Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ποιά οργή να τους πνίξει μαζί με τους νόμους τους?

Επί Σαμαροβενιζέλου ήταν η γερόντισσα που πουλούσε χορταρικά από το κήπο της νομίζω χωρίς άδεια.
Επί Τσιπροκαμένου είναι καστανάδες και αυτό,ένα από τα πολλά της νομιμότητας που κατασκεύασαν για να υπηρετεί αυτούς και τα αφεντικά τους.

Σου φωνάζουν οι Σάιλοκ "Να ψοφήσεις",μα κάνεις πως δεν ακούς.

από Lefteria-news





«Ο νόμος είναι νόμος!- Τί μας νοιάζει ότι είσαι άνεργος κι έχεις 3 παιδιά που πεινούν;»


Πόσο πρόστιμο μπορεί να «φάει» ένας άνεργος πατέρας 3 ανήλικων παιδιών για 19 παντελόνια τζιν που επιχείρησε να πουλήσει από πάγκο στο δρόμο;
Πάντως Ηρακλειώτης, επικαλέστηκε το γεγονός ότι είναι άνεργος ο ίδιος και η σύζυγός του, δεν έχουν εισόδημα πέρα από ένα προνοιακό επίδομα, και έχουν 3 παιδιά, καλείται να πληρώσει… 5.000 ευρώ επειδή δεν είχε άδεια μικροπωλητή για 19 τζιν!
Η υπόθεση εξελίχτηκε τον Φεβρουάριο στο Αρκαλοχώρι, όταν αστυνομικός έπιασε τον άνεργο πατέρα να έχει ανοίξει έναν πάγκο και να έχει πάνω σε αυτόν 19 τζιν, χωρίς να έχει άδεια. Παρά τις επικλήσεις του ανθρώπου ότι δεν έχει κάτι άλλο να κάνει για να ζήσει την οικογένειά του κι αν του επιβληθεί αυτό το πρόστιμο και όλα τα τζιν να πουλήσει, δεν φτάνουν παρά για ένα μέρος της ποινής, η κλήση «κόπηκε»…
Μετά από αυτό ο άνθρωπος έκανε διοικητική προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, επικαλούμενος ακριβώς το γεγονός της ανεργίας της δικής του και της συζύγου του, ότι έχουν 3 ανήλικα παιδιά κι ότι η αξία όλου του εμπορεύματος είναι μηδαμινή μπροστά στο πρόστιμο των 5.000.
Πιο συγκεκριμένα, στην προσφυγή του, που προφανώς συντάχτηκε από νομικό, ανέφερε:
– «Η πώληση των ειδών ένδυσης, στην οποία προέβη, είναι εντελώς συμπτωματική και μεμονωμένη, καθώς δεν ασκεί κατ’ επάγγελμα υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο».
-» Στην πράξη αυτή οδηγήθηκε από απελπισία, προκειμένου να επιβιώσει και να εξοικονομήσει λίγα χρήματα για την οικογένειά του, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του είναι άνεργοι, έχουν τρία ανήλικα τέκνα και το μοναδικό τους εισόδημα είναι ένα επίδομα, το οποίο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τους».
-» Η αξία των ειδών ένδυσης που διέθετε προς πώληση και το προσδοκώμενο από αυτά όφελος είναι μηδαμινά και δυσανάλογα σε σχέση με το ύψος του προστίμου που καλείται να πληρώσει, δεδομένης της οικονομικής του κατάστασης».
Τί απάντησε χθες η Αποκεντρωμένη; Η ανεργία, οι οικονομικές δυσκολίες, η ύπαρξη τριών παιδιών, δεν αποτελούν ουσιώδεις λόγους για να ακυρωθεί ή να μειωθεί το πρόστιμο!  «Ο προσφεύγων επικαλέστηκε και λόγους ουσίας, οι οποίοι όμως εν προκειμένω δε συνιστούν ουσιώδη λόγο ακύρωσης ή μείωσης του επιβαλλόμενου προστίμου»  ούτε «η δυσχερής οικονομική κατάσταση του προσφεύγοντα δεν τον απαλλάσσει από την παράβαση των διατάξεων του άρθρου 32 του Ν.4264/2014, όπως ισχύουν»…
Τί σημασία, δηλαδή, έχει αν πεινούν τα παιδιά σου; Ο νόμος είναι εδώ! Πουλούσες… 19 τζιν στον πάγκο για να φάει η οικογένειά σου; Έγκλημα! Πρόστιμο 5.000 ευρώ…
Επιτέλους πιάστηκε η φοροδιαφυγή στην Κρήτη!
Αθάνατο ελληνικό «δίκαιο»…

3 σχόλια:

  1. Για σένα ο ...νόμος είναι νόμος
    τι πα να πει είναι στραβός
    ποιο θα 'ναι το φινάλε όμως
    δε το μαντεύεις ακριβώς.

    Άσχετο:

    Ντίαρ Λύσιππε,
    θα μπορούσαμε να έχουμε υπότιτλους για το
    Possession (2002);
    https://www.youtube.com/watch?v=o7L8sg6Nb7w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ροζαμούνδη,ανεβάζω την ταινία που ζήτησες με ελλην.υπ. στο YT και αν την αφήσει θα την βρεις
      εδώ
      https://youtu.be/5Ap4ri_aXVs

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για το Possession.
      Σπεύδω να το δω οσονούπω.

      Διαγραφή