Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Για τη ταμπακιέρα-Περάστε αργότερα,προηγούνται οι δανειστές

Ας μιλήσουμε για την ταμπακιέρα.Ταμπακιέρα είναι Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.Γιατί τις παραστάσεις "Σκληρή διαπραγμάτευση και κακοί ξένοι" την βλέπουμε 5 χρόνια και συνεχίζεται.

Για το αφορολόγητο των 12.000,00 ευρώ λοιπόν ο Βαρουφάκης το πάει το 2016 για τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους 2015.Φέτος οι  δηλώσεις που θα γίνουν θα βγάλουν φόρους Σαμαροβενιζέλων σα να μην έγιναν εκλογές,σαν να μην υπήρχαν υποσχέσεις και δεσμεύσεις.

Όμως ακόμη κι έτσι.Ούτε το Βαρουφάκη μπορείς να πιστέψεις για το 2016,αφού τον διαψεύδει η χθεσινή εγκύκλιος για το πως θα γίνεται η παρακράτηση φόρου μέσα στο 2015 για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2016 και που υποτίθεται κατά Βαρουφάκη θα έχουν αφορολόγητο 12.000 ευρώ. Στην εγκύκλιο αυτή λοιπόν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αφορολόγητο 12.000,00 αλλά και εδώ η εντολή είναι εφαρμόστε τον υπάρχοντα ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΙΚΌ νόμο.

Οι δανειστές και τοκογλύφοι θα πληρώνονται κανονικότατα όπως και από τους προηγούμενους.

Τελικά η κοροϊδία έχει όρια?

Θυμηθείτε επιτέλους.







4 σχόλια:

  1. Από την απάντηση Βαρουφάκη σε ερωτήσεις βουλευτών το ΠΑΣΟΚ σήμερα στη Βουλή, όπου ανακοίνωσε και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (πριν αποφανθείς, μη βιάζεσαι τόσο και ψάξτο λίγο καλύτερα Lysippe):
    «…Όσο για τις δικές μας προθέσεις, η έκτακτη εισφορά που είναι δημιούργημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και που εξευτέλισε την έννοια της αλληλεγγύης, τελειώνει με εμάς. Όταν λήξει αυτή η μεγάλη σκληρή διαπραγμάτευση, θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση ενός φορολογικού νομοσχεδίου που πρέπει να είναι σταθερό, πρέπει ο κόσμος της αγοράς οι πολίτες να γνωρίζουν για πολλούς μήνες και χρόνια μπροστά τι τους περιμένει, όσον αφορά τη φορολόγηση, να είναι προοδευτικό, να είναι πραγματικά αλληλέγγυο προς τους συμπολίτες μας, να εμπεριέχει το αφορολόγητο, και να μην εξευτελίζει την έννοια της αλληλεγγύης» πρόσθεσε.
    Τέλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «η καθιέρωση αφορολόγητου ποσού 12.000 ευρώ θα δώσει ανάσες σε όλους ιδίως σε εκείνους που επλήγησαν περισσότερο». «Η κατάργηση του αφορολόγητου ήταν μέγιστη ντροπή. Εμείς βιαζόμαστε πραγματικά να το επαναφέρουμε το αφορολόγητο και ματώνουμε στις διαπραγματεύσεις. Θα επιστρέψει το αφορολόγητο» σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις της κ. Βαλαβάνη ότι το δεύτερο εξάμηνο θα διαμορφωθεί το φορολογικό σύστημα το οποίο θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015 που θα δηλωθούν το 2016. Στο νέο φορολογικό σύστημα θα θεσμοθετηθεί το αφορολόγητο όριο και ενιαία και προοδευτική κλίμακα με πολλές διαβαθμίσεις. «Αυτό υποσχεθήκαμε και αυτό θα πράξουμε» κατέληξε ο υπουργός….»
    (από το TVXS)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη,μπορούμε να μιλήσουμε για την ταμπακιέρα και την πράξη,και να αφήσουμε στην άκρη τον θολό,ασαφή και ύποπτο πολιτικό λόγο?
      Λοιπόν ΠΟΛ.1072/31-3-2015 ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΔΙΑΤΆΞΕΩΝ αρθ.60 Ν.4172/2013 αναφορικά με την παρακράτηση φόρου στο εισόδημα 2015
      α)Ο Νόμος 4172/13 είναι ή δεν είναι Σαμαροβενιζέλειος?
      β)Στην εγκύκλιο/διαταγή ΠΟΛ.1072 μόλις προχθεσινή βλέπεις πουθενά αφορολόγητο 12.000? Κι όμως αφορά τρέχοντα εισοδήματα(2015) που θα υποβληθεί δήλωση το 2016 και υποτίθεται ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 12.000

      Αν κάνω λάθος διόρθωσε με αλλά επί της ταμπακιέρας κι όχι με δηλώσεις πολιτικών.

      Διαγραφή
  2. Kalhmera, Λύσιππε!....Ο πολιτικός λόγος όταν εκφέρεται από τον αρμόδιο υπουργό από το βήμα της Βουλής σε θεσμική διαδικασία, νομίζω πως έχει μια ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα... Όπως και να 'χει, ας περιμένουμε λίγο και θα δούμε ποιος έχει δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .".ήμουνα νιός και γέρασα.."
      και οι προηγούμενοι μας έλεγαν ότι έρχεται η ανάπτυξη,να περιμένουμε...
      Μετά από 5 χρόνια πλιάτσικου και λεηλασίας,δε ξέρω πόσοι αντέχουν ακόμη το "περίμενε και έρχεται..."ούτε νομίζω ψήφισαν για να μπούνε στην αναμονή βασικά ζητούμενα

      Διαγραφή