Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

H ανακοίνωση της κίνησης "Απελάστε το ρατσισμό" για τον Κουτσούμπα κι ένα σχόλιο


Ανακοίνωση της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό” για τις δηλώσεις του γ.γ. του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπα, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είπε ότι το κόμμα του είναι αντίθετο  σε νομοθετικές ρυθμίσεις υπέρ των gay.

Η ανακοίνωση της κίνησης τονίζει ότι είναι θέμα ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ.

"Οι περισσότεροι γάμοι δεν επιλέγονται σήμερα κυρίως για το «θείο μυστήριο» (άλλωστε σε μεγάλο ποσοστό οι γάμοι είναι πολιτικοί) αλλά για να εξασφαλιστούν τα φορολογικά, συνταξιοδοτικά, φορολογικά, κληρονομικά κ.ά. δικαιώματα και προνόμια που ορίζει ο νόμος...


Σαν υπερασπιστές της ισότητας και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των γκέι τόσο στον πολιτικό γάμο όσο και (το ελάχιστο γι αυτούς) στο Σύμφωνο Συμβίωσης



Γνωρίζουμε ότι η καταπίεση έχει ταξική βάση. Οι ομοφυλόφιλοι, όπως και οι μετανάστες , στο σημερινό σύστημα καταπιέζονται στο πλαίσιο του κανιβαλισμού που προωθεί η τάξη των αφεντικών για να διασπάει τις κατώτερες τάξεις και να τις σπρώχνει όλες προς τα κάτω, για να αυξάνει τα κέρδη της.

.....

Ο ρατσισμός έρχεται να καλύψει την ανάγκη του καπιταλισμού για περισσότερη εκμετάλλευση. Σαν αντιρατσιστές μπορούμε να ανεχόμαστε να υπάρχουν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας;


Ξέρουμε ότι οι ανθρώπινες κοινωνίες για εκατομμύρια χρόνια ζούσαν σε συνθήκες «πρωτόγονου κομμουνισμού», συλλογικά, χωρίς εξουσία, ιδιοκτησία και «πρότυπα» οικογένειας. Έρευνες σε διάφορες φυλές που ζούνε «πρωτόγονα» στη σύγχρονη εποχή έδειξαν ότι τα παιδιά όλων ανήκουν  στην κοινότητα, και όχι στο όποιο ετερόφυλο ζευγάρι. Η έννοια της «ατομικής ιδιοκτησίας» παιδιών γι’ αυτούς ήταν αδιανόητη. Είναι δυνατό σήμερα να μιλάμε για «πρότυπα οικογένειας»; Ειδικά όταν ξέρουμε ότι οι περισσότεροι ετερόφυλοι γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο, άλλοι γάμοι συνεχίζουν μέσα στον αλληλοευνουχισμό, το συμβιβασμό και την υποκρισία, όταν ξέρουμε τι άνοδο γνωρίζει σήμερα  η ενδοοικογενειακή βία, η απιστία κλπ; 


Η άποψη του ΚΚΕ στο συγκεκριμένο ζήτημα κατά τη γνώμη μας είναι άκρως συντηρητική, κρυπτορατσιστική, αντιεπιστημονική και απαράδεκτη....


Οι μπολσεβίκοι στην οκτωβριανή επανάσταση του 1917 ήταν οι πρώτοι που έδωσαν ίσα δικαιώματα στους γκέι και αποποινικοποίησαν την ομοφυλοφιλία. Η σταλινική άρχουσα τάξη, ακριβώς για τους ίδιους λόγους με το δυτικό καπιταλισμό, τη δεκαετία του 1930 ξαναποινικοποίησε το διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό
....." 


Χ.Δαγκλής 1950-εξόριστοι ξαπλωμένοι

Ο έλεγχος της σεξουαλικότητας ήταν πάντα εργαλείο της κάθε εξουσίας αλλά ιδιαίτερα του φασισμού.
Ένα θέμα ταμπού στην αχανή ελληνική ιστοριογραφία της περιόδου 1920-1960 είναι η σεξουαλικότητα των πολιτικών κρατουμένων και εξόριστων.

Οι κομισάριοι και ινστρούχτορες με διαταγές απαγόρευαν

-Τις σχέσεις εκτός γάμου με συνεξόριστες /συγκρατούμενες
-Σχέσεις με ντόπιους κατοίκους του τόπου εξορίας
-ομοφυλοφιλικές σχέσεις
-Αυτοικανοποίηση
-Επαγρύπνηση,επαγρύπνηση,επαγρύπνηση μη τυχόν και προκύψουν ονειρώξεις...

Όμως σε μαρτυρίες πολλών απ' αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους μαθαίνουμε τη σκοπιμότητα και τα αποτελέσματα αυτής της βρωμερής.απάνθρωπης και αφύσικης εξουσίας.


π.χ

.-Ο στελεχάρας Παπαρ......  πούλαγε "προστασία" σε γυναίκες κρατουμένων/εξορίστων με το αζημίωτο...Φρόντιζε μάλιστα να κρατούνται όσο δυνατό περισσότερο και μακρύτερα οι σύζυγοι για να χαίρεται και νέμεται ανέμελος 

-Στη Τασκένδη εξώγαμα νεογέννητα βρισκόταν πεταμένα στα λουτρά γιατί ήταν καρπός "παράνομων" για το κόμμα σχέσεων..


Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά πάνω  στο θέμα αλλά δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι ο Κουτσούμπας συνεχίζει τη φασιστική παράδοση δεκαετιών της εκάστοτε ηγετικής κλίκας αυτού του κώματος με όλες τις σκοπιμότητες της.Οι "θέσεις" της συμμορίας του Περισσού χωρίς αιτιολόγηση και εντελώς "τυχαία" ταυτίζονται με το άθλιο παπαδαριό.


Υ.Γ..Για όσους ψυχωτικούς οπαδούς έχουν απομείνει,και άν ανοίγουν κανένα βιβλίο-εκτός από τσιτάτα-ας διαβάσουν το εξαιρετικό βιβλίο το Φ.Ενγκελς.





7 σχόλια:

  1. Δε τους νοιάζει για gay ή straight ο σκοπός τους είναι να δώσουν άλλοθι σε Σαμαροβενιζέλους,παπάδες και φασίστες για να περάσουνε το τσεκουρεένο "ρατσιστικό' νόμο.
    Ο ρόλος τους αυτός είναι και γιαυτό πληρώνονται
    man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρόσθετα και την ελπίδα τους να μαζέψουν ψήφους κάποιων ανόητων αντιδραστικών που κρύβονται πίσω από τη μάσκα της "αριστεροφροσύνης"

      Όπως και να είναι,το ότι αντιδρούν στην ισονομία και δηλώνουν ξεδιάντροπα ότι υπάρχουν άνθρωποι που ΠΡΕΠΕΙ και ΣΩΣΤΑ να στερούνται δικαιώματα (φορολογικά,κληρονομικά,περίθαλψης κλπ νομικά) τα λέει όλα.

      Διαγραφή
  2. βρε ανώνυμε έλεος

    κατά τα άλλα τι να πω...

    σε πολλά συμφωνώ σε πολλά κρατάω εντστάσεις

    σε γενικές γραμμές δεν έχει άδικο το κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. akrat δεν είσαι συγκεκριμένος σε τι έχεις ενστάσεις και γιατί.
      Είναι καθαρά θέμα ισότητας και ισονομίας και εκ του πονηρού κάποιοι προσπαθούν να αλλάζουν θέμα και να θολώνουν τα νερά.

      Διαγραφή
  3. Eιναι πραγματι θεμα ισοτητας,ισονομιαςελευθεριας,και κυριως προσοχης στους "ταμπελισμους"!! Οι λεξεις -οροι,δεν μπορουν παντα να αποδωθουν ως εννοιες,ετσι στεγνα,ενπεριεχουν πολλα!! Δεν μπορω να σας πω τι το εχω το ΚΚΕ και τον Κουτσουμπα,αλλα δεν μου αρεσουν και ανακοινωσεις διφορουμενες,του τυπου η παραγραφος "Γνωριζουμε........,για να αυξανει τα κερδη της" Αμα θελουμε να ανακοινωσουμε κατι,βεβαιως και μπορουμε να αναφερουμε πηγες μελετης του θεματος,αλλα εμεις στην ανακοινωση μας ειμαστε....σαφεις για το τι εννοουμε!! Λοιπον,πολλες μειονοτητες ειναι στο ζενιθ της καταπιεσης και της εκμεταλευσης,βραζουμε ολοι στο ιδιο καζανι,ειμαστε ολοι ανθρωποι,ουτε τσιτατα,ουτε ενοχες σιωπες! Εδω ο ελληνας βουβαθηκε και δεν διεκδικει κανενα δικαομα του,σιγα μην κανει και κριτικη στον Κουτσουμπα,και ακομα πιο σιγα....μην εχει και απαιτησεις απο τον Κουτσουμπα!! Γι'αυτο μας βαλαν στα μουσεια συντροφια; Εχουμε και εμεις οι αριστεροι πολλες Βαρκιζες διαολε...δεν ειναι μια!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς έχουμε φτάσει λόγω συνειδητής αποβλάκωσης του "λαού" να λέμε τα αυτονόητα από το καιρό της γαλλικής επανάστασης.
      Πράγματι θα συμφωνήσω ότι η ανακοίνωση είναι λίγο φλύαρη.Και την έχω περικόψει να φανταστείς.

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή