Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Γυμνό,γιατί η αισθητική είναι ηθική

 Αναγκάζεσαι μερικές φορές να πείς κοινοτοπίες....
Έκπληκτος όμως ανακαλύπτεις ότι αυτά που θεωρείς δεδομένα δεν είναι καθόλου έτσι στον 21ο αιώνα.
Αφορμή εμπειρίες σε επισκέψεις Μουσείων εσωτερικού και εξωτερικού.

Από τη μία η θρησκεία και ο  πουριτανισμός και από την άλλη  η χύδην πορνογραφία, έχουν διαγράψει απόλυτα την καθαρή αισθητική δηλ.ηθική του γυμνού, που υπήρχε ήδη απο τα πρώτα στάδια της ανθρώπινης έκφρασης.
 
 Τί είδους είναι η ευχαρίστηση μας αντικρύζοντας ένα υπέροχο τοπίο; ένα υπέροχο δέντρο,λουλούδι,ζώο;Τον έναστρο ουρανό,την ανατολή του ήλιου,τη θάλασσα,ένα δειλινό;Δηλ.κάθε τι πρωτογενές που δεν φεύγει του μέτρου.

Το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και στο γυμνό.Πρέπει να επανακτήσουμε αυτήν την αθωότητα του βλέμματος και των αισθήσεων και στο γυμνό.






Γιατί Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ,και υπάρχει μεγάλο έλλειμα της.Το διαπιστώνουμε μάλλον αρνητικά καθημερινά και ποικιλοτρόπως παντού.

Προβάλουμε γνωστά έργα τέχνης με γυμνά διαφόρων εποχών και θα συνεχίσουμε και μελλοντικά, πιστεύοντας στην ηθική δύναμη της τέχνης και του γυμνού






3 σχόλια:

  1. πηγαινε γαμήσου ΑΓΑΜΗΤΕ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λατίνε δε λες ουτε τι σε πείραξε ουτε αν εσυ που γαμιέσαι δε βλέπεις γυμνό

      Διαγραφή
    2. Λέω τα σχόλια,όποια κι αν είναι να μένουν.Καμμιά λογοκρισία δε θέλω.Οι αναγνώστες μπορούν να κρίνουν.Τους μαλάκες σαν και σένα κρυπτόμενε ΛΑΤΙΝΕ,τους βρίσκουμε παντού,μια πραγματικότητα που αναγκαστικά αντιμετωπίζουμε.
      Εσύ,λοιπόν όταν ήρθες εδώ,πήγες αμέσως στο γυμνό και άφησες τη βρώμα που κουβαλάς, σε ανάρτηση προ 6 μηνών.Ούτε στα βιβλία,ούτε στα εικαστικά,ούτε σε άλλα θέματα.
      Η ημ/νία μου λέει και ποιός είσαι και την Κομματική σου μουτσούνα.Χαίρομαι που για άλλη μια φορά βεβαιώνεται η αθλιότητα σας.

      Διαγραφή