Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

κι όμως γυρίζει...

Γενικά δεν είμαι και πολύ του ακτιβισμού σαν χαρακτήρας, αλλά συμπαθώ τους ακτιβιστές, που δεν σκοπεύουν στο κούφιο θέαμα,διαφήμιση,και κομματική προπαγάνδα (πχ ΠΑΜΕ) χωρίς κανένα απτό αποτέλεσμα.
Παρακολουθώ,ενημερώνομαι και ενισχύω όπως μπορώ τις συλλογικότητες αυτές ιδιαίτερα όταν έχουν το χαρακτηριστικό της αλληλεγγύης.
Χθες διάβασα την είδηση
 Η  Δ.Ο.Υ Κηφισίας  για οφειλή, ύψους μόλις 2.790,80 ευρώ προχώρησε  σε  κατάσχεση και στη συνέχεια εξέδωσε πρόγραμμα πλειστηριασμού, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23/04 και ώρα 16:00 στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, για την πρώτη και μοναδική κατοικία του Ν.Μ.
"
Πρόκειται για ένα συμπολίτη μας, ο οποίος είναι χρόνια άνεργος, όπως και η σύζυγός του, είναι κάτοχος δελτίου απορίας από το Δήμο και έχει ένα ανήλικο παιδί. Μέχρι σήμερα έχει καταβάλει στην εφορία το ποσό των 1.734 ευρώ μετά από αλλεπάλληλους διακανονισμούς τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα σχεδόν το είχα ξεχάσει,αλλά περνώντας τυχαία έξω από το ειρην/κείο στο Μαρούσι,ένα πανό και 4-5 άνθρωποι μου το θύμισαν.Έμεινα μαζί τους.Άρχισαν να έρχονται και άλλοι.
Λίγο αργότερα ήρθαν δυναμικά και από το κίνημα"δε πληρώνω".
Σε λίγο έφτασε και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κων.Μπάρκας  άγνωστος στους περισσότερους από εμάς και χωρίς συνοδεία,καπελώματα και πολιτικαντισμούς.
Ο Πλειστηριασμός ματαιώθηκε.
Δεν έκανα τίποτα,μόνο ήμουν εκεί.Η ανταμοιβή ήταν μια προσωπική χαρά που είχα πολύ καιρό να νιώσω. Και αναδρομικός προβληματισμός για την προηγούμενη αδράνεια.
Τελικά διαπιστώνω από τον εαυτό μου,ότι πρέπει που και πού να αφήνουμε πληκτρολόγια και οθόνες και να βγούμε από τα κρησφύγετα,όχι μόνο για την κάθε 4μηνο πορεία βελάσματος αλλά καθημερινά για την ουσιαστική και αποτελεσματική πράξη.Θα ανεβάσει τουλάχιστον την αυτοεκτίμηση μας.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
το έντυπο που μοιράστηκε


Εμείς είμαστε

… οι 2.500.000 άνθρωποι που ζούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.
… οι 1.600.000 άνεργοι που καθημερινά αυξανόμαστε
… οι 1.000.000 απλήρωτοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα
… όλοι όσοι έχουμε υποστεί μειώσεις μισθών και συντάξεων μέχρι και 40%
… τα 300.000 νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα και οι εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς θέρμανση
… οι 160.000 που μας έκλεισαν τα μαγαζιά μας.
… οι 3.500 οικογένειες των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν
οι χιλιάδες άνθρωποι που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις δόσεις των δανείων μας
… οι 2.500.000 που χρωστάμε κάτω από 3.000 ευρώ στην εφορία και μας απειλούν με κατασχέσεις γιατί προτιμήσαμε να αγοράσουμε το φαγητό των παιδιών μας, παρά να πληρώσουμε τους φόρους.

Αυτοί είναι
οι εφοπλιστές με τις 58 φοροαπαλλαγές και το 4% φόρο εισοδήματος που κέρδισαν τόσα ώστε μόνο το πρώτο 2μηνο του 2013 απέκτησαν 46 νέα πλοία, που αντιπροσωπεύουν το 20% σε αξία των αγοραπωλησιών πλοίων που έγιναν παγκόσμια.
οι βιομήχανοι που πληρώνουν συνολικά 5 φορές  λιγότερους φόρους από ότι όλοι  εμείς, ενώ οι 500 πιο μεγάλες βιομηχανίες δήλωσαν αύξηση καθαρών κερδών για το 2011 κατά 18,2% φθάνοντας στα 1,6 δισ. και από αυτές 175 είναι εταιρείες τροφίμων.
… οι τράπεζες που έχουν χρηματοδοτηθεί με 250 δισ. από το κράτος (δηλαδή από εμάς) τα τελευταία 2,5 χρόνια
το κατασκευαστικό κεφάλαιο που κερδοσκοπεί με τα διόδια στους δρόμους.
όλοι όσοι έβγαλαν δισ. ευρώ σε καταθέσεις στο εξωτερικό (λίστες Λαγκάρντ και πολλές ακόμα)
η τρικομματική κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ. που εξυπηρετούν τους παραπάνω.

 Όλοι εμείς μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα των λαϊκών διαθέσεων με την προειδοποιητική λαϊκή στάση πληρωμών τον Απρίλη. Να μετατραπεί η μέχρι τώρα παθητική αδυναμία πληρωμής του καθένα,  σε μαζική, συλλογική, οργανωμένη λαϊκή στάση πληρωμών και  σε συνδυασμό με τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες και τα τοπικά κινήματα αντίστασης μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
  Είμαστε πολλοί, έχουμε δύναμη! Εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε, από εμάς κλέβουν και ζουν. Μας φοβούνται, φοβούνται την γενικευμένη εξέγερση, φοβούνται τον εχθρό λαό.
Δεν φοβόμαστε με την παραπληροφόρηση και δεν υποκύπτουμε στις απειλές κυβέρνησης και ΜΜΕ για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, σπιτιών ή για ποινικές διώξεις. Ήδη  αντιμετωπίσαμε τον εκβιασμό για διακοπή του ρεύματος για μη πληρωμή του χαρατσιού και τους αναγκάσαμε να τον ακυρώσουν. Τα δικαιώματά μας δεν χωράνε σε ρυθμίσεις, δόσεις, επιμηκύνσεις.
Με αγώνα και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε. Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του απέναντι στην εφορία, στις τράπεζες, στις ΔΕΚΟ. Δεν επιτρέπουμε καμμία κατάσχεση σπιτιού από το κράτος ή τις τράπεζες. Δεν αφήνουμε κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Δεν αναγνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα χρέη τους στους τοκογλύφους.
ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
-   ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ.
-   ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ δημόσια γη, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιες υποδομές και περιουσία
-   ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ άδικους φόρους και χαράτσια.
Δεν πληρώνουμε το χρέος τους

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ
  • · Κατάργηση της φοροληστείας του λαού. Φόροι και όχι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους.
  • · Θέσπιση φοροαπαλλαγών για τα χαμηλά εισόδημα και κατάργησή τους για το κεφάλαιο.
  • · Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στους μικροεπαγγελματίες
  • · Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και λαϊκών στρωμάτων.
  • · Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης-φυσικό αέριο για την οικιακή κατανάλωση.
  • · Μειώσεις και όχι αυξήσεις στα τιμολόγια κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών. Δωρεάν σε άνεργους και άπορους.  Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος.
  • · Όχι στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και σπιτιών για χρέη των λαϊκών στρωμάτων προς το δημόσιο και τις τράπεζες.
  • · Ο πλούτος σε αυτούς που τον παράγουν.
  • · Να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όσοι την εφαρμόζουν.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΑΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
www.laikistasipliromon.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου