Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

κυνική ανακοίνωση της κατοχής από Όλι Ρεν

Ποιος μπορεί ακόμη να αρνιέται ό,τι βρισκόμαστε σε κατοχή?

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από lefteria-news.blogspot.gr


Ολι Ρεν: Οι διακανονισμοί των τραπεζικών δανείων είναι θέμα εθνικών κυβερνήσεων, ΕΚΤΟΣ της Ελλάδας!

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΛΙ ΡΕΝ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΟΥΝΤΗ

«Ενώ χθες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε συνάντηση με τους υπαλλήλους της τρόικας, ο Όλι Ρεν, παρεμβαίνει από τις Βρυξέλλες και δηλώνει ότι οι ρυθμίσεις χρεών δανείων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των κρατών μελών της ΕΕ, εκτός της Ελλάδας, επειδή, στο Μνημόνιο, η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε αυτό το δικαίωμα στους δανειστές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής....


Συγκεκριμένα ο κ. Χουντής επισημαίνει ότι στη χθεσινή του απάντηση (12/03/13) ο Επίτροπος Όλι Ρεν «παρεμβαίνει στη "διαμάχη" με την τρόικα ξεκαθαρίζοντας ότι, ναι μεν οι διαδικασίες διακανονισμού δανειακών χρεών στην Ένωση "παραμένουν στην αρμοδιότητα των εθνικών αρχών", αλλά η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του Μνημονίου, έχει δεχτεί να παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα, αφού ψήφισε ότι "μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2013 θα αναθεωρήσουμε... το υπάρχον πλαίσιο διευκόλυνσης της διευθέτησης με υπερχρεωμένα νοικοκυριά", και μάλιστα στην κατεύθυνση της διατήρησης της "τραπεζικής φερεγγυότητας και πιστωτικής πειθαρχίας", της αποφυγής «χρήσης δημοσιονομικών πόρων για την προστασία των δανειοληπτών», ενώ οποιεσδήποτε ευνοϊκές ρυθμίσεις θα περιορίζονται στα νοικοκυριά που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση (σελ. 16, Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Πολιτικών – Υπουργείο Οικονομικών)».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει στην ανακοίνωσή του ότι «με αυτή την απάντηση ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Όλι Ρέν, αφήνει έκθετη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας, εφόσον αποδεικνύεται ότι με το Μνημόνιο που ψηφίσανε έχουν δέσει χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό, και δεν μπορεί πλέον η κυβέρνηση να ασκήσει ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματά της, όπως είναι το δικαίωμα που έχουν και οι άλλες χώρες, να μπορούν δηλαδή, τουλάχιστον να θεσπίζουν μέτρα ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που οι τράπεζες τους παίρνουν τα σπίτια».
.................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου