Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν είναι η φιλανθρωπία πλουσίων,είναι η αλληλεγγύη των φτωχών

Η φιλανθρωπία των πλουσίων χαρακτηριστικά της έχει τη χυδαιότητα και την υποκρισία,γι' αυτό είναι απεχθής.
Η όποια βοήθεια που μπορεί να προσφερθεί από απλούς ανθρώπους με στέρηση ίσως αλλά και γνώση της συστηματικής εξόντωσης που γίνεται,είναι ο πραγματικός ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη και αποτελούν μορφές αντίστασης .


«Ένας για όλους και όλοι για έναν»
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ελλησπόντου 12 Βύρωνας
210 7628 209 + 6977 747431
Egmont1937@gmail.com

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ
Ασθενής που πάσχει από ηπατίτιδα Β και είναι ανασφάλιστος έχει άμεση ανάγκη από το φάρμακοVIREAD. Σας παρακαλούμε αναμεταδώστε αυτό το μήνυμα. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν το φάρμακο μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις που παρατίθενται παραπάνω. Ευχαριστούμε πολύ.
ΚΙΦΒ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ
Ελλησπόντου 12 Βύρωνας
210 7628 209 + 6977 747431

Καταγγελία

"Με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, το ειδικό όσο και πανάκριβο φάρμακο Γ-ΣΦΑΙΡΙΝΗ (στοιχίζει γύρω στα 1300 ευρώ!) έχει εξαφανισθεί από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετική αδυναμία χορήγησής του και η υγεία πολλών ασθενών να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο. Το φάρμακο αυτό, όπως και ορισμένα αντικαρκινικά και άλλα φάρμακα, ειδικής θεραπευτικής αξίας, δεν πωλείται στα ιδιωτικά φαρμακεία, χορηγείται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων, υπάγεται στο νόμο 3816/10 και χορηγείται δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους. Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα από την Παρασκευή 17Μάη, δέχτηκε έκκληση από ασθενή που νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο να βρει το φάρμακο καθώς το νοσοκομείο δήλωσε ότι δεν το έχει.

Εκτός από την περίπτωση του αναφερόμενου φαρμάκου το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα δέχεται συνεχώς σωρεία καταγγελιών  για  τρομακτικές ελλείψεις φαρμάκων, που σημειώνονται σε όλα τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων και αφορούν όχι μόνο την περίπτωση των σπάνιων φαρμάκων αλλά και συνήθη φάρμακα ευρείας χρήσης. Γέροντες, ανάπηροι, άρρωστοι, άνθρωποι ανήμποροι και με ποικίλα προβλήματα κίνησης, οι οποίοι έχουν βιβλιάρια  Πρόνοιας,  εξαναγκάζονται να ξεθεώνονται στις γύρες,  από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, να υποβάλλονται σε έξοδα μετακίνησης και τελικά να βρίσκονται με άδεια χέρια καταφεύγοντας τελικά στην όποια συνδρομή των κοινωνικών φαρμακείων επειδή το ΕΣΥ δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια και αδυνατεί να ικανοποιήσει τις βασικές φαρμακευτικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.

Εκτός από αυτό, δεχόμαστε καταγγελίες πολιτών ότι σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται φαινόμενα κανιβαλισμού και ότι διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων αρνούνται να χορηγήσουν σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ασθενείς με καρκίνο ή άλλες σοβαρές παθήσεις, φάρμακα για την θεραπεία τους, επειδή αυτά έχουν υψηλό κόστος και τους ασκούνται από τις διοικήσεις ισχυρές πιέσεις για να αγοράσουν τα φάρμακα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΙ ή να τα βρούνε μέσω συγγενών τους ή άλλους τρόπους !....

Θέτουμε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις υπόψη των πολιτικών κομμάτων των βουλευτών και των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στην Υγεία και τους καλούμε να παρέμβουν για να τερματισθεί αυτό το καθεστώς, που θέτει σε αυξημένους κινδύνους την υγεία και την ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας".

Δ. Σουλιώτης, Υπεύθυνος ΚΙΦΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου