Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Θα υπάρξει απάντηση? ή "'Ολα τα 'σκιαζε η φοβέρα Και τα πλάκωνε η σκλαβιά."

Έχει γίνει υπέρτατος νόμος.Μπορείς να κάνεις και να λες ότι θέλεις για τους γελωτοποιούς (πολιτικούς) των Βασιλιάδων αλλά τσιμουδιά για τους Βασιλιάδες 

απο pitsirikos

Η Έλενα Ακρίτα, ο Παύλος Πολάκης και ο Βαγγέλης

Σε άρθρο της στην εφημερίδα “Τα Νέα” με τον τίτλο “Έλεος πια με τον Πολάκη”, η Έλενα Ακρίτα στρέφεται εναντίον του Παύλου Πολάκη και κατά του τρόπου με τον οποίον εκφράστηκε ο Πολάκης στη σελίδα του στο Facebook κατά μιας νεοφιλελέ κυρίας που ούτε το όνομά της δεν θέλω να γράψω.


Ουσιαστικά, η Έλενα Ακρίτα θεωρεί πως ο Παύλος Πολάκης κάνει κακό στο ΣΥΡΙΖΑ, με τον τρόπο που εκφράζεται.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει ο τρόπος που εκφράζεται ο Πολάκης, ούτε αυτά που λέει. Εμένα με ενδιαφέρουν αυτά που ψήφισε ο Πολάκης.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με ενδιαφέρει και πολύ τι λες, με ενδιαφέρει τι κάνεις.
Ωραία, ας δεχτούμε πως ο Πολάκης κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο που εκφράζεται.
Ε και λοιπόν; Εμάς τις μας νοιάζει; Θα πάρουμε μερίδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Γράφει η Έλενα Ακρίτα πως ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε πως δεν συνάδει ο τρόπος που μιλάει ο Παύλος Πολάκης με το ήθος και τις αξίες της Αριστεράς.
Ναι, ο Πολάκης την χάλασε την Αριστερά. Σε όλα τα άλλα είναι κουκλίτσα η Αριστερά.
Λες και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κυβέρνηση επί 4,5 χρόνια και δεν κρίθηκε από αυτά που έκανε και αυτά που δεν έκανε.
Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από το πώς μιλάει ο Πολάκης. Σαν την Μαντάμ Σουσού.
Επίσης, η Έλενα Ακρίτα -απευθυνόμενη προφανώς στον Αλέξη Τσίπρα- γράφει πως “τα γράφαμε χρόνια τώρα στην εφημερίδα” για τον Πολάκη.
Αχ, τα γράφαμε εμείς στην εφημερίδα για τον Πολάκη -όλα καλά τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πολάκης του έφταιγε και έχασε τις εκλογές- αλλά δεν μας άκουγαν.
Αλήθεια, ποιοι τα γράφατε στην εφημερίδα για τον Πολάκη;
Συγγνώμη, ποια εφημερίδα;
Τα Νέα;
Την εφημερίδα του Μαρινάκη;
Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, η Έλενα Ακρίτα ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα με άρθρο της στα Νέα του Μαρινάκη την απομάκρυνση ή την τιμωρία του Παύλου Πολάκη;
Μα, προχτές δεν ήταν η κυρία Ακρίτα που μάλωνε -και σωστά, κατά την ταπεινή μου γνώμη- τον Απόστολο Δοξιάδη που ζητούσε την απόλυση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη από τα Νέα του Μαρινάκη;
Και τώρα η κυρία Ακρίτα γράφει “μαζέψτε τον” για τον Πολάκη στα Νέα του Μαρινάκη;
Κατ’ αρχάς, το “μαζέψτε τον” δεν ταιριάζει με το ήθος και τις αξίες της Αριστεράς. Εμείς οι αριστεροί μιλάμε πολύ γλυκά, ντροπαλά και ευγενικά. Σαν κορίτσια. Παρθένα. Μιλάμε και κοκκινίζουμε.


Επίσης, έγιναν εκλογές στη χώρα πριν από μερικούς μήνες.
Σε αυτές τις εκλογές, ο Παύλος Πολάκης -είτε μας αρέσει, είτε όχι- ψηφίστηκε και έγινε πάλι βουλευτής.
Μήπως, μαζί με τον Πολάκη να “μαζέψουν” και τους ψηφοφόρους του;
Η Έλενα Ακρίτα ξεκινάει με το κείμενό της με την φράση “Δηλαδή, σε αυτή τη ζωή όλα έχουν ένα όριο εκτός από τον Πολάκη;”.
Ναι, καλή μου Έλενα, όλα στην Ελλάδα έχουν ένα όριο εκτός από τον Πολάκη.
Γι’ αυτό σε καλώ την επόμενη εβδομάδα να γράψεις ένα κείμενο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την υπόθεση του Noor 1.
Για να αποδείξεις πως όλα έχουν ένα όριο στην Ελλάδα εκτός από τον Πολάκη.
Αλήθεια, Έλενα, εσύ που γράφεις για όλους και δεν χαρίζεσαι σε κανέναν, πώς και δεν έχεις γράψει κάνα κείμενο για την υπόθεση του Noor 1;
Δεν πήρες χαμπάρι πως υπάρχει μια υπόθεση με 2,1 τόνους ασυνόδευτης ηρωίνης -ασυνόδευτη και η ηρωίνη σαν τα παιδιά- με εννιά νεκρούς μάρτυρες, βόμβες σε σπίτια δικαστών, απειλές σε δικαστές, παραιτήσεις ανακριτών και, βέβαια, ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας στην οποία εργάζεσαι και μέσα από την οποία καλείς να “μαζέψουν” τον Πολάκη;
Εντάξει, δεν είναι και τόσο σημαντικό θέμα όπως ο Σεφερλής στο Παλλάς αλλά είναι κι αυτό ένα θεματάκι.
Πάντως, τα Νέα δεν θα υπήρχαν αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν αποφάσιζε να “σώσει” τον μισό ελληνικό Τύπο.
Ο ΔΟΛ είχε βαρέσει κανόνι από τα θαλασσοδάνεια και ο Μαρινάκης αγόρασε το πτώμα του ΔΟΛ.
Και μέσα από το πτώμα του ΔΟΛ -που τα έντυπά του δεν είναι βιώσιμα- δεν μπορεί κανείς να σηκώνει το δάχτυλό του στους άλλους, και να κάνει πως δεν γνωρίζει.
(Καλό είναι να ενωθούμε με την πραγματικότητα. Την πραγματική πραγματικότητα και όχι αυτή που βολεύει τον καθέναν από εμάς. Όχι άλλες προσωπικές ατζέντες. Αυτό κι αν δεν είναι αριστερό.)
(Αλέξη Τσίπρα, μαζέψου. Αλλιώς, θα βάλω τον Πολάκη να σε μαζέψει. Ή την Έλενα. Ή τον Βαγγέλη. Αλέξη, μην δίνεις σημασία. Είδα που σου δίνει εντολές η Έλενα και ζήλεψα. Τον θερμοσίφωνα να κλείσεις.)
(Εννοείται πως η Έλενα Ακρίτα είναι η καλή και έντιμη περίπτωση στην ελληνική δημοσιογραφία. Είναι η φωτεινή εξαίρεση. Αυτός είναι και ο λόγος που έγραψα το κείμενο. Και εννοείται πως, όταν συναντάτε Έλληνα δημοσιογράφο, φεύγετε τρέχοντας. Σας μιλάω από εμπειρία. Γενικά, να αποφεύγετε τους Έλληνες. Ειδικά τους περήφανους.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου