Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Έλα,χαμογέλα ξανά

Περήφανος και ηλίθιοςΣκυλίσια άμυνα


κλίσηκακές παρέες6 σχόλια:

 1. Να ΄μαι πάλι, Λύσιππε, να ζητάω τα μαγικά σου, αυτή τη φορά για την ταινία The Arrangement (1969).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Που χάθηκες εσύ?
   Λοιπόν ελληνικοί υπότιτλοι υπάρχουν.Δε ξέρω όμως αν την κόψει το ΥΤ. Αυτό το βλέπεις μετά.
   Από βδομάδα όμως να βρω χρόνο...

   Διαγραφή
  2. Μα ναι. Σ' ευχαριστώ, Λύσιππε, που, πάντα πρόθυμος και με καλή διάθεση, πραγματοποιείς τα κινηματογραφικά μου βίτσια.
   Είχα δει την ταινία τη δεκαετία του 80 και είχα εντυπωσιαστεί. Μόλις βγήκαμε από κάποιο σινεμά -στην Αλεξάνδρας, νομίζω- η τότε παρέα διαφώνησε μέχρι τσακωμού.
   Έτυχε να βρω το βιβλίο του Καζάν στη Βιβλιοθήκη της περιοχής, σε μια άθλια μετάφραση, χωρίς να αναγράφεται το όνομα του μεταφραστή. Το διαβάζω ασυνήθιστα αργά για τους ρυθμούς μου, γιατί έχω πάθει αναγνωστική κόπωση. Θέλω να ξαναδώ την ταινία, μήπως καταλάβω, γιατί διαφωνούσαμε τόσο πολύ. Ίσως έτσι εξηγηθούν και οι επιλογές του καθενός μας από την τότε παρέα μέσα στα χρόνια.

   Διαγραφή
 2. Το τελευατίο εκπληκτικό, ιδίως μετά το περιστατικό θανάτωσης γορίλα επειδή παιδί μπήκε στο κλουβί του κι ας μην το πείραξε καθόλου.

  Αυτό της σκύλας με το σκυλάκι εγκληματικό. Κακομεταχείρηση. Δεν το άντεξα Λύσιππε κι ελπίζω λίγοι να το βρήκαν αστείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καταλαβαίνω Δάφνη,και εγώ είχα ενστάσεις.Όμως λέω αυτός είναι ο κόσμος που μας έλαχε και οι οροι κωμικοτραγικό ή μαυρο χιούμορ δεν είναι καινούργιοι.Είναι λοιπόν και αυτό ένα χαμόγελο αλλά ΠΙΚΡΟ για το ζωάκι αλλά όχι για τις φιλοπόλεμες κυρίες.

   Διαγραφή
 3. Γέλασα με τα φιλμάκια βέβαια θα συμφωνήσω με τη Δάφνη για το σκυλάκι αλλά και με την τοποθέτησή του.
  Όσο για το arrengements του Καζάν κι εμένα θα μ'ενδιέφερε πολύ. Δεν έχει πολλά χρόνια που το είδα με μία κινηματογραφική λέσχη αλλά κυκλοφορούν τόσα σκουπίδια που γυρίζω συχνά στα παλιά.
  ευχαριστούμε
  Σουμέλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή