Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Λυδία λίθος κατοχής

Πασχαλινό ταξίδι.

Βάζω βενζίνη στο αυτοκίνητο.Ιδού η απόδειξη.Στα 77 ευρώ που πληρώνω η αξία του καυσίμου 30,73 και οι φόροι δασμοί 46,30,δηλ.στην αξία καυσίμου 151% φόροι.

Στο δρόμο τα διόδια ατελείωτα.Ο Μπόμπολας κάνει γλέντι.Όχι έστω και μία συμβολική μείωση 0,10 λεπτών,αλλά κάποιο έχει αυξηθεί από το Γενάρη.

Επαρχία.Άνθρωποι, όχι κομματόσκυλα,που δύσκολα τα φέρνουν βόλτα,λένε πως ενώ ελπίζανε,η ζωή τους όχι μόνο δεν άλλαξε έστω και λίγο αλλά γίνεται όλο και χειρότερη.

Μπορεί η παράσταση να συνεχίζεται 5 χρόνια.Μπορεί ο Μπαμπούλας να παραμονεύει.Μπορεί να επανήλθαν οι δημαρίτικες απροσδιόριστες "κόκκινες γραμμές" στο στόμα των κυβερνητικών καναλο-καθισμένων.Μπορεί να σε στραγγαλίζουν κι εσύ να λες πως δε θέλεις να φύγεις από τους στραγγαλιστές σου γιατί τους αγαπάς.....Μπορείς να ξεπουλάς και να λες ότι δε το κάνεις.

Το παιχνιδάκι είναι γνωστό και βαρετό.Σου ξεφεύγει όμως ότι ο κόσμος που σε ψήφισε ήταν απελπισμένος και οργισμένος.Και δεν του περισσεύει υπομονή.
Το μοτίβο του διωκόμενου που προσφεύγει και εναποθέτει τις ελπίδες του σε κάποιον είναι ηθικής φύσης και το έχουμε από τον Όμηρο και τους τραγικούς έως την πρόσφατη ιστορία μας.Ουσιαστικά ικέτης προσήλθε ο λαός σε αυτούς που του υποσχόταν σωτηρία και όχι ότι θα έπιαναν καλύτερη τιμή στις αγορές για το τομάρι του.Ούτε το ξεροκόμματο στον λιμοκτονούντα να σας ευχαριστεί που δεν τον αφήσατε να ψοφήσει.

Κάθε κατακτητής επιθυμεί το πλιάτσικο και την απόλυτη εκμετάλλευση του κατεχόμενου. Στην εποχή μας γίνεται με τους ΦΟΡΟΥΣ-ΤΕΛΗ.Αυτή είναι η Λυδία λίθος για να κρίνουμε προθέσεις και αποτέλεσμα.Όχι οι πολιτικάντικες φλυαρίες και ο κοπανιστός αέρας.

Κι επειδή δουλεύετε με την αμνησία και το αόριστο μέλλον,μερικές παρακαταθήκες σας....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου