Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Τί σημαίνει? Εισβολή 30-40 ενόπλων και αρπαγή 2 ατόμων στην πλατεία Εξαρχείων


Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών"

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια ομάδα 30 με 40 ατόμων, που είχαν καλυμμένο το πρόσωπο και κρατούσαν μεγάλα όπλα, έπιασαν δύο άτομα, τους φόρεσαν κουκούλα και τα πήραν μαζί τους .
Συγκεχυμένες είναι οι εκτιμήσεις για την εισβολή ενόπλων στην πλατεία Εξαρχείων το βράδυ του Σαββάτου και την απαγωγή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, δύο ατόμων, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.
Όπως λένε στην «Εφ.Συν.» μάρτυρες του περιστατικού, γύρω στις 10:30 το βράδυ,την ώρα που ήταν γεμάτη κόσμο η πλατεία, εισέβαλε μια ομάδα 30 με 40 ατόμων. Ήταν μαυροντυμένοι, είχαν καλυμμένο το πρόσωπο, και κρατούσαν μεγάλα όπλα, μάλλον καλάσνικοφ. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει έντρομος προς τα γύρω στενά. Οι ένοπλοι έπιασαν δύο άτομα, τους φόρεσαν κουκούλα και τα πήραν μαζί τους αποχωρώντας.
Το thepressproject.gr  λέει ότι Η είδηση, μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει αναπαραχθεί σε άλλο μέσο,παρόλο που έχουν περάσει 18 ώρες.



8 σχόλια:

  1. πριν μερικούς μήνες είχαν απαγάγει κάποιον στη Σόλωνος μυστκές υπηρεσίες και βρέθηκε στη Τουρκία χωρίς να δοθεί ποτε εξήγηση από κανεναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες συνεργάζονται τέλεια με τις τουρκικές (και άλλες) και πολύ σωστά θυμάται ο Ανώνυμος την περίπτωση του Τούρκου αντιφρονούντα. Ωστόσο καμμιά κρατική δύναμη δε θα ανέμιζε καλάσνικωφ κι ούτε θα είχε λόγο να επιδείξει δύναμη. Μια εξακρίβωση αρκεί ή και μια απλή έφοδος σε κατοικία (όπως έγινε με τον αντιφρονούντα που λέμε).
    Το περιστατικό είναι μυστήριο διότι μόλις άρχισε να συζητιέται διαψεύτηκε από αυτόπτες που μίλησαν για ρόπαλα (όχι καλάσνικωφ). Εάν συνέβη πρόκειται μάλλον για επίδειξη δύναμης..

    Αναφέρθηκε επίσης χθες (από στόμα σε στόμα) ότι οι απαχθέντες είναι 'έμποροι ναρκωτικών'. Μπούρδες. Στο Σύλλογο Θεραπευομένων έχουμε κάποια περιστατικά 'Αναρχικών' που φασιστικότατα χτυπάνε 'πρεζάκια' για να 'καθαρίσει' η πλατεία και έχουμε ασχοληθεί με το θέμα. Όμως πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά αλητείας και ποτέ οργανωμένα.

    Τείνω να πιστέψω πως δε συνέβη.. μούφα μου φαίνεται.
    Εμείς στο Σύλλογο Θερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισως έχεις δίκιο Δάφνη.
      Είναι οι θολές πληροφορίες και ο ρόλος των ΜΜΕ που δημιουργούν υποψίες ιδιαίτερα με τη σιωπή τους σε πολλά θέματα.

      Διαγραφή
    2. Το έψαχνα και σήμερα και μοιάζει ακόμα πιο ψέμα. Ούτε ένας αυτόπτης. Μόνο κάποιος στο Facebook που έλεγε 'είναι αλήθεια, ήταν εκεί ο αδελφός μου'. Και μάλιστα λέει είπαν 'εσάς δε θα σας πειράξουμε μόνο τους φασίστες κι όποιον ξαναπειράξει αναρχικό'. Κι ύστερα έπιασαν δυό εμπόρους..
      Για γέλια Λύσιππε..

      Διαγραφή
    3. Τελικά μια ακόμη αρβύλα φαίνεται.
      Έχουμε παράδοση...

      Διαγραφή
    4. Λύσιππε προσωπικά διατηρώ ακόμα τις αμφιβολίες μου αλλά σκέφτηκα θα σε ενδιαφέρει η ανακοίνωση που κυκλοφόρησε σήμερα [ορθογραφία sic, μεταφέρω με copy/paste]:

      «Ανακοίνωση για τα γεγονότα στην πλ. εξαρχείων το σάββατο 22/3

      Το Σάββατο 22 Μάρτη στις 22.00 σύντροφοι του αναρχικού χώρου πραγματοποιήσαμε μια πολιτική παρέμβαση στην πλ. Εξαρχείων με ένα σαφέστατο μήνυμα και πολλαπλούς αποδέχτες. Απο εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια. Δεν είμαστε διατεθιμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες. Δεν είμαστε διατεθιμένοι να παρακολουθούμε απαθείς προκλήσεις και εχθρικές συμπεριφορές απέναντι σε άτομα ή χώρους του κινήματος και κατοίκους των εξαρχείων. Ο αριθμός των συντρόφων που συμμετείχαν αλλά και η ύπαρξη βαρύ οπλισμού χρησιμοποιήθηκε για την εμπέδωση του μηνύματος σε αποδέκτες που καταλαβαίνουν δυστυχώς μόνο με αυτό τον τρόπο, όπως επίσης και για την εξασφάλιση των εμπλεκωμένων αγωνιστών κατα την αποχώρηση τους.

      Τα εξάρχεια ανήκουν στους αγωνιζόμενους

      και όχι στις μαφίες και τους ένστολους κρατικούς προστάτες τους.»

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστούμε Δάφνη για τη πληροφορία.
      Το τοπίο ενημέρωσης ΜΜΕ,το γεγονός,και οι εμπλεκόμενοι παραμένουν σκοτεινά.

      Διαγραφή