Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

149-22=127

Υποτίθεται ότι η επαναφορά των Εργασιακών είναι κόκκινη γραμμή και εκτός διαπραγμάτευσης.
Κι όμως σχεδόν 5 μήνες τίποτα απολύτως δεν έγινε.
ΜΟΝΟ 22 (15%) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να γίνει αυτό για το οποίο "δεσμευόταν" προεκλογικά.
Το ερώτημα και η επιβεβαίωση της υποκρισίας είναι γιατί και με ποια δικαιολογία ΔΕΝ υπέγραψαν οι υπόλοιποι 127 (85%).



"....Την άμεση κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για την επαναφορά  των εργασιακών σχέσεων, ζητούν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας Δημήτρη Στρατούλη και τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.
Συγκεκριμένα ζητούν να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και του κατώτατου μισθού καθώς και για την μη εφαρμογή των υπαρχόντων μνημονιακών διατάξεων, που προβλέπουν νέες μειώσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Την επιστολή υπογράφουν οι Γιάννης Σταθάς, Δημήτρης Βέττας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κώστας Δελημήτρος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ζήσης Ζάννας, Χρυσούλα Κατσαβριά, Αγλαΐα Κυρίτση, Στάθης Λεουτσάκος, Ραχήλ Μακρή, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Νίκος Μιχαλάκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ουρσουζίδης, Σάκης Παπαδόπουλος, Θανάσης Πετράκος, Παύλος Πολάκης, Θανάσης Σκούμας, Ελένη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Ελένη Ψαρρέα."

4 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον επίσης έχει ποιοι υπογράφουν και ποιοι δεν.Περίμενε ,θα΄χει και συνέχεια το να μην πω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως έχει σημασία,γι'αυτό και τα ονόματα.Τώρα για τη συνέχεια, αναμονή με μικρό καλάθι....

      Διαγραφή
  2. ...Κι αυτοί οι 22 στο τέλος μάλλον θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Γιατί;...

    "...Ειδικώς οι πολιτικοί που προέρχονται από την κουλτούρα της κομμουνιστικής παράδοσης είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι στην τέχνη των συμβιβασμών, διότι έχουν πάντα απέναντί τους συσπειρωμένες και υπέρτερες δυνάμεις και πρέπει πάντα να βρίσκουν διεξόδους. Το κυρίαρχο ζήτημα είναι γι’ αυτούς η πολιτική εξουσία, δηλαδή η δυνατότητα ελέγχου και παραγωγής της πολιτικής. Το περιεχόμενό της είναι πάντα δευτερεύον, προέχει ο κεντρικός έλεγχος των εξελίξεων. Τι να την κάνεις την ρήξη, εάν πρόκειται σε λίγες μέρες να πίνεις μόνος σου καφέ στο Παγκράτι και να κυβερνάει ο Στουρνάρας;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν καταλαβαίνω καλά Γιάννη το σχόλιο και την παράθεση,κάνω τις εξής παρατηρήσεις
      -οι 22 όπως και οι 127 έχουν ποικίλες προελεύσεις άρα μάλλον δεν μπορούμε να τους ομαδοποιήσουμε
      -Αν ονομάζεται από πολιτικούς συμβιβασμός και μάλιστα έντιμος αυτό για το οποίο μιλάμε,πολλοί το λένε αλλιώς και μάλλον θα πρέπει να ορίσουμε τις λέξεις εκ νέου.
      -Η αμνησία θέλει χρόνο,ΌΧΙ 4 μήνες.Άρα αυτά που έκαναν το κόσμο να τους ψηφίσει ή συνειδητά ψέματα και απάτη ήταν,ή λεγόταν από ανόητους φαφλατάδες.Τι προτιμούν?
      -Τέλος,η μονη επιλογη που υπάρχει δηλ.,για να μη γινει ΚΑΙ διορισμένος πρωθυπουργός ο Στουρνάρας οφείλουμε να εφαρμόσουμε ΜΟΝΟ τη πολιτική Στουρνάρα?

      Θλιβερά και σίγουρα όχι ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ.Κλέβουν τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ

      Διαγραφή