Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

βιβλίο δωρεάν-"Ο Μπ.Ράσσελ και η μετεμφυλιακή Ελλάδα"

του Γ.Καλπαδάκη με πρόλογο του Μ.Γλέζου-σελ.36

Ως ηλεκτρονικό βιβλίο διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ από τις εκδόσεις των συναδέλφων.
ΕΔΩ μπορείτε να το κατεβάσετε

Στο οπισθόφυλλο αναφέρει:
Το ανά χείρας δοκίμιο αναδεικνύει, από τη μία, όλη τη συμπαράσταση του φιλοσόφου στον ελληνικό λαό, κι από την άλλη την ξεχωριστή προσωπικότητα του διανοητή ανθρωπιστή. Παρουσιάζει τις παρεμβάσεις του Ράσσελ για τα αδικήματα που υφίστατο ο ελληνικός λαός από τον βρετανικό και αμερικανικό εθνικισμό, αλλά ιδιαίτερα από τη συμβολή του στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι οποίοι βρίσκονταν σ' έναν "ατελείωτο διωγμό".
Το έργο αυτό αποτελεί, απ' αυτή την πλευρά, και μια υπόδειξη καταγραφής. Κάποτε, επιτέλους, πρέπει να αναδειχθεί όλη εκείνη η συνεισφορά όλων των αγραυλουσών συνειδήσεων, που ύψωναν φωνή διαμαρτυρίας για όλα τα εγκλήματα τα οποία διαπράττονταν σε βάρος του ελληνικού λαού, τα δύστηνα χρόνια της μετεμφυλιακής Ελλάδας.



'Οπως ανακοινώνουν οι εκδότες:
Από το συγκεκριμένο βιβλίο τυπώθηκαν και 200 αντίτυπα (για όποιον θέλει να έχει και τη «χάρτινη» έκδοση) που θα είναι διαθέσιμα ΜΟΝΟ από τις Εκδόσεις μας και όχι από τα βιβλιοπωλεία, στην τιμή των 3,5 ευρώ.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί ισομερώς στο Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και στη Βιβλιοθήκη «Νίκος Γλέζος» στην Απείρανθο Νάξου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου