Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Απορίες...ημερών

-Η απάντηση των κυβερνητικών στον Μανώλη Γλέζο μιλάει για "...έλλειψη πληροφόρησης και επίπονη διαπραγμάτευση..."Κύριοι ο Γλέζος κρίνει και μιλάει για το αποτέλεσμα και τι λεγόταν από σας πριν τις εκλογές δε μιλάει γιατο πόσο κουραστήκατε στη διαπραγμάτευση.

-Διάγγελμα είναι ο τρόπος να μιλάς μόνο εσύ και να μη δέχεσαι ερωτήσεις.Το ξέρει ο κ.Τσίπρας?

-Ο υπερΥπουργός Ν.Παππάς έχει μόνιμο στασίδι στο Mega? Τυχαία και αθώα?

-O Βαρουφάκης θα μας πει και ΤΩΡΑ αν το χρέος είναι βιώσιμο?


9 σχόλια:

  1. Κι άλλη απορία
    Ονομάζεται "αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού", η όποια απόφαση, να πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τους δανειστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον,σύμφωνα με το χαμένο νόημα των λέξεων στο πολιτικάντικο λόγο

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Είναι νωρίς ακόμη και ο φανατισμός(χωρίς κανένα αποτέλεσμα) δε βοηθάει.Μνήμη και θετική κριτική ίσως είναι καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Κανέναν φανατισμό δεν εμπεριέχει το σχόλιό μου.
      Και λίγα είναι τα ".....ααααα"!
      Τα βαφτίσια να μας αιτιολογήσουν: το πως η τρόικα έγινε θεσμοί, το μνημόνιο πρόγραμμα κοκ

      Διαγραφή
  3. καλημέρα νομίζω ότι ο κος Γκλέζος αβάνταρε το κουβέρνο όπως και ο κος Μίκης.... συνεννοημένα πράγματα ΣΩΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα, Lysippe!... Για το Γλέζο τα είπαμε κι απ' το μπλογκ μου... Παραθέτω ένα σχόλιο που ανάρτησα στη σελίδα μου στο fb:

    Η νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τους αδίστακτους «εταίρους» μας προχώρησε σε μια τετράμηνη συμφωνία, η οποία είναι ένα μικρό μεν αλλά θετικό βήμα. Οι διαπραγματεύσεις όμως συνεχίζονται, μέρα τη μέρα, όπως δήλωσε και ο πρωθυπουργός, και θα είναι πολύ σκληρές, γι’ αυτό απαιτείται ομόνοια κομματική και ενεργή στήριξη του λαού.
    Ορισμένοι σύντροφοι και γενικότερα αριστεροί, πριν ακόμα κλείσει μήνα η νέα κυβέρνηση,
    βιάστηκαν πολύ να ασκήσουν δημόσια κριτική. Καλή η κριτική, αποδεκτή σ’ ένα δημοκρατικό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει όμως οι σύντροφοι που διαφωνούν να μας πουν και την εναλλακτική τους πρόταση. Η μόνη άλλη διέξοδος είναι η αποχώρηση από την ευρωζώνη και η επιστροφή στη δραχμή. Αν θέλουν μια τέτοια εξέλιξη, ας το πουν καθαρά.
    Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά στο πρόγραμμά του πρότεινε διαπραγματεύσεις εντός της Ευρωζώνης και με νόμισμα το ευρώ. Και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αυτό αποδέχτηκαν κι όχι επιστροφή στη δραχμή.
    Ο Λένιν είχε πει πως «σε κάποιες καταστάσεις χρειάζεται να παραχωρείς έδαφος για να κερδίσεις χρόνο». Η προσαρμογή αυτού του κανόνα στις “συμφωνίες” της νέας κυβέρνησης με τους «εταίρους» μας ωθεί να τολμήσουμε το επόμενο στοίχημα: Για να κερδίσει χρόνο και χώρο η ελληνική κυβέρνηση έκανε κάποιες παραχωρήσεις. Για να αφήσει χρόνο στην ελπίδα να ριζώσει στην Ευρώπη, αναμένοντας επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (όπως αυτή της Ισπανίας) και την κατάκτηση νέων στρατηγικών μετώπων από τους πρωταγωνιστές της νέας πολιτικής. Αλλά για μια θετική εξέλιξη, θα χρειαστούν τους επόμενους μήνες κινητοποιήσεις σε πολλαπλά επίπεδα: κοινωνικοί αγώνες και πολιτικές πρωτοβουλίες, νέες καθημερινές συμπεριφορές και νέο ομαδικό λαϊκό πνεύμα, κυβερνητικές ενέργειες και δυναμικές αυτόνομες απαντήσεις των πολιτών. Τη στιγμή που αναγνωρίζουμε την κρίσιμη σημασία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αυτήν που προαναγγέλλει μια νίκη του Podemos στο θεσμικό πεδίο, οφείλουμε κι εμείς επίσης να οργανώσουμε το νέο πολιτικό χώρο σε αντιστάθμιζα των εκβιασμών των «εταίρων» (δανειστές- δυνάστες μας).


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη
      Ας γίνουμε συγκεκριμένοι ώστε να έχει ουσία και η ανταλλαγή απόψεων
      -Τις αναφερόμενες απορίες τις έχεις κι εσύ;Τι απαντήσεις δίνεις;
      -Τι ΔΕΝ ήταν γνωστό για τη θέση και πιθανές ενέργειες των δανειστών προεκλογικά που τώρα εμποδίζουν την εφαρμoγή των εξαγγελιών;
      -Πέρα από το μνημόνιο με τους καλούς και τους κακούς.Γιατί προτάθηκε και εκλέχθηκε για πρόεδρος ένας Συνταγματολόγος που ψήφισε ΟΛΑ τα μνημόνια και συνέργησε στην καταπάτηση του πολλάκις;ΔΕΝ υπήρχε ούτε ένας έστω και δεξιός που να μη βαρύνεται με αυτά;Δεν σε ανησυχεί ότι αυτό δείχνει περίτρανα ότι και κρυφές συμφωνίες υπήρχαν και οι προθέσεις δεν είναι καθαρές;

      Τα επιγραμματικά αυτά δεν δημιουργούν ανησυχία σε κάθε καλόπιστο αλλά όχι αφελή ;

      Διαγραφή