Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Μαντρόσκυλα

από zoornalistas

ο Βουλέλης έκοψε το σκίτσο του Ζερβού


Αντιδράσεις προκαλεί η δημοσίευση σκίτσου του Πέτρου Ζερβού στην Εφημερίδα των Συντακτών. Η διεύθυνση της εφημερίδας αποφάσισε να «κόψει» το σκίτσο (αριστερά) του Ζερβού από το φύλλο της περασμένης Παρασκευής (13/5).
Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος ο σκιτσογράφος στο fb δημοσιεύοντας το «λογοκριμένο» σκίτσο αναφέροντας: «Αν προσβάλλει "την αισθητική, το ήθος και τις ευαισθησίες της εφημερίδας" ή πρόκειται περί λογοκρισίας, η επιλογή δικιά σας»...


















από lefteria-news & εργατικό δελτίο

Η Παναγιωταρέα, το Ερρίκος Ντυνάν και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι


Η Παναγιωταρεα έπαιρνε 8.000 ευρώ το μήνα από το ερρικος Ντυνάν … και γιατροί και νοσηλευτές έμεναν απλήρωτοι.
Μετά τα 18.000 ευρώ που λάμβανε επί σειρά ετών η γενική διευθύντρια του νοσοκομείου όπως δήλωσε στοiatropedia.gr ο μέχρι πρότινος διαχειριστής του Ντυνάν, Λυκούργος Λιαρόπουλος, μια γνωστή καθηγήτρια, που δεν είναι γιατρός, εισέπραττε 8.000 μηνιαίως και μάλιστα χωρίς να είναι διευκρινισμένες και οι … αρμοδιότητές της.
Οπως σημειώνει ο καθηγητής κ.Λιαρόπουλος:
«Θεωρώ αυτονόητη την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του μισθολογίου σύμφωνα με τις προτάσεις που έχω υποβάλει, που σε μικρό βαθμό άρχισαν να υλοποιούνται.
Θα πρέπει να αποφεύγονται εξωφρενικές περιπτώσεις όπως γνωστής καθηγήτριας η οποία όχι μόνο εισέπραττε εξωφρενικές αμοιβές, για έργο που δεν μπόρεσε να μου εξηγήσει αλλά επιμένει και στην αποζημίωσή της».
CirjadxWEAARgu6Να σημειωθεί ότι της συγκεκριμένης καθηγήτριας της έγινε πρόσφατα μείωση μισθού κατά 50% και οι αμοιβές της περιορίσθηκαν στα 4000 ευρώ.
Ωστόσο όπως σημειώνει και ο καθηγητής, όταν της ζητήθηκε να αποχωρήσει ζητούσε επιμόνως και να …αποζημιωθεί.
Πρόκειται για γνωστή στα δημόσια πράγματα καθηγήτρια σε μεγάλο πανεπιστήμιο της χώρας, η οποία είναι ευρέως γνωστή και στο κοινό.
Πολλοί τη συζητούν και για τις υψηλές γνωριμίες της που συχνά της έδιναν την ευκαιρία να εισέρχεται σε διάφορους ισχυρούς κύκλους.
Πάντως η κατασπατάληση των χρημάτων του ερρικος Ντυνάν δεν περιορίζεται στους μισθούς. Στο παρελθόν, όπως έχει καταγγείλει ο κ.Λιαρόπουλος, η διοίκηση του νοσοκομείου προέβαινε σε πανάκριβα δώρα στα στελέχη του νοσοκομείου όπως τσάντες …Louis Vuitton, ρολόγια cartier και άλλα ανάλογα πολυτελή είδη, γεγονός που εξόργισε τους εργαζόμενους.
Εξάλλου παραμένουν απλήρωτοι και με ένα αβέβαιο εργασιακό μέλλον.
Την ίδια ωρα μαθαίνουμε πως :
Με μια αιφνιδιαστική και πραξικοπηματική διάταξη περνάει την Τετάρτη 29/2/2012, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στον Εφαρμοστικό Νόμο για την Υγεία, η εφαρμογή της πρώτης ιδιωτικοποίησης δημόσιου νοσοκομείου του ΕΣΥ.
Με το προτεινόμενο άρθρο 33 του Σχεδίου Νόμου, επιχειρείται η συνένωση του δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο Μπενάκειο – Ερυθρός Σταυρός» με το Ιδιωτικού Δικαίου ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν», κάτω από μία ενιαία διοίκηση, η οποία θα ορίζεται αποκλειστικά από το σωματείο «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός».
Με τη σκανδαλώδη αυτή διάταξη, ανοίγει ο δρόμος του διοικητικού και επιχειρησιακού ελέγχου των δημόσιων νοσοκομείων του ΕΣΥ από τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Συγκεκριμένα, μέσω αυτής της συνένωσης, από τη μια πλευρά, το Δημόσιο αναλαμβάνει την ενίσχυση και τη χρηματοδότηση των ιδιωτικών νοσοκομείων (εν προκειμένω το τεράστιο χρέος εκατοντάδων εκατομμυρίων του «Ερρίκος Ντυνάν») και από την άλλη πλευρά, συντελείται η απώλεια δημόσιων περιουσιακών στοιχείων και δημόσιων επενδύσεων. Η συνένωση καταργεί άμεσα τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της υγείας, αίρει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του ΕΣΥ.
Civb2GSVAAEk3pp
Τούτο το ρατσιστόμουτρο πού τό ενοχλούν οι πρόσφυγες το πλήρωνε χρυσό ο λαός
Μέ αφορμη τήν σύλληψη Μαρτίνη αναδημοσιεύουμε τό άρθρο από τό Εργασιακό δελτίο


3 σχόλια:

  1. Αχ.. η γνωστή καθηγήτρια...
    ιδού προσθέτω να γελάσει το χειλάκι σας (πικρά, το ξέρω):
    ΚΛΙΚ ΕΔΩ
    για το οποίο με μπλόκαρε βεβαίως μια και υπέρ της ελευθερίας λόγου δεν είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θαυμάζω τις αντοχές σου Δάφνη.Απαιτούνται πολλές για να ασχοληθεί κάποιος με την συγκεκριμένη....και το κοινό της.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο Δάφνη, μόλις διάβασα τα σχόλια σου στο λινκ που μας δίνεις. Πρέπει να αντιδρούμε στη βλακεία και την μηδαμινότητα τέτοιων ελεεινών ανθρώπων όπως η παναγιωταρέα.
    Σουμέλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή