Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Της δικαιοσύνης το κάγκελο

Τούς εδέχθη λοιπόν τους στυλοβάτες και αυξήσεις θα τους κάνει αν είναι καλά παιδιά.Αλλά πρέπει να αποφασίσουν με ποιούς θα παν και ποιους θ'αφήσουν για να μπορεί κι αυτός να κάνει παιχνίδι άνετα.
 Έπειτα Εν χορώ  αποφάνθηκαν ότι είναι κάθε λέξη του Συντάγματος που το αγαπούν πολύ,και τα αποτελέσματα π.χ.στα δημοψηφίσματα μπορεί να τα ακυρώνει κάθε υπάλληλος των κατοχικών δυνάμεων.


από lefteria news



Μίλα μου γιά δικαιοσύνη


%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-34
Το πρωί ο πρόεδρος του ΣΤΕ έξω από το μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο γιά σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης,μέσω του έργο τους «φτιάχνουν»την κοινωνία,ο ίδιος δέ μπορεί και κοιμάται ήσυχος…ο ρόλος τών δικαστηρίων είναι να επιβάλλουν τό γράμμα του νόμου….
σωστά αθωώνουν πρεζέμπορους,καταχραστές κάθε λογής λαμόγια
και καταδικάζουν αγωνιστές,χρήστες ναρκωτικών,αναρχικούς
Η δικαιοσύνη στέκεται αμείλικτη απέναντι σε όσους τολμούν να αντισταθούν, ξυλοφορτώνει διαδηλωτές, εκδικείται και προφυλακίζει όσους πάνε κόντρα στα συμφέροντα του κράτους ακόμα και όταν δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία. Την ίδια στιγμή κωλυσιεργεί 3 χρόνια τη δίκη των φασιστών δολοφόνων του Π. Φύσσα
Ενδεικτικά αναφέρουμε  κάποιες υποθέσεις που απασχόλησαν την δικαιοσύνη αλλά η ελληνική δικαιοσύνη ώς είθισται δαγκώνει μονάχα τους ξυπόλητους
1.Παπακωσταντίνου
%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85
Ένοχος για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος κρίθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το Ειδικό Δικαστήριο, ενώ οι δικαστές αποφάσισαν ότι είναι αθώος για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας. Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου στον πρώην υπουργό
2.Energa
energa
Την καταδίκη του Άρη Φλωρου και την απαλλαγή του Βασίλη Μηλιώνη ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση της Energa – Hellas Power.
3.Mπαρμπαρούσης
mparmparoysis
Αθωώθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης και άλλα 10 άτομα, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012, στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου.
4.Υπόθεση Μανωλάδας
manolada
Αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ο ένας επιστάτης της επιχείρησης. Στα μαλακά οι άλλοι δύο επιστάτες, που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την έφεση.
Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι επιστάτες: για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας, για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.
Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 χρόνια και επτά μήνες (που συνεπάγεται 10 χρόνια φυλάκισης και είναι μετατρέψιμη σε πέντε ευρώ ημερησίως), ενώ στον δεύτερο επιβλήθηκαν οκτώ χρόνια και επτά μήνες.
Η έφεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και για τους δύο, γεγονός που σημαίνει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι. (πληροφορίες από in.gr)
5.Υπόθεση Αττικών φούρνων
%ce%b1%cf%84%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%cf%86%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bd%ce%bf%ce%b9
Ποινές φυλάκισης από 10 έως 12,5 έτη για σωματεμπορία επιβλήθηκαν στους τέσσερις από τους 22 συνολικά κατηγορούμενους, για το σκάνδαλο με την αλυσίδα φούρνων.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αποφάσισε την καταδίκη με αναστολή των τεσσάρων κατηγορουμένων και με την αναγνώριση ελαφρυντικού. Μεταξύ τους, και ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης αλυσίδας φούρνων.

Υπόθεση Σακκά
χωρίς να έχει καταδικαστεί, κρατήθηκε τρία χρόνια φυλακισμένος την ώρα που ο νόμος είναι σαφής πέραν του 18μήνου δεν μπορεί να κρατείται προφυλακιστέος κάποιος εάν δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση για την οποία κατηγορείται
Από την άλλη η δικαιοσύνη εφάρμοσε το γράμμα του νόμου στην προφυλάκιση των ναζί του Μιχαλολιάκου,του δολοφόνου του Φύσσα
6.Υπόθεση Ρωμανού
Ενώ ο νόμος του δίνει το δικαίωμα φοίτησης στα ΤΕΙ παρόλα αυτά η δικαιοσύνη του απαγορεύει το δικαίωμα αυτό με χίλιους δυό προφάσεις,γιατί ουσιαστικά ο Ρωμανός δεν τιμωρείται για την παραβατικότητα του αλλά για τις ιδέες του
7.Καταδίκη νεκρού για ρευματοκλοπή
Νεκρός καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση για ρευματοκλοπή. Ενάγων ήταν η ΔΕΗ και παρόλο που ο κατηγορούμενος είχε αποβιώσει το δικαστήριο συνεχίστηκε κανονικά με μάρτυρες επειδή δεν υπήρχε πιστοποιητικό θανάτου.
8.Καταδίκη για εισιτήριο
eisitiriio
9.Αθώος ο Ματθαιόπουλος για την υπόθεση ληστείας
mathaiopoulos
Αντιμετώπιζαν κατηγορίες για ληστεία κατά συναυτουργία, για υπόθεση που αφορά σε ξυλοδαρμό ενός Έλληνα πολίτη το 2005 στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς.
Σύμφωνα με το σε βάρος τους κατηγορητήριο οι δυο κατηγορούμενοι είχαν αφαιρέσει από το θύμα τους και ένα τσαντάκι. Ωστόσο, σήμερα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης το θύμα καταθέτοντας στο δικαστήριο ανέφερε πως «δεν έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα».
10.Υπόθεση Noor1
noor1
11.Υπόθεση Ρέστη-Πάλλη
restis1
Γιά ποιά δικαιοσύνη μας μιλάτε λοιπόν;
Γιά την τυφλή λοβοτομημένη δικαιοσύνη της μπανανίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου