Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Χρονικά Ανιστόρητα-11/2012

Αυτά που πέρασαν στα ψιλά ή εξαφανίστηκαν από τις ειδήσεις.Χωρίς σχόλια.

01/11/12-Η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών - Ελ. Βενιζέλος», 40% της οποίας ανήκει στη Γερμανική Hochtief, αρνείται να καταβάλλει ΦΠΑ.Η οφειλή ανέρχεται σε 500 εκατομ.ευρώ,και έχει συζητηθεί κατ’επανάληψη χωρίς να γίνει τίποτα από το υπουργείο οικονομικών.

*******
7/11/12-Χορηγία σε Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας έκανε η γνωστή πλέον σε όλη την Ελλάδα ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής Χρυσούλα Αλευρίδου (Σούλα). Η χορηγία έγινε στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, μετά από αίτημα του Συλλόγου επειδή αδυνατούσαν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα.

*******
7/11/12-Σε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας ανέργου, τρίτεκνου οφειλέτη για το ποσό των 934,34 ευρώ προχώρησε η εφορία Μυτιλήνης, ύστερα από εντολή του υπουργείου Οικονομικών
*******
17/11/12-Συγνώμη ζήτησε ο σουηδικός κολοσσός IΚΕΑ για την πρακτική να εργάζονται για λογαριασμό του, τη δεκαετία του 1980, πολιτικοί κρατούμενοι στην τότε Ανατολική Γερμανία και να κατασκευάζουν υποχρεωτικά ορισμένα από τα έπιπλα που διέθετε σε όλον τον κόσμο. Πρώην κρατούμενοι, μιλώντας πέρσι στη γερμανική τηλεόραση, κατήγγειλαν ότι τους υποχρέωναν να κατασκευάζουν έπιπλα στα εργαστήρια των φυλακών. Εάν αρνούνταν κινδύνευαν να οδηγηθούν στην απομόνωση ή να υποστούν άλλες τιμωρίες.

*******
22/11/12-Επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης δείχνουν 3.124 περιπτώσεις αυτοκτονιών  (τελεσθείσες και απόπειρες) από το 2009 έως τον Αύγουστο του 2012. Υπάρχουν και αναλυτικά στοιχεία πανελλαδικά, ανά νομό και έτος.
*******
22/11/12-Χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι εκτεθειμένα σε λοιμώδη νοσήματα λόγω... κρίσης! Οι γονείς τους έχουν μείνει άνεργοι και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη κι έτσι αδυνατούν να πληρώσουν τα εμβόλια των παιδιών τους. Τα παιδιά κινδυνεύουν από διφθερίτιδα μέχρι μηνιγγίτιδα και εν όψει του σκληρού χειμώνα, είναι εκτεθειμένα σε σοβαρό κίνδυνο.
*******
24/11/12-Σχεδόν 400 ανήλικα παιδιά, κυρίως αγόρια, τα οποία εργάζονταν παράνομα –ως σκλάβοι-σε ορυχεία χρυσού στην Μπουρκίνα Φάσο, απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που συντόνιζε η Ιντερπόλ. «Εργάζονταν κάτω από ακραίες συνθήκες, χωρίς αέρα, σε τρύπες εξόρυξης μέχρι και 70 μέτρα βάθος, χωρίς μισθό ή εκπαίδευση» είπε o εκπρόσωπος της Ιντερπόλ, προσθέτοντας ότι , Μερικά από τα παιδιά, που είχαν έρθει από το γειτονικό Νίγηρα, είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.
*******

25/11/12-Αποικία η ωραία Ελλάς‎
11.000.000 ευρώ. Το τίμημα που κατέβαλε η Hellas Gold, για να αποκτήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης 317.000 στρεμμάτων στη Βόρεια Χαλκιδική με σύμβαση που υπέγραψε με το Ελληνικό Δημόσιο, κατόπιν μεσολάβησης του Πάχτα, τότε υφυπουργού Οικονομίας και σημερινού Δημάρχου Αριστοτέλη. Η σύμβαση έγινε χωρίς διαγωνισμό, με απευθείας ανάθεση σε μια εταιρεία που είχε δημιουργηθεί δυο μέρες πριν (με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ!) και με απαλλαγή της από οποιαδήποτε ευθύνη αποκατάστασης περιβαλλοντικών ζημιών που είχαν γίνει από την καναδική TVX Gold (έφυγε νύχτα από τα μεταλλεία Κασσάνδρας αφήνοντας απλήρωτους 472 εργαζόμενους – συνολικό χρέος της προς τους εργαζόμενους: 17 εκατ. ευρώ).

95.700.000 ευρώ. Το κέρδος των Μπόμπολα – Κούτρα – Τίμις (κύριων μετόχων της “Ελληνικός Χρυσός”) από την τμηματική πώληση της εταιρείας στη μητρική πολυεθνική European Goldfields.

408.000.000 ευρώ. Η αγοραία αξία των μεταλλείων, όπως υπολογίστηκε από διεθνή οίκο έξι μήνες μετά την πώλησή τους από το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή 37 φορές παραπάνω. Αυτό δεν εμποδίζει την τότε ελληνική κυβέρνηση να επιδοτήσει την “Ελληνικός Χρυσός” με 15.000.000 ευρώ.

2.300.000.000 ευρώ. Η σημερινή αξία των μεταλλείων στο χρηματιστήριο του Τορόντο, μετά την εξαγορά της European Goldfields από την Eldorado Gold (πολυεθνική εταιρεία με έδρα τον Καναδά και με κύριους επενδυτές funds και τράπεζες όπως η JP Morgan και η Goldman Sachs) η οποία κατέχει πλέον το 95% των μετοχών της Ελληνικός Χρυσός.

15.436.000.000 (!) ευρώ. Η αξία των μεταλλευμάτων που βρίσκονται στα μεταλλεία της Χαλκιδικής.

0 ευρώ. Το κέρδος του Ελληνικού Δημόσιου. Σύμφωνα με τον Μεταλλευτικό Κώδικα, ο ορυκτός πλούτος ανήκει αποκλειστικά στις εταιρείες που τον εκμεταλλεύονται και δεν προβλέπεται η απόδοση δικαιωμάτων στο Δημόσιο από την εκμετάλλευσή του. Γι’ αυτό άλλωστε η Τρόικα αρνήθηκε να αποδεχθεί τα μεταλλεία της Χαλκιδικής στις εγγυήσεις που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση για τη δανειακή σύμβαση
 
*******
26/11/12-το ιστορικό και τις πολιτικές διαστάσεις της ίδρυσης ιδιωτικού ΙΕΚ με συνεργασία της κόρης της πρώην Υφυπουργού Παιδείας Ε. Χριστοφιλοπούλου και του σχολάρχη Φ. Μπουγά που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για την υποκλοπή και διαρροή θεμάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων. Γίνεται αναφορά στην αποκάλυψη της ΟΙΕΛΕ για την κοινή επιχείρηση «Μπουγά-Χριστοφιλοπούλου» και στην περίεργη καθυστέρηση εκδίκασης από το ΚΥΣΔΕ – εδώ και 2,5 χρόνια

*******
27/11/2012-Στο 1,22 δισ. ευρώ έφθασαν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ. Από αυτά τα 696 εκατ. είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όσων καταναλωτών τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης, οφειλές οι οποίες σχεδόν διπλασιάστηκαν σε διάστημα μικρότερο του έτους, καθώς το Νοέμβριο του 2011 ήταν 388,9 εκατ.
*******
28/11/12-Συγκλονιστική είναι η καταγγελία ενός Σουδανού μετανάστη ο οποίος έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης πριν από δυο μήνες στο κέντρο της Αθήνας. Ο 30χρονος αναφέρει ότι οι δράστες τον μαχαίρωσαν στον λαιμό και στο κεφάλι, επιχειρώντας να τον σκοτώσουν, δείχνοντας ταυτόχρονα τα σημάδια που άφησαν επάνω του πριν τον εγκαταλείψουν αιμόφυρτο, χαράσσοντας στην πλάτη του τα αρχικά της Χρυσής Αυγής
*******

28/11/2012-Εκτιμάται ότι μόνο στο κέντρο της Αθήνας υποσιτίζονται 2.000 μαθητές.

*******
29/11/12 Μετά την αποκάλυψη των άθλιων συνθηκών εργασίας στα εργοστάσια της Foxconn όπου κατασκευάζεται μεγάλο μέρος των προϊόντων της Apple, σειρά για να μπει στο στόχαστρο έχει αυτή τη φορά η Samsung. Συγκεκριμένα, πολλές φορές οι εργαζόμενοι βρέθηκαν να αγγίζουν τις 15-16 ώρες εργασίας τη μέρα, ενώ το ρεπό των εργαζομένων κάθε μήνα ήταν ένα και μοναδικό…
 
*******
29/11/12 Πάτρα: Βρέφος κινδύνεψε να καεί από κερί σε σπίτι με κομμένο ρεύμα
*******


29/11/2012-Αλλοδαπή ανασφάλιστη ασθενής νοσηλευόμενη στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι» προκειμένου να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση. Η επέμβαση όντως πραγματοποιήθηκε και μάλιστα οι συγγενείς κατέβαλαν εξ ιδίων τα νοσήλια.
Συνέβη όμως το εξής εξωφρενικό: ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Αγ. Ανάργυροι» κ. Μπαρτζώκας κατέδωσε στην Κρατική Ασφάλεια την ασθενή διότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα με αποτέλεσμα η ασθενής -παρ΄ ότι κατάκοιτη- να νοσηλεύεται φρουρούμενη! Την καταγγελία έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)


*******

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου