Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για τους σωρευμένους οφειλόμενους φόρους εξαθλιωμένων ανθρώπων

Εποχή φορολογικών δηλώσεων.Όπως και το 2012,πρώτα ψήφισαν,μετά τους ήρθε η κεραμίδα κατακέφαλα.Ήταν αργά όμως.
Το ίδιο θα γίνει και φέτος,δεν έχω αμφιβολία.Η βλακεία τη παντοδυναμία της την οφείλει και στην προβληματική μνήμη.

Στη τρέχουσα (προεκλογική) φλυαρία ακούγονται πολλά.

Ένα ερώτημα που δεν έχω ακούσει είναι τι θα γίνει με τους οφειλόμενους φόρους που έχουν σωρευτεί αυτά τα τέσσερα χρόνια πάνω σε ανθρώπους πτωχευμένους, κατεστραμμένους, εξαθλιωμένους που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες και έτυχε να έχουν ένα παλιό αυτοκίνητο,ένα μικρό διαμέρισμα που το χρωστάνε,ένα ερείπιο σε χωριό με ένα χωράφι από τους προγόνους.Τα οποία και να ήθελαν,αδυνατούν να πουλήσουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, από την αρχή του χρόνου έως τον Μάρτιο οι οφειλές προς το Δημόσιο έφτασαν στα 3,56 δισ. ευρώ, τα οποία προστίθενται στο απόθεμα των 61,88 δισ. ευρώ των παλαιότερων οφειλών,δηλ.31/3/2014 ήταν συνολικά πάνω από 65 δις ευρώ.Οι οφειλέτες ξεπερνούν τα 2,6 εκατομ.ΠΡΙΝ τις φετινές δηλώσεις και τους φόρους.

Με τις καθεστωτικές συμμορίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τους μπράβους τους ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ δεν αξίζει να ασχοληθούμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό όμως κρατάει μια ύποπτη σιγή.Και ο Τσίπρας στη συνέντευξη του στη Χούκλη όπου του έθεσε το θέμα,απέφυγε σαφή απάντηση.

Σε σποτ που αναφέρει τις τραγικές ποσοστιαίες μεταβολές πολλών οικονομικών και κοινωνικών δεικτών το θέμα ΦΟΡΟΙ δεν υπάρχει.Σχολιαστές το ανέφεραν.Αποτέλεσμα,τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν.Έχει πει διάφορα κατά καιρούς για τα χρέη προς τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ αλλά τίποτα για τους σωρευμένους φόρους.
Το θέμα είναι σοβαρό και ουσιαστικό
.
-Θεωρεί ότι είναι ΔΙΚΑΙΑ αυτά τα βάρη ?Τότε είναι δίκαιες όλες οι μνημονιακές πολιτικές.

-Θεωρεί ότι είναι ΑΔΙΚΑ?Τι σκοπεύει να κάνει?π.χ. να προβεί σε νέο αναδρομικό προσδιορισμό των φόρων των προηγούμενων ετών.

Ή μήπως η σιωπή δηλώνει "άλλοι σας φόρτωσαν,κόψτε το λαιμό σας,εμείς από δω και πέρα έχουμε αρμοδιότητα"
Δυστυχώς αυτό μου φαίνεται το πλέον πιθανό.Το "οικονομικό επιτελείο" με Δραγασάκη, Σταθάκη, Μηλιό κλπ έχει δώσει δείγματα και μπορεί να θεωρηθεί αφερέγγυο.

Θα πρέπει να κληθούν να πάρουν σαφή θέση πάνω σ' αυτό το σοβαρό θέμα.Είναι πρώτα απ'όλα θέμα δικαιοσύνης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου