Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι Φαρισαίοι

Οι Σταλινίσκοι δε πεθαίνουν ποτέ.

Το ΠΑΜΕ ούτε είδε ούτε ξέρει τίποτα,όπως και όλα τα ΜΜΕ site και blogs του ΚΚΕ.

Αναδημοσίευση από "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ"

Εξι μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του "Ριζοσπάστη"


Στα όρια εξάντλησης βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον «Ριζοσπάστη» και έπειτα από δυο απόπειρες να λάβουν απαντήσεις από τη διοίκηση της εφημερίδας για τον σχεδιασμό των απολύσεων, προσέφυγαν με επιστολή τους στην ΕΣΗΕΑ.

Εκτός από τις εννέα απολύσεις που έγιναν ήδη, η εφημερίδα χρωστάει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα έξι μηνών, «γεγονός που έχει οδηγήσει τους ίδιους και τις οικογένειες τους στα όρια της ανέχειας και της εξαθλίωσης», όπως σημειώνουν στην επιστολή τους.

Η διεύθυνση της εφημερίδας αποφεύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί, επίσης, με επιστολή, την οποία προσυπογράφουν δημοσιογράφοι στις αρχές του Φεβρουαρίου. «Τα περιθώρια αντοχής μας έχουν εξαντληθεί προ πολλού και απευθύνουμε ύστατη έκκληση προς τη διεύθυνση να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της», αναφέρουν.

Η ΕΣΗΕΑ στο μεταξύ έχει ήδη καλέσει τον εκπρόσωπο του «Ριζοσπάστη», αλλά και της διεύθυνσης, όμως υπήρξε άρνηση με επιχείρημα ότι πρόκειται για κομματικό έντυπο. Με δεδομένο ότι η εφημερίδα δεν πληρώνει εδώ και έξι μήνες και ανεξάρτητα από την επίσημη ανακοίνωση για μαζικές απολύσεις, τίθεται θέμα στην ΕΣΗΕΑ να προκηρύξει άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις.

Πηγή: Το Ποντίκι

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έπειτα από το πογκρόμ που ξεκίνησε ο "Ρ"εναντίον 14 εργαζομένων που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ"




14 Φεβρουαρίου 2013



Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ», όπου δημοσιοποιούνται 14 ονοματεπώνυμα δημοσιογράφων του, γιατί προσέτρεξαν στο συνδικαλιστικό Σωματείο τους, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει να παρατηρήσει τα ακόλουθα:

Οι δεκατέσσερις δημοσιογράφοι, οι οποίοι απέστειλαν την επιστολή στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας να αναλάβει πρωτοβουλίες ενόψει απολύσεων και καταβολής δεδουλευμένων έως και έξι μήνες, εξάντλησαν προηγουμένως κάθε μέσο, ώστε να λυθούν τα εργασιακά τους προβλήματα εσωτερικά.

Η διεύθυνση της εφημερίδας αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα των εργαζομένων και απαγορεύει ακόμα και τη σύγκληση συνέλευσης των συντακτών! Μάλιστα, από τη στιγμή της αποστολής της επιστολής στην ΕΣΗΕΑ έχει ξεκινήσει ένας γύρος πιέσεων, απομόνωσης και απαξίωσης των συντακτών οι οποίοι απέστειλαν την επιστολή, που ερμηνεύεται ως «αγώνας κατά του ΚΚΕ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση, έχει επανειλλημμένα καλέσει τον εκπρόσωπο των συντακτών στην ΕΣΗΕΑ, ο οποίος όμως δεν έχει ανταποκριθεί στις προσκλήσεις μας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα προστατέψουμε τους συναδέλφους μας με κάθε τρόπο και θα αγωνιστούμε μαζί τους για τα εργασιακά τους δικαιώματα. Είναι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, που εργάζονται στην εφημ. «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» και δεν πρέπει να αποστερηθούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και ό,τι η Εργατική Νομοθεσία τους επιτρέπει.

Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συναδέλφους της εφημερίδας «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» σε συνέλευση τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 στις 14.30 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1 ος όροφος).



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου