Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Ταινία-Έτσι ισχυρίζεται ο Περέϊρα

Αφορμή μια επιθυμία από φίλη γι' αυτή τη ταινία.Αλλά και τα προβλήματα προβολής της προηγούμενης ταινίας Mediterraneo που θα απογοήτευσαν κάποιους.

Tο βιβλίο του Antonio Tabucchi ,μεταφέρθηκε στο σινεμά με πρωταγωνιστή τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι,στον τελευταίο κιν/φικό του ρόλο.Η καταπιεστική δικτατορία του Σαλαζάρ, η θύελλα του επερχόμενου ισπανικού εμφυλίου, ο ιταλικός φασισμός στο βάθος.

Ο Περέιρα είναι ένας πρώην δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ στον όποιο έχουν εμπιστευτεί την πολιτιστική σελίδα μιας μέτριας απογευματινής εφημερίδας, της "Λισμπόα".
Στο πρόσωπο του Μοντέιρο Ρόσσι, ενός νεαρού ιταλικής καταγωγής, και της αρραβωνιαστικιάς του Μάρτα, βρίσκει δύο παράξενους όσο και αταίριαστους συνεργάτες. Μια συνεργασία που θα οδηγήσει στην ανατροπή της ζωής του γέρου δημοσιογράφου, σε μια έντονη εσωτερική επίπονη συνειδητοποίηση
Ο Αντόνιο Ταμπούκι καταγγέλλει μνήμη, πολιτική και ηθική αναλγησία και αδιαφορία, καθημερινό και διαχρονικό φασισμό.

Η ταινία ΕΔΩ


Για να τη δεχτεί το YT,το τραγούδι τέλους/τίτλων έπρεπε να σιγήσει γιατί ανήκει στη SONY!!!(όπως και ο ελληνικός εθνικός ύμνος άλλωστε)ΣΗΜ. στη προηγούμενη ταινία Mediterraneo έκανα αλλαγή θέσης και ίσως μπορεί να προβληθεί.
Ας δοκιμάσουν οι ενδιαφερόμενοι και με ενημερώνουν,καθότι εγώ πάντα έχω πρόσβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου