Διαβάζω στο Βλέμμα ότι έφυγε και η Εύη Βουτσινά
Θυμήθηκα την υπέροχη έκδοση του βιβλίου της για το ψωμί,το μόνο άλλωστε που έχω.Το είχε κάνει για να μας θυμίσει πως είναι το πραγματικό ψωμί και πως φτιάχνεται.Γιατί χάθηκε από τα σπίτια και αυτή η αρχαία γνώση με τόσες άλλες μαζί.
Στο βιβλίο είχε εκτός από την πληθώρα συνταγών,παλιές φωτο/φίες του Τούλπα,της Β.Παπαϊωάννου κλπ,καθώς και μια ανθολογία κειμένων.Όλα σχετικά με το ψωμί.
Έγραφε στο πρόλογο: "Το χρόνο και τα πρωταρχικά υλικά του ψωμιού επιχείρησε να παραβιάσει ο άνθρωπος με πρόθεση να βελτιώσει το βασικό είδος διατροφής του και το αποτέλεσμα ήταν ολέθριο....Η αλλοτρίωση και η μεταλλαγή του ψωμιού,αλλοτρίωσε σημαντικά και τη γεύση και την όσφρηση του σύγχρονου ανθρώπου.."
Και τη ψυχή του θα πρόσθετα εγώ.
Θυμήθηκα την υπέροχη έκδοση του βιβλίου της για το ψωμί,το μόνο άλλωστε που έχω.Το είχε κάνει για να μας θυμίσει πως είναι το πραγματικό ψωμί και πως φτιάχνεται.Γιατί χάθηκε από τα σπίτια και αυτή η αρχαία γνώση με τόσες άλλες μαζί.
Στο βιβλίο είχε εκτός από την πληθώρα συνταγών,παλιές φωτο/φίες του Τούλπα,της Β.Παπαϊωάννου κλπ,καθώς και μια ανθολογία κειμένων.Όλα σχετικά με το ψωμί.
Έγραφε στο πρόλογο: "Το χρόνο και τα πρωταρχικά υλικά του ψωμιού επιχείρησε να παραβιάσει ο άνθρωπος με πρόθεση να βελτιώσει το βασικό είδος διατροφής του και το αποτέλεσμα ήταν ολέθριο....Η αλλοτρίωση και η μεταλλαγή του ψωμιού,αλλοτρίωσε σημαντικά και τη γεύση και την όσφρηση του σύγχρονου ανθρώπου.."
Και τη ψυχή του θα πρόσθετα εγώ.
καλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήθα έλεγα και η υγεία του....
σε όποιον καρδιολόγο πάει ένας μεσήλιξ θα του πουν για το ψωμί .... να αποφεύγει το έτοιμο γιατί έχει μεγάλη δόση άλατος...
όλοι οι γνωστοί μου παράγουν οίκαδε ψωμί
Σημαντικό akrat
Διαγραφή