Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Κοπέλες απ'το Δίστομο,φέρτε νερό και...δίκιο

ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

πηγή TVXS

Αρνητικός στο ενδεχόμενο να δώσει άδεια ώστε να εκτελεστεί κατά του γερμανικού δημοσίου η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το Δίστομο, εμφανίσθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου

Ο κ. Αθανασίου επικαλέστηκε τα προβλήματα(!!!!) που θα δημιουργούσε στις ελληνογερμανικές σχέσεις η αναγκαστική εκτέλεση κατά του γερμανικού δημοσίου.
«Ζητώ εφαρμογή της δικαιοσύνης σ’ αυτόν τον τόπο», τόνισε σε παρέμβασή του ο Μ. Γλέζος, ο οποίος κατήγγειλε «ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση» (της περιόδου Σημίτη). Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι για την υπόθεση του Διστόμου η Γερμανία κλήθηκε να παραστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αλλά το αρνήθηκε. Όταν έχασε την δίκη  προσέφυγε στο Εφετείο, αλλά το Εφετείο απέρριψε την έφεση του γερμανικού δημοσίου. Στη συνέχεια η Γερμανία προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος «με συντριπτικότατη πλειοψηφία» απέρριψε την αίτησή της.
«Έτσι γίνεται η μεγάλη απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Γλέζος και υπενθύμισε ότι ο τότε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας ως Πρόεδρος Τμήματος του Αρείου Πάγου δέχθηκε προσφυγή πολίτη ο οποίος ζητούσε να μην εφαρμοστεί η απόφαση. Έτσι υπήρξε απόφαση του Τμήματος του Αρείου Πάγου που αναιρούσε απόφαση της Ολομέλειας και μεθοδεύθηκε η υπόθεση να πάει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Η κυβέρνηση τότε παρέτεινε τη θητεία του Προέδρου του Αρείου Πάγου για να ολοκληρώσει το «έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε ο Μ. Γλέζος, ο οποίος κατήγγειλε την «ωμή παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου