Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Μίκης Θεοδωράκης: Στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ υπό τον όρο να καταργήσει άμεσα το μνημόνιο

από left.gr
Τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον δεσμευτεί προεκλογικά ότι εάν και εφ' όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου εκφράζει ο Μίκης Θεοδωράκης

«Παραμένω αντιμνημονιακός. Που σημαίνει ότι δεν δέχομαι καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλλίτερου διαχειριστή των όρων του Μνημονίου», αναφέρει ο  μουσικοσυνθέτης σε γραπτή του δήλωσή του και προσθέτει:
 
Γι' αυτό, όταν με ρωτούν για τη θέση μου στις ερχόμενες εκλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι δέχομαι να τον στηρίξω με ένα και μόνο όρο:
 
Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ' όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή Νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου.
 
Κι αυτό γιατί μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Εθνικής Αυτοτέλειας στους ξένους». 




4 σχόλια:

  1. Καλα!! Αρχισαμε να ζουμε,κι'ολας μια αλλη τρομοκρατια!! Συντροφικη!! Δεν μπορουμε να κανουμε μια κριτικη στον Συριζα,και ολοι πεφτουν να μας φανε,γιατι ελπιζουν οτι ,πιο ευκολα θα τον ριξουν,αν κατι δεν παει καλα!! Καλε μας Λυσιππε .....τα φωτα σου!! Εχει αδικο, στην συγκεκριμενη περιπτωση ο Θεοδωρακης; Δηλαδη,αυτο τον συλλογισμο,δεν τον πιανω!! Τι στο διαολο θα γινουμε ως λαος; Επαγγελματιες της αντιπολιτευσης:: Να ελεγχω,και να κρινω....ναι!! Μα να λεω εκ των προτερων,"μετα βλεπουμε"........ημαρτον!! Τι διαολο καταρα,μας δερνει σαν λαος;;Ασε που δεν τολμουμε να πουμε το ελαχιστο,και ειναι ετοιμοι να μας λυντσαρουν!! Εε ρε νεα γλεντια που ξεκινουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραμένοντας εντός του θέματος της ανάρτησης δηλ.την δήλωση του Μίκη.
      Όπως πολλοί και ο Μίκης αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ που μας έφτασαν εδώ, αλλά συγχρόνως είναι επιφυλακτικός για το ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ και πόσες υποχωρήσεις θα γίνουν.
      Δεν βρίσκω αρνητισμό του προς το ΣΥΡΙΖΑ αλλά μια απαίτηση ταύτισης ΛΌΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ.
      Ιστορικά δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε ηγεσίες.

      Το σχόλιο σου δεν ξέρω αν το κατανοώ σωστά.Μπορείς να γίνεις λόγο σαφέστερος/η?

      Διαγραφή
  2. Αρχικα,ευχαριστω για την τοσο,αμεση απαντηση.Αρνητισμο προς τον Συριζα δεν εχει ,ουτε ο Μικης,ουτε και πολλοι απο εμας,που εχουμε ομως επιφυλαξεις,στο κατα ποσον ,ακριβως,υπαρχει ταυτηση,λογων και πραξεων. Και φυσικα,ποιος δεν το θελει,να φυγουν οι υπευθυνοι της καταστροφης.....ομως σιγουρα,δεν ειναι και αυτοσκοπος! Φυσικα,και εχουμε απαιτησεις απο τον Συριζα,πραγμα ,που τουε πιο πολλους οπαδους τους θυμωνει,δεν σηκωνουν,καμια κριτικη,και περνουν στην επιθεση αμεσως!! Ναι,οταν ακουω οτι "θα τον κρινουμε μετα,και θα τον πολεμησουμε"......αμαν! Εκει,λεω,τι στο δαιμονα εχουμε ως λαος!!
    Ακριβως,...ιστορικα,δεν μπορουμε να εμπιστευομαστε ηγεσιες!! Τα ειπες ολα ,σε μια προταση! Παντα γερος ευχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως δεν σιωπούμε για κανέναν και για τίποτα.
      Ξέρουμε όμως ό,τι ΤΩΡΑ εναλλακτική δεν υπάρχει.
      Σκέφτομαι ότι και τίποτα να να μη κάνει κέρδος θα είναι ότι δεν θα λουζόμαστε καθημερινά όλες αυτές τις φασιστόφατσες και σκατόψυχους.Δες το από τη πλευρά της αισθητικής (ρύπανσης).Θα είναι μια κάποια βελτίωση.

      Διαγραφή