Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Να απαιτήσουμε διαφάνεια στα εκλογικά αποτελέσματα!

Γιατί ξέρουμε πως είναι αδίστακτοι και τα παλιά γνωστά τους μέσα δε τα ξεχνάνε.

από pitsiriko

Φίλε πιτσιρίκο, eίναι πιστεύω αυτονόητο στοιχείο διαφάνειας και στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, να έχουν πλήρη πρόσβαση στα εκλογικά αποτελέσματα. Στην εποχή του internet δε, δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια το ενδεχόμενο να δικαιολογείται η αδυναμία παροχής του συνόλου των αναλυτικών καταμετρηθέντων ψήφων ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ, στον κάθε πολίτη ώστε αυτός να μπορεί να ελέγξει την ακρίβεια των αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται.
Αν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα όλων των συνδυασμών σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας και κάνουμε μόνοι μας τις αθροίσεις που χρειάζονται, τότε μόνο θα είμαστε σίγουροι ότι αυτά που ανακοινώνει η SingularLogic (!) είναι και σωστά έναντι αυτών που ρίξαμε στην κάλπη.
Αν σου φαίνονται αυτά που γράφω περιττά ή παράξενα, δεν έχεις παρά να επιχειρήσεις να βρεις αυτά τα αποτελέσματα στο site του ΥΠΕΣ. Κι εκεί θα ανακαλύψεις ότι τέτοια προβολή, που να τεκμηριώνει τα ευρύτερα υποσύνολα που δίδονται ανά περιφέρεια ή δήμο, απλά δεν υφίσταται!
Πώς μπορούμε να εξακριβώσουμε ότι δεν μπαίνουν κάποιοι στον πειρασμό να .. κάνουν λάθος αθροίσεις;
ΠΜ
Και ένα μέιλ αναγνώστη ακόμα:
Κάποιο πουλάκι μου είπε πως, όταν ο Βενιζέλος λέει ότι αν η Ελιά δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές θα κλονιστεί η αυτοδυναμία της κυβέρνησης, δεν απευθύνεται ούτε στον Σαμαρά, ούτε στους Έλληνες πολίτες-ψηφοφόρους, αλλά στη Singular Logic.
(Αγαπητοί φίλοι, δεν έχετε εμπιστοσύνη στην ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά; Δεν έχετε εμπιστοσύνη στα δυο κόμματα που κυβερνούν την Ελλάδα 40 χρόνια παρέα με τους ολιγάρχες; Γιατί;)
update: Αγαπητέ πιτσιρίκο, κάνει λάθος ο φίλος/η που λέει για τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα. Υπάρχουν. Στην περίπτωση των εκλογών του Μαΐου του 2012 υπάρχει επιλογή «Τμήματα» στην αρχική σελίδα των αποτελεσμάτων. Στην περίπτωση των εκλογών του Ιουνίου του 2012 πρέπει πρώτα να επιλέξεις εκλογική περιφέρεια και εκεί υπάρχει η επιλογή εκλογικού τμήματος.
Ανδρέας
(Αγαπητέ φίλε, πήγα στο σάιτ του υπουργείου Εσωτερικών, πάτησα και δεν ανοίγει η σελίδα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι προσωρινό.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου