Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Καίγεται ο κώλος της Φινλανδίας από το ευρώ-Ντράγκι ο πυροσβέστης

Είχαμε γράψει παλιότερα για έγκυρες μελέτες που έδειχναν ότι τα χάλια της οικονομίας της Φινλανδίας οφείλονται κυρίως στο ευρώ,ενώ η Σουηδία και η Δανία που έμειναν στη Κορώνα τους της βγάζουν τη γλώσσα.
Οι Φινλανδοί έχουν καταλάβει τι έπαθαν με το ευρώ και τα έχουν πάρει στο κρανίο βλέποντας ότι το μόνο που τους επιτρέπουν (και επιβάλουν) είναι εσωτερική υποτίμηση.Δηλ.κόψιμο σε μισθούς-συντάξεις-επιδόματα,αύξηση ωρών εργασίας (με την ίδια αμοιβή),αύξηση ανεργίας,κλπ γνωστά μας.
Ο Πάαβο Βαϊρίνεν, Φιλανδός ευρωβουλευτής είχε την πρωτοβουλία να αρχίσει την εκστρατεία για την έξοδο από την Ευρωζώνη.Για χαπάκι και παράκαμψης της απαγορευμένης συζήτησης για το μέγα Τοτέμ Ευρώ,θα κάνουν διάλογο στη Βουλή τους μπας και γλιτώσουν το ζητούμενο δημοψήφισμα και την αύξουσα αγανάκτηση από το πόπολο που άργησε αλλά κατάλαβε.
Ο Ντράγκι που βλέπει τη φωτιά τώρα στο Βορρά των ΑΑΑ και όχι στον "άθλιο" Νότο με έγκριση της Γερμανίας βούτηξε τη μάνικα.

Φυσικά καμιά σχέση με το Ελλαδικό προτεκτοράτο που εκτός ότι είναι αργά ,δεν κρατούνται πλέον ούτε τα προσχήματα της απόλυτης υποδούλωσης.Σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα ο όρος του τσιπραίικου μνημονίου,ότι η κυβέρνηση(η όποια) δεν έχει κανένα λόγο στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.Μόνο οι κυρίαρχοι της χώρας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου