, η οποία, σύμφωνα με την έρευνα, φέρεται να ζημίωσε το Δημόσιο με ποσό που ανέρχεται στα 7,3 εκατ. ευρώ.


Ως εκ τούτου, ζητήθηκε η δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και άλλους 26. Όμως οι βουλευτές της ΝΔ είχαν άλλη άποψη για τον συνάδελφο και με 143 ψήφους, καταψήφισαν την άρση της ασυλίας του.


Το αδίκημα πάντως που βάραινε τον Βαρβιτσιώτη δεν αφορούσε τη δράση του ως βουλευτής, για να δικαιολογείται η ασυλία.


Αναρωτιέται κανείς για το θράσος του,στο έγκλημα στο Φαρμακονήσι...

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μαζί τους πνίξαμε


Η ελληνική κυβέρνηση ήθελε νεκρούς στα σύνορα. Η ελληνική κοινωνία το ανέχτηκε.
Ο Άνθωπος αυτός έχασε και τα 3 παιδιά του και τη γυναίκα του

....
 ο Σαμαράς απέδιδε την ανεργία, όχι στην πολιτική του, αλλά στους μετανάστες – επιχείρημα που καταρρίπτεται πανηγυρικά σε κάθε σχετική έρευνα.
Για όλους αυτούς, κάθε αποτροπή εισόδου μεταναστών είναι επιτυχία. Ακόμη και αν μετριούνται σε σακούλες νεκροτομείων. Ακόμη και αν τα θύματα προέρχονται από πολεμικές συρράξεις τις οποίες συν-δημιουργήσαμε μέσω του ΝΑΤΟ και άλλων οργανισμών.
Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του έχει στήσει την μεγαλύτερη «φάμπρικα» εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου. Aπό τη μια ζητούσε βομβαρδισμό της Συρίας και έστηνε ναζιστικής εμπνεύσεως στρατόπεδα συγκέντρωσης και από τη άλλη ο Βενιζέλος έστελνε τους συμβούλους του να ξημεροβραδιάζονται στις οργανώσεις για την προστασία των μεταναστών και των προσφύγων.
Ο Βενιζέλος τους «βομβάρδιζε», ο Χρυσχοϊδης τους έβαζε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και η Αλ Σαλεχ τους «περιέθαλπε».
.....
Πριν από μερικές εβδομάδες δημοσιεύσαμε μια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία ουσιαστικά προέβλεπε τι θα συνέβαινε κάποια στιγμή στα ελληνικά σύνορα.
Η έκθεση αποκάλυπτε ότι αστυνομία και λιμενικό βασανίζουν αλλά και κλέβουν πρόσφυγες, τους οποίους ξαναγυρίζουν παράνομα στη χώρα από την οποία επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα. 
Τι στο διάολο θέλουμε δηλαδή για να καταλάβουμε ότι η κυβέρνησή μας δολοφονεί ανθρώπους στα σύνορα – να μας πετάνε τα πτώματα βρεφών στην εξώπορτα;
Και οι πολίτες της ναζιστικής Γερμανίας δεν είδαν ποτέ τους Εβραίους, τους τσιγγάνους και του ομοφυλόφιλους να πεθαίνουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτό όμως δεν τους καθιστά λιγότερο υπεύθυνους.
Όσο περισσότερο αποκτηνώνεται η ελληνική κοινωνία, όσο περισσότερο θεωρεί ότι το δράμα των Παλαιστινίων, των Σύρων ή των Αφγανών δεν την αγγίζει, τόσο πιο εύκολο θα είναι να τις επιβάλλουν νέα μέτρα λιτότητας και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αν δεν μπορούμε να το δούμε ανθρωπιστικά ας το δούμε τουλάχιστον εγωιστικά. Είμαστε όλοι πνιγμένοι στο Αιγαίο.
info-war.gr-Αρης Χατζηστεφάνου
Διαστάσεις αποτρόπαιου εγκλήματος δίνουν με τις μαρτυρίες τους οι πρόσφυγες που επέζησαν από την τραγωδία του Φαρμακονησίου. 
Συγκεντρωμένοι τους υποδέχτηκαν με αντιρατσιστικά συνθήματα, όπως «λαέ θυμήσου ο λόγος που πεινάς δεν είναι οι μετανάστες αλλά ο Σαμαράς».
Μαρτυρίες
Στη συγκλονιστική μαρτυρία του ανθρώπου που έχασε τα τρία παιδιά και τη γυναίκα του, τονίζεται ότι «επίτηδες τους έριξε το λιμενικό στη θάλασσα». Όπως καταγγέλλει, προσπάθησαν να τους πνίξουν.
«Ο λιμενικός την κλωτσούσε, την πέταξε μέσα στη θάλασσα και πέταξε και το μωρό από την άλλη πλευρά της βάρκας» 
«Οι λιμενικοί χτυπούσαν τη βάρκα των προσφύγων με τα πόδια τους προσπαθώντας να την αναποδογυρίσουν», μαρτυρούν με τρόμο οι επιζώντες και κάνουν λόγο για απειλές από τον επικεφαλής των λιμενικών. Μάλιστα, άνδρας του λιμενικού εμπόδισε ένα παιδί να πιάσει ένα ξύλο και να διασωθεί, αναφέρει ένας εκ των προσφύγων. Οι άνδρες του λιμενικού κατέγραφαν σε βίντεο το περιστατικό και αρνούνταν να πετάξουν σωσίβια για τους ανθρώπους που πνίγονταν. «Μπορούσαν να σώσουν τους ανθρώπους μας και δεν το έκαναν» δηλώνει συντετριμμένος ένας από τους ναυαγούς που διασώθηκαν.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

...μια διακύμανση του τίποτα...


Πόσο κοντά βρισκόμαστε στη διατύπωση μιας ενιαίας θεωρίας για όλες τις δυνάμεις που διέπουν τον κόσμο γύρω μας; Πώς γίνεται η ολική ενέργεια στο σύμπαν να είναι μηδέν και η ζωή να συνεχίζεται κανονικά; Πόσα σύμπαντα υπάρχουν; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνει ο διακεκριμένος καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Δημήτρης Νανόπουλος, με αφορμή την εγκατάστασή του ως αντιπροέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, που έγινε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014.
«Παλιά νομίζαμε ότι η Γη είναι το κέντρο του κόσμου. Και δεν είναι. Οτι το ηλιακό σύστημα είναι το μόνο. Και δεν είναι. Μέχρι το 1925 πιστεύαμε ότι ο γαλαξίας μας ήταν το σύμπαν. Οχι μόνο δεν είναι, αλλά υπάρχουν 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες με εκατό δισεκατομμύρια άστρα ο κάθε γαλαξίας. Ακούστε τώρα το νούμερο που θα σας πω: Εχουμε καταλήξει ότι υπάρχουν, δυνητικά, 10 εις την 500στή είδη συμπάντων. Αυτό σημαίνει, ότι κάποια από αυτά μπορεί και να μην συμβούν, αλλά και ότι πολλά μπορεί να υπάρξουν πολλές φορές», τόνισε ο καθηγητής στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, αναφερόμενος στα δεδομένα, που σταδιακά αποδεικνύονται και πειραματικά. Οπως έγινε με το περίφημο πρόγραμμα του CERN, το οποίο απέδειξε την ύπαρξη του σωματιδίου του Χιγκς, διαδικασία που δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συμβολή του κ. Νανόπουλου και της ομάδας του.
«Οι στιγμές αυτές κατά τις οποίες η ομάδα μου κι εγώ ανακαλύπταμε κάτι καινούργιο, ήταν για μένα οι σημαντικότερες. Οπως έγινε με την εργασία που κάναμε το 1975-76 στο CERN, σχετικά με το σωματίδιο του Higgs. Τα υπόλοιπα βραβεία, θέσεις, συνεντεύξεις, είναι πολύ ευχάριστα και ωραία, αλλά τα θεωρώ συμπαρομαρτούντα σε σχέση με την ανείπωτη χαρά της ανακάλυψης», δήλωσε, αναφερόμενος στις μεγαλύτερες στιγμές της σταδιοδρομίας του, που δεν ήταν λίγες. Φυσικά σε αυτές συγκαταλέγονται και οι επαληθεύσεις. «Δεν μπορώ να πω ότι δεν συγκινήθηκα όταν ο Πίτερ Χιγκς, στην ομιλία του κατά την απονομή του Νόμπελ, αφού ανέφερε όλη την ιστορία για το σωματίδιο μέχρι το 1966, στο τέλος μίλησε και για τη δική μας ερευνητική ομάδα», συμπλήρωσε.
Που βρίσκεται τώρα η έρευνα
Τώρα, η έρευνα βρίσκεται σε άλλη φάση, καθώς ο επιταχυντής του CERN έχει κλείσει για συντήρηση και θα ξεκινήσει πάλι αρχές του 2015. Ο ίδιος εξηγεί τον λόγο που τον περιμένει με μεγάλη αγωνία: «Η ανακάλυψη του σωματιδίου του Χιγκς είναι το τέλος μιας μεγάλης ιστορίας, αλλά και η αρχή μιας ακόμα μεγαλύτερης. Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και μια άλλη ομάδα σωματιδίων, τα λεγόμενα υπερσυμμετρικά, τα οποία θα είναι πολλά, μπορεί και της τάξεως του 100. Δηλαδή, σχεδόν ό,τι σωματίδιο βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στη φύση, θα υπάρχει κατά κάποιον τρόπο και το ”ξαδελφάκι” του, με άλλη μάζα. Δεν πρόκειται για καινούργια πράγματα, όμως παίρνουν πολύ μεγαλύτερη σημασία μετά την πειραματική ανακάλυψη του σωματιδίου του Χιγκς, καθώς επαληθεύεται σταδιακά το όνειρο της μεγάλης ενοποίησης. Οτι δηλαδή όλες οι δυνάμεις είναι μία, ότι υπάρχει μια βασική θεωρία, με την οποία μπορούμε να καταλάβουμε τον κόσμο, από την απαρχή του έως τώρα, στηριγμένοι μόνο σε πειραματικά δεδομένα της φυσικής», τονίζει ο κ. Νανόπουλος, αναφερόμενος στα δεδομένα που εμπλουτίστηκαν με το περίφημο πείραμα στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης CERN, στο οποίο συμμετείχε ως εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας.
Όμως, τι σημαίνουν όλα αυτά για τις ζωές των απλών ανθρώπων; «Νομίζω ότι θα πρέπει να τους ελευθερώσει από πολλά υπαρξιακά ερωτήματα, όπως ”γιατί είμαστε εδώ” και ”πώς προήλθαμε”. Γνωρίζουμε πειραματικά ότι η ολική ενέργεια στο σύμπαν είναι μηδέν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να δημιουργηθούν ζωή και φαινόμενα. Είναι ένα μηδέν δυναμικό. Και επειδή ξέρουμε ότι ισχύει η αρχή της διατήρησης της ενέργειας, το συμπέρασμα της παγκόσμιας κοσμολογίας, ότι το σύμπαν είναι μια διακύμανση του τίποτα, είναι σωστό. Οπως έλεγε και ο Καζαντζάκης, στο τίποτα ξεκινάμε και στο τίποτα φτάνουμε, κι αυτό το λέμε ζωή. Καμιά φορά σκέφτομαι, αυτοί οι άνθρωποι με τη δική τους προσέγγιση είχαν αναπτύξει τη σωστή φιλοσοφία, από άλλον δρόμο. Αυτό είναι και το μεγαλείο του ανθρώπινου μυαλού. Κι ερχόμαστε τώρα εμείς σαν το λαγό με τη χελώνα, αυτοί είναι οι λαγοί κι εμείς η χελώνα, σιγά- σιγά και τα στερεώνουμε και λέμε ότι αυτή η φιλοσοφική σχολή έχει δίκιο. Δεν νομίζω λοιπόν ότι όλα αυτά μπορούν να αφήσουν τον άνθρωπο ανεπηρέαστο», επισημαίνει. Εξάλλου, υπάρχουν πάντα και τα πρακτικά –τεχνολογικά- οφέλη από τέτοιες ανακαλύψεις, όπως έγινε με το Διαδίκτυο. Γιατί είναι γνωστό ότι χάρη στο πείραμα του CERN και στην εξυπηρέτηση των αναγκών επικοινωνίας των επιστημόνων που δούλευαν στο εν λόγω πρόγραμμα, υπάρχει σήμερα το λογισμικό εργαλείο του World Wide Web (www), που επιτρέπει τη σύνδεση των χρηστών του Ιντερνετ.
«Τα τελευταία χρόνια και μέσα από πειραματικά δεδομένα καταλήξαμε ότι γίνονται πολλές τέτοιες διακυμάνσεις και υπάρχουν πάρα πολλά σύμπαντα, αυτό που λέμε πολύ-σύμπαν. Σύμφωνα δε και με τη θεωρία των υπερχορδών, η απλή αυτοσυνέπεια μας λέει ότι πρέπει να ζούμε σε περισσότερες από τέσσερις διαστάσεις και συγκεκριμένα σε 10. Κάποιος όμως θα πει, μα εγώ βλέπω ότι ζούμε σε τέσσερις, κι αν αφήσουμε έξω τον χρόνο, σε τρεις διαστάσεις. Τι γίνεται; Οι άλλες έξι «διπλώνονται» σε κάθε σημείο, είναι πάρα πολύ μικρές και δεν μπορούμε να τις δούμε. Ο τρόπος που γίνεται αυτό το «δίπλωμα», μας καθορίζει και τους φυσικούς νόμους που λειτουργούν σε αυτό το σύμπαν. Αρα το σύμπαν, γεννιέται μαζί με τους φυσικούς νόμους του. Κάθε ένα από αυτά τα σύμπαντα έχει διαφορετικούς φυσικούς νόμους, γιατί αντιστοιχούν στον τρόπο που «διπλώνονται» οι έξτρα διαστάσεις. Έχουμε δηλαδή φτάσει τα τελευταία χρόνια να απαντούμε σε απίστευτα βαθιά ερωτήματα. Βέβαια δεν λέω ότι όλα αυτά είναι αποδεδειγμένα με την πειραματική έννοια, αλλά βλέπουμε όλο αυτό το σύμπλεγμα να ενώνεται με έναν πολύ ωραίο τρόπο. Μια πολύ καλή, κατανοητή και εμπεριστατωμένη ανάλυση για όλα αυτά βρίσκονται στο τελευταίο βιβλίο του Στίβεν Χόκινγκ το “Μεγάλο Σχέδιο”», δηλώνει ο ακαδημαϊκός, που δεν τον απασχολεί μόνον το τι γίνεται στα μακρινά πολύ-σύμπαντα, αλλά και στη μικρή και ταλαιπωρημένη από την κρίση Ελλάδα.
«Δεν μπορώ να κοιτάξω έναν νέο στα μάτια και να του πω μείνει στην Ελλάδα»
«Ακόμα ξυπνάω και δεν το πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Για να βγούμε από το τούνελ, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνει ανάπτυξη και να έρθουν επενδύσεις. Αλλά όχι με την μπότα πάνω στον τράχηλο, όπως μας έχουν. Η μόνη λύση, νομίζω, είναι να μας αφήσουν λίγο ελεύθερους, και δεν μιλώ για “κουρέματα” και τέτοια, αλλά για επιμήκυνση, “πάγωμα”, πείτε το όπως θέλετε, ώστε να μην έχουμε συνέχεια από πάνω μας αυτή την μπότα. Ο κόσμος πολύ έχει αντέξει, δεν νομίζω ότι μπορεί να αντέξει παραπάνω», σημειώνει........

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

upd-Νέα προβολή της ταινίας "Μια Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας (Film d’amore e d’anarchia-1973).

upd-προβολή της ταινίας

ΕΔΩ

Για πόσο?

85 πλούσιοι = 3,5 δισ. φτωχοί!



Ο πλούτος των 85 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, συνδυαστικά, ισοδυναμεί σήμερα με τον πλούτο του μισού πληθυσμού του κόσμου -ή των 3,5 δισ. φτωχότερων ανθρώπων του κόσμου-, σύμφωνα με νέα μελέτη της Oxfam.
H έκθεση τιτλοφορείται «Δουλεύοντας για τους Λίγους».
Η Oxfam ανέφερε ότι βάσει των δημοσκοπήσεων που διενήργησε σε διάφορες χώρες θεωρεί πως υπάρχουν πολλοί νόμοι και κανονισμοί οι οποίοι σχεδιάστηκαν για να ωφελήσουν τους πλούσιους.
Eίναι ελάχιστοι εκείνοι που απολαμβάνουν τα οφέλη της ανάπτυξης.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Μιά Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας (Film d’amore e d’anarchia-1973)


 upd-21/1/2014-Διαθέσιμη η ταινία (για πόσο?) 
ΕΔΩ
-----------------------------------------
Μετά την ταινία ""H κυρία και ο ναύτης"-1974 της Λίνας Βερτμίλερ (Lina Wertmuller),σειρά έχει η αμέσως προηγούμενη της και βραβευμένη "Μια Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας (Film d’amore e d’anarchia-1973).
Μαζί με την ταινία της  "Μίμης ο σιδεράς" που θα έχουμε στο μέλλον, με τους ίδιους ηθοποιούς πρωταγωνιστές,αποτελούν ίσως μια τριλογία μέσα στην ένταση της εποχής των αρχών της δεκαετίας του '70 στην Ιταλία και στο κόσμο ολόκληρο.
Αυτή την ταινία με ελληνικούς υπότιτλους την οφείλω στον φίλο Φάνη Κ.τον οποίο και πάλι ευχαριστώ.
Η Μουσική του ΝΙΝΟ ΡΟΤΑ και τα τραγούδια της ταινίας πραγματικά διαμάντια έκαναν τη δική τους παγκόσμια διαδρομή.


Σκηνοθεσία: Λίνα Βερτμίλερ
Σενάριο: Λίνα Βερτμίλερ
Παίζουν: Τζιανκάρλο Τζανίνι, Μαριάντζελα Μελάτο, Έρος Πάνι, Πίνα Τσεί, Έλενα Φιόρε.
Μουσική: Νίνο Ρότα, Κάρλο Σαβίνα
Φασιστική Ιταλία 1932:  ένας αναρχικός που έχει ως σκοπό την εκτέλεση του Μουσολίνι δολοφονείται από την αστυνομία. Τότε ο Τουρίν, ένας αγαθός χωρικός, οργισμένος από τη δολοφονία του φίλου του αναλαμβάνει την αποστολή του, παρατάει τη ζωή του στο χωριό, έρχεται σε επαφή με το αναρχικό κίνημα και ταξιδεύει στη Ρώμη όπου θα συναντηθεί με έναν σύνδεσμο που γνωρίζει πότε και που θα βρεθεί ο Μουσολίνι. Ο σύνδεσμος είναι η Σαλώμη,που δουλεύει σε μπορντέλο. Και οι δυο έχουν προσωπικούς και πολιτικούς λόγους να θέλουν τον Ντούτσε νεκρό, αλλά το σχέδιο δεν θα πάει όπως αρχικά το είχαν σχεδιάσει…
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ Η ΤΑΙΝΙΑ-DRIVE

upd-21/1/2014-Δυστυχώς το YOU TUBE την αφαίρεσε λόγω δικαιωμάτων-Όσοι πρόλαβαν....
Μουσική:
Canzone arrabbiata – Το τραγούδι της οργής
Το τραγούδι έγραψε ο Nino Rota για την ταινία “Film d’amore e d’anarchia”.
Μουσική: Νίνο Ρότα
Στίχοι: Λίνα Βερτμίλλερ
Πρώτη εκτέλεση: Anna Melato
canto per me
canto per rabbia questa luna
contro di te
contro chi e ricco e non lo sa
chi sporchera la verita
cammino e canto
la rabbia che mi fa
Penso a tanta gente nell’oscurita
alla solitudine della citta
penso alle illusioni dellumanita
tutte le parole che ripetera
Canto per chi non ha fortuna
canto per me
canto per rabbia questa luna
contro di te
canto a quel sole che verra
tramontera rinascera
alle illusioni
alla rabbia che mi fa
Μετάφραση στίχων:
Τραγουδώ για τους δυστυχισμένους,
για μένα τραγουδώ.
Τραγουδώ για τούτο το φεγγάρι με οργή, κόντρα σε σένα
κόντρα σ’ αυτούς που πλούσιοι είναι και δεν το ξέρουν,
κόντρα σ’ αυτούς που την αλήθεια λεκιάζουν.
Περπατώ και τραγουδώ
για την οργή που με πνίγει.
Συλλογιέμαι τόσο κόσμο που στο σκοτάδι ζει,
μέσα στης πόλης τη μοναξιά.
Τις χίμαιρες των ανθρώπων συλλογιέμαι,
κι όλα αυτά τα λόγια τα χιλιοειπωμένα.
Τραγουδώ για τους δυστυχισμένους,
για μένα τραγουδώ.
Τραγουδώ για τούτο το φεγγάρι με οργή, κόντρα σε σένα.
Τραγουδώ για ‘κείνον τον ήλιο που θα ‘ρθει,
που θ’ ανατείλει, που θα βασιλέψει.
Για τις χίμαιρες,
για την οργή που με πνίγει τραγουδώ.  
  (πηγή)


μα στη ταινία υπάρχει και το - "Amara Me"





Το τραγούδι Canzone arrabbiata – Το τραγούδι της οργής το είχε παρουσιάσει πριν πολλά χρόνια και η Χάρις Αλεξίου στη συνεργασία της με τον Μάνο Χατζιδάκι στη Πλάκα,και υπάρχει στο δίσκο απ' αυτή τη συνάντηση "..σε απρόβλεπτα τραγούδια".




Παζάρι βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά: 17/1 έως 5/2/2014


Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Αναρχική Ηθική

Ο Πιότρ Κροπότκιν έγραψε αυτή την μικρή πραγματεία για τη φύση,την καταγωγή και το σκοπό της ηθικής.
Αφορμή στάθηκε η πληροφορία ότι κάποιοι Άγγλοι αναρχικοί θεωρούσαν σωστό να ψωνίζουν από το μαγαζάκι ενός συντρόφου τους αναρχικού,χωρίς να πληρώνουν,παρερμηνεύοντας την αρχή "στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του".Διαπίστωσε για πολλοστή φορά το πρόβλημα της διαστρέβλωσης  -σκόπιμης ή μη- των ιδεών του αναρχισμού.

Ο Κροπότκιν από την αρχή προβαίνει στον ορισμό της ηθικής ως φυσικού και εγγενούς στοιχείου στα έμβια όντα που πολύ καλά γνωρίζουν ενστικτωδώς τι είναι καλό ή κακό.Και το κριτήριο είναι το όφελος και η επιβίωση του είδους άρα και  της μονάδας.Ατομικιστική συμπεριφορά σε καμιά ομάδα οποιουδήποτε είδους δεν γίνεται δεκτή αν εξυπηρετεί το μέλος και ζημιώνει την ομάδα/είδος.
(Άποψη που δεχόταν και ο Δαρβίνος ως αποτέλεσμα των ερευνών του)

Αυτή η θεμελιώδης φυσική αρχή της ηθικής είναι παντοτινή και παγκόσμια σε αντίθεση με την διαρκώς μεταβαλλόμενη στο χρόνο και τόπο ανθρώπινη δημιουργία της ηθικής,που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματική,αλλά θεσμοθετείται από ποικίλους (πχ Θρησκείες,Κράτος-νόμοι,) μόνο για να κατοχυρώσουν οφέλη και προνόμια οι λίγοι έναντι των πολλών.

Τίποτα δεν μπορεί να είναι ηθικό,όταν είναι ιδιοτελές.Όταν άτομο ή υποομάδα λειτουργούν σε βάρος του συνόλου.
Παράδειγμα: Οι τυραννοκτόνοι είναι ηθικοί γιατί δεν είναι ιδιοτελείς,αλλά ωφελούν το σύνολο.

Η απόλυτη αλληλεγγύη είναι η μόνη δυνατή μέθοδος για την επιτυχία του σκοπού.


Μερικά αποσπάσματα

-Επωφελούνται από τη δουλικότητα του χαρακτήρα και της σκέψης,την οποία οι ίδιοι καλλιεργούν...

-Σε κάθε ζωική κοινωνία,η αλληλεγγύη των μελών της είναι ο σπουδαιότερος νόμος,ακόμη και απ' αυτόν της ύπαρξης/επιβίωσης του ατόμου.Αυτό το γνωρίζουν όμως και όσοι καπηλεύθηκαν αυτή την έννοια ώστε να μπορέσουν να επιβληθούν(κράτος,θρησκεία,υποομάδες) και κατόπιν να την εξουδετερώσουν προς ίδιον όφελος

-Διακηρύσσοντας τον αναρχισμό,δεν ανεχόμαστε οποιαδήποτε μορφή ανισότητας που θα επέτρεπε σε ορισμένους να εκμεταλλευθούν τη δύναμη,τη δολιότητα ή την επιτηδειότητα τους κατά τρόπο που εμείς απεχθανόμαστε.Πολεμούμε το τρόπο σκέψης τους και δράσης τους.

-Σε μια κοινωνία που βασίζεται στην εκμετάλλευση και τη δουλοπρέπεια η ανθρώπινη φύση εκφυλίζεται...

-Εναντίον εκείνων οι οποίοι σφετερίζονται το δικαίωμα να μεταχειρίζονται τους άλλους κατά τρόπο που οι ίδιοι επ'ουδενί θα ήθελαν να τους μεταχειρισθούν

-Περιφρονούμε τον ψεύτη

-Για τον αναρχικό οι όποιες χαρές της ζωής, του φαίνονται στυφές,αφού δεν τις μοιράζονται όλοι...


Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η λογική της κατοχής

Δεν είναι λάθος.Είναι εντολή πλιάτσικου και εξόντωσης.
Πόσοι επαγγελματίες ή υπάλληλοι θα καταστραφούν ή θα χάσουν τη δουλειά τους είναι αδιάφορο.
Τελικά μαθαίνεις ότι η ζωή ούτε 4 ευρώ δεν αξίζει γι'αυτούς.
Δήμιος ο εγκάθετος εγκληματίας Στουρνάρας που ποτέ δε θα δικαστεί.


ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου.

Το παρακάτω παράδειγμα δείχνει πως μια απλή αμέλεια καταβολής 4 Ευρώ το μήνα από μια επιχείρηση μπορεί να οδηγήσει σε ένα χρόνο στην επιβολή προστίμων 39.000 Ευρώ. 
Το παράδειγμα συνέταξε ο Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών του Νομού Μαγνησίας.
Έστω μια επιχείρηση έναν υπάλληλο με μηνιαία αμοιβή 700,00 ευρώ καθαρά το μήνα. Για το ποσό αυτό έπρεπε να παρακρατεί το ποσό των 4,00 ευρώ κάθε μήνα και να το καταβάλλει στο δημόσιο. Θα πρέπει δηλαδή έως την 20η του επομένου μήνα ο επιχειρηματίας να αποστέλλει ηλεκτρονικά στο taxis δήλωση για τα 4,00 ευρώ, στη συνέχεια να εκτυπώνει τον κωδικό πληρωμής και να μεταβαίνει στην τράπεζα για την πληρωμή. Αυτό πρέπει να το κάνει 12 φορές το χρόνο. Το συνολικό ποσό της οφειλής είναι 56,00 ευρώ για όλο το έτος.
Αν από λάθος δεν παρακρατήσει και δεν αποδώσει στο δημόσιο κάθε μήνα το ποσό των 4,00 ευρώ, αλλά αντιληφθεί το λάθος του στο τέλος της χρονιάς (όταν θα γίνει η συνολική ετήσια εκκαθάριση) τότε έχει τα παρακάτω πρόστιμα:
Για το μήνα Ιανουάριο του 2014
Πρόστιμο μη υποβολής άρθρου 54: 1.000,00 ευρώ
Πρόστιμο άρθρου 53 (τόκοι) (ενδεικτικά): 4,00 * 8,25% * 11/12 = 0,30 ευρώ
Πρόστιμο εκπρόθεσμου καταβολής άρθρου 57: 4,00*10%= 0,40 ευρώ
Πρόστιμο άρθρου 59; 4,00 ευρώ
Συνολικό Πρόστιμο μη έγκαιρης υποβολής δήλωσης για τον Ιανουάριο: 1.004,70 ευρώ
Επειδή όμως δεν είχε υποβάλει για κάθε μήνα δήλωση για τα 4,00 ευρώ, θεωρείται ότι έχει υποτροπή και κατ'επέκταση διπλασιασμό του προστίμου των 1.000,00 ευρώ για το μήνα Φεβρουάριο. Οπότε, το συνολικό πρόστιμο για το Φεβρουάριο θα είναι: 2.004,67 ευρώ.
Στη συνέχεια: Η μη εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης των 4,00 ευρώ για το Μάρτιο, θεωρείται δεύτερη υποτροπή και έχουμε τετραπλασιασμό του προστίμου των 1.000,00 ευρώ. Οπότε, το συνολικό πρόστιμο για το Μάρτιο θα είναι: 4.004,64 ευρώ.
Τελικά, για όλους τους επόμενους μήνες θα για κάθε μήνα πρόστιμα περί των 4.004,00 ευρώ.
Συνολικά τα 56,00 ευρώ θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα 39.045,00 ευρώ.
left.gr

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Χαμένα κορμιά

Το λέει και το τραγούδι:

"Aπό μικρός αγάπαγα πολύ
τους Ινδιάνους κι όλους τους χαμένους
και δε μου πήγαινε καθόλου η στολή
αυτή που βάζουν στους πετυχημένους...."


ΧΑΜΕΝΟ ΚΟΡΜΙ 1961-Σπάνια ταινία του Μιχ.Κακογιάννη