Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ψέμα,Λάσπη,προπαγάνδα και Γερμανοτσολιάδες for ever-το δάχτυλο του Βαρουφάκη προϊόν βιντεομοντάζ

από jungle-report

Κι όμως, το δάχτυλο του Βαρουφάκη ήταν όντως προϊόν βιντεομοντάζ [video]

19 Μαρ 2015 , 10:55 π.μ.

Κι εγώ ο ίδιος όταν άκουσα τον Βαρουφάκη, στην υψηλής θεαματικότητας γερμανική εκπομπή του Γκιούντερ Γιάουχ, να λέει ότι το κοινώς λεγόμενο κωλοδάχτυλο που δείχνει στους Γερμανούς μονταρίστηκε, είπα ότι τώρα πια το τερμάτισε και έγινε ρεζίλι διεθνώς. Γιατί το πλαστό αυτό βίντεο φαίνεται τόσο αυθεντικό που ξεγέλασε ακόμα και τους ειδικούς της πιάτσας.


Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει μια αφηνιασμένη πανγερμανική καμπάνια ύβρεων και υποτιμητικών χαρακτηρισμών κατά του Βαρουφάκη, στην οποία πρωτοστάτησε φυσικά η εφημερίδα BILD. Έγινε πρώτο (!) θέμα επικαιρότητας στη Γερμανία, σε δελτία ειδήσεων και εφημερίδες, όπου ψεύτη τον ανέβαζαν και απατεώνα τον κατέβαζαν.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά της γερμανικής σατιρικής εκπομπής του δεύτερου κρατικού καναλιού ZDF, ονόματι Neo Magazin Royale, που παρουσιάζει ο επίσης εξαιρετικός Γιάν Μπέμερμαν. Η εκπομπή αυτή χθες, παραδεχόμενη με αποδείξεις ότι αυτή ήταν που μόνταρε το κωλοδάχτυλο στο χέρι του Βαρουφάκη, εξευτέλισε στα μάτια εκατομμύρια Γερμανών τηλεθεατών τον «πολύ» Γκιούντερ Γιάουχ με τις τεράστιες θεαματικότητες, την πρώτη σε κυκλοφορία κιτρινοφυλλάδα της BILD και πλήθος ΜΜΕ και νεοφιλελεύθερων Γερμανών πολιτικών που επέλεξαν να κάνουν σημαία τους ένα πλαστό κωλοδάχτυλο για να στηρίξουν εμμέσως, έστω και μ' αυτό τον τρόπο, τις πολιτικές επιβολής λιτότητας στην ελληνική κοινωνία.
Το άλλο ωραίο, όμως, είναι ότι εκτός από αυτούς διέσυραν και την εγχώρια τρόικα:





«Αγαπητέ Γκιούντερ Γιάουχ, αγαπητό ARD (πρώτο κανάλι της γερμ. κρατικής τηλεόρασης), αγαπητοί συντάκτες της BILD, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και καθίστε σε μια καρέκλα. Τώρα πρέπει να σταθείτε πολύ πολύ δυνατοί» ήταν τα λόγια του Γιάν Μπέμερμαν κατά την έναρξη της χθεσινής του εκπομπής. Σε άλλο σημείο της εκπομπής λέει με χιούμορ «έτσι είμαστε εμείς οι Γερμανοί, μέσα σε έναν αιώνα καταστρέφουμε δυό φορές την Ευρώπη, αλλά έτσι και μας δείξουν κωλοδάχτυλο γινόμαστε έξω φρενών». Ενώ απευθυνόμενος στην εκπομπή του Γκιούντερ Γιάουχ, ο οποίος «σε έναν χρόνο βγάζει τόσα λεφτά όσα και η Ελλάδα», λέει σαρκαστικά: «Αγαπητοί συνεργάτες του Γκιούντερ Γιάουχ, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει άδικο, δεν χαλκεύσατε ΕΣΕΙΣ το βίντεο. Εσείς απλά απομονώσατε ένας μέρος ενός βίντεο, όπου ένας Έλληνας πολιτικός δείχνει κωλοδάχτυλο στους Γερμανούς, για να μπορέσει το απόγευμα ο μπαμπάκας και η μαμάκα να εξοργιστούν. Αυτό το κάνατε εσείς. Τα υπόλοιπα [σ.σ. το μονταρισμένο κωλοδάχτυλο] είναι δική μας δουλειά.»

Όσο για το αν υπήρχε τρόπος να μάθουν την αλήθεια τα γερμανικά ΜΜΕ για το αν το βίντεο είναι πλαστό ή όχι, ο ο Γιάν Μπέμερμαν λέει στην εκπομπή του «Φυσικά και υπήρχε τρόπος, αρκεί κάποιος να μας έπαιρνε τηλέφωνο και να μας ρωτούσε. Μας πήρε κανείς τηλέφωνο; Όχι. Κανείς δεν μας ρώτησε.»

Τα υπόλοιπα, για το πως ακριβώς τεχνικά έγινε το βιντεομοντάζ κλπ, στο απολαυστικό βίντεο της εκπομπής του Γιάν Μπέμερμαν (με ελληνικούς υπότιτλους*):

*ενεργοποιήστε τους υπότιτλους πατώντας κάτω δεξιά στο σχετικό κουμπί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου