Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

5 χρόνια "σκληρή διαπραγμάτευση" και συνεχίζουν....


Αυτή η παράσταση θα έπρεπε να έχει τελειώσει.

Η συμφωνία έχει γίνει ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ από ΕΛΕΕΙΝΉ έως ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ.

Χρειάζεται όμως όλη αυτή η παράσταση για δύο λόγους.

α-Για να παρουσιαστεί σαν ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
β-Για να κουμαντάρουν τους επίφοβους διαφωνούντες.

Η προσφυγή σε κάποιου είδους κάλπη θα γίνει για να επικυρωθεί "δημοκρατικά" από την ελεγχόμενη ψυχολογία της αγέλης, η αθλιότητα της.

Όσοι θέλουν μπορούν να είναι συνένοχοι,όχι όμως αθώοι.

6 σχόλια:

  1. Ναι,το τραγικο,ολης αυτης της ιστοριας,ειναι οτι δεν υπαρχουν αθωοι!! Ειτε με οτι καναμε,ειτε με οτι δεν καναμε.....αθωοι δεν υπαρχουν! Σκληρο και δυσκολα το καταπινεις,ομως ειναι η αληθεια. Και ουτε και αυτη την στιγμη,εμεις ως λαος,εχουμε ξεκαθαρισει τις προθεσεις μας. Φυσικα και θελουμε να παρουμε αναπνοες,
    ομως δεν ξεκαθαριζουμε ,μεχρι ποιου σημειου θα παλεψουμε,και με ποιους! Αν τριξει τα δοντια ο Τσιπρας,αρχιζουν οι γκρινιες,του τυπου ''ναι την θελουμε την Ευρωπη,ειναι μια λυση.....''μα αν κανει να συμπαραταχθει με την Ευρωπη εχουμε...''τους προδοτες,και αυτοι ιδιοι ειναι,καμια αλλαγη....''!! Για αλλη μια φορα,θελουμε να ξεκινησουν ,αλλοι την επανασταση χωρις εμας,αλλα για εμας!! Εε δεν γινεται αδερφια. Ηδη,επρεπε να ειχαμε βαλει και εμεις ,τις κοκκινες γραμμες στην κυβερνηση μας,ακριβως για να μπορουμε να αντιδρασουμε. Προς το παρον.....δεν κουνιεται ,φυλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι διαφωνώ.Δεν μπορούμε να εξομοιώνουμε τον απελπισμένο/εξαθλιωμένο ψηφοφόρο που έφαγε τόνους δακρυγόνων,καταστολή,και λεηλασία ζωής 5 χρόνια με τον πολιτικάντη.
      Τους ψήφισε για να εφαρμόσουν αυτά που έλεγαν όχι αυτά που έλεγε η ΔΗΜΑΡ.
      Αυτός τα έλεγε ως πραγματοποιήσιμα ΑΜΕΣΑ.Ή δεν ήξερε τι έλεγε, ή ήταν συνειδητά ψεύτης.Άλλη ερμηνεία δεν υπάρχει,και καμιά από τις δύο δεν τους τιμά.
      Ο κόσμος π.χ.στις Σκουριές συνεχίζει να παλεύει και οι "αρμόδιοι"δε κάνουν τίποτα για το συγκεκριμένο.
      Ο κόσμος συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στο ξεπούλημα αεροδρομίων και λιμανιών,αυτοί τα ξεπουλάνε.
      Όσο για τους Φόρους(τους άδικους) είναι χειρότερα από όλα τα προηγούμενα χρόνια.Τι έλεγαν?
      Τον Παυλόπουλο,τον Πανούση,τον Ταγματάρχη,τη Παναρίτη κλπ ΔΕΝ τους επέλεξε ο λαός.
      Ατέλειωτος ο κατάλογος του τίποτα.
      Πάνε μόνο 4 μήνες.Πολύ λίγο για αμνησία.

      Διαγραφή
  2. Για την συνεχιζόμενη φορολογική απαλλάγή των εφοπλιστών η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη έκανε την ακόλουθη δήλωση: Τα προνόμια του εφοπλιστικού κεφαλαίου ρυθμίζονται από ένα εκτενές θεσμικό πλαίσιο,που προστατεύεται συνταγματικά (άρθρο 107 του Συντάγματος), πράγμα που σημαίνει ότι για την αλλαγή τους απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση.

    ΕΡΩΤΗΣΗ προς ΒΑΛΑΒΑΝΗ,ΤΣΙΠΡΑ κλπ

    Αυτό το μάθατε τώρα ή το ξέρατε και πριν τις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ερώτηση αυτή ταιριάζει σε πολλούς όχι μόνο στη Βαλαβάνη,αλλά δεν νομίζω να απαντήσει κανείς.

      Διαγραφή
  3. Μου γραφεις ,Λυσιππε μου,οτι διαφωνεις. Ισως και εγω ,δεν καταφερα να ειμαι σαφης. Φυσικα και δεν μπορουμε να εξομοιωσουμε,τον εξαθλιωμενο και εξαπατημενο ψηφοφορο με τους πολιτικαντηδες,απ οπου και αν προερχονται! Ετσι,οπως τα γραφεις ειναι. Και δακρυγονα φαγαμε,και οσο μπορουμε αγωνιζομαστε,ο καθεις απο το μετεριζι του, και στις Σκουριες,οι ανθρωποι παλευουν,και σιγουρα,δεν μας αξιζουν,ουτε η Παναριτη,ουτε ο Πανουσης,ουτε ο Ταγματαρχης...ουτε...ουτε...ουτε!! Για ολα αυτα ακριβως δεν επρεπε να αφησουμε τα πραγματα παλιν,να τα προχωρει,ενα κομμα εξουσιας,το οποιο,και εκ των προτερων ,τα ηξερε,και δρομολογει παλιν τα συμφεροντα των ολιγων,για να μπορει να εχει τη εξουσια!Εδω βεβαια,ειναι που χρειαζονται τα μαζικα κινηματα,για να μπορουν να πιεσουν,φτανει και η μαζα,να ξεκαθαρισει,κατα που θελει να βαδισει! Εε η ελληνικη κοινωνια,δυστυχως,δεν ειναι αποφασισμενη για ρηξη! Για αυτο και ψηφισε τον Τσιπρα ο οποιος ποτε δεν δηλωσε οτι θα αποχωρησει απο την Ευρωπη,αν φτασουν τα πραγματα στα ακρα. Δηλαδη,σε εμας μεν,επικρατει το ''ναι μεν ,αλλα'' ο δε Συριζα,αλλο που δεν θελει!! Οσο λοιπον,οι μαζες περιμενουν να τους χαραξουν πορεια τα κομματα,μονο βραχια θα εχουν μπροστα τους. Οταν αποφασισουμε ,σαν λαος ομαδικα και μαζικα,να χαραξουμε εμεις την πορεια μας,χωρις εκπτωσεις και ''εξυπηρετησεις''...εε απο μονο του αυτο,θα ειναι και η πρωτη πορτα που θα φανε τα κομματα. Στην Ισλανδια,πεταξαν εξω το ΔΝΤ οχι επειδη το πηρε αποφαση ενας Χ, Ψ , πολιτικος,αλλα επειδη ηταν η εφαρμογη της θελησης της βασης. Δηλαδη της κοινωνιας! Μαζικα,λαικα,και αποφασισμενοι.Ευχομαι,γρηγορα και ωριμα,να βαδισουμε προς τα εκει ,ολοι οι ελληνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατανοώ τι λες φίλε μου.
      Όμως η διαφωνία μας είναι στο πλαίσιο που τοποθετούμε το πρόβλημα. Κατ'εμέ δεν έχει νόημα να μιλάμε για τις επιθυμητές συνθήκες αλλά για τις υπάρχουσες πραγματικές δηλ.σύστημα αντιπροσώπων πολιτικών που άπαξ και εκλεγούν είναι ανεξέλεγκτοι για υποκλοπή αυτής της εκλογής με ψέματα και όχι μόνο.
      Άλλωστε κι εσύ όταν χρησιμοποιείς τον όρο "μάζα"έμμεσα εννοείς ένα ελεγχόμενο-με πολλά μέσα-κοπάδι και όχι σκεπτόμενους-ενήμερους και αυστηρούς πολίτες άμεσης δημοκρατίας με ελεγχόμενες ανακλητές ηγεσίες.
      Η περίπτωση της Ισλανδίας για πολλούς λόγους-π.χ.ιστορικούς,γεωπολιτικούς,δημοκρατίας,Ε.Ε. ευρώ,παιδείας- νομίζω πως ούτε ανάλογη ούτε συγκρίσιμη είναι με της Ελλάδας και ούτε θα γίνουν ποτέ.

      Διαγραφή