Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Σκουριές,χωρίς άλλοθι και με Πανούση

 Σοβαρότατα επεισόδια σημειώθηκαν στο Χονδρό Δέντρο, όταν ο κόσμος που συγκεντρωνόταν για να διαδηλώσει δέχθηκε επίθεση από ΜΑΤ και μεταλλωρύχους. Τέσσερις διαδηλωτές τραυματίστηκαν.
Μιλώντας στο «Κόκκινο», η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζητόνισε:
«Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές! Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους! Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, για αυτό. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν  στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, η Αστυνομία απέκοψε εντελώς τους κατοίκους που είχαν ήδη συγκεντρωθεί από όσους κατέφθαναν για να διαδηλώσουν. Υπό το βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων, «αγανακτισμένοι» μεταλλωρύχοι πετροβολούσαν τα ΙΧ οχήματα κατοίκων!
από left.gr




Υ.Γ.Τον Πανούση κάποιος τον έκανε υπουργό καταστολής.
Είχε άγνοια?

9 σχόλια:

  1. Συγνωμη,οι μονοι που με απασχολουν,και στους μονους που πιστευω,ειναι τους κατοικους ,που τοσο καιρο,και με πρωτοφανεις διωξεις,επιμενουν στον δικαιο αγωνα τους! Ολους τους υπλοιπους,και κυριως τους βουλευτες του Συριζα,να μου επιτρεψετε να ειμαι επιφυλακτικη.Οχι για κανεναν αλλο λογο,ουτε τους γνωριζω προσωπικα,ουτε θελω να τους μαθω,αλλα θελω να τους παρακολουθω,συνεπεις,και με απλη λογικη. Και η δικη μου ,η λογικη,αντιδρα απο την στιγμη του σχηματισμου της κυβερνησης ευρυτερα! Πασχουν απο ελλειψη στελεχων,και υποχρεωτικα ενοικιασαν; Οι ιδιοι οι βουλευτες,δεν επαναστατουν με ολα αυτα τα αμαρτωλα ονοματα; Γιατι δεν αντιδρουν;Γιατι δεν καυστηριαζουν,ολα αυτα τα φαινομανα;Φοβουνται; Ποιον και τι; Εγινε οτι εγινε,για να με δω με τον κ.Πανουση υπουργο ,η, για να διαβαζω δηλωσεις του Βαρουφακη για την εξεταστικη,η,για να βλεπει μονο πολιτικες ευθυνες ,ο μεντορας του Τσιπρα; Καθημερινα,ολο και πιο πισω παμε! Μια διαδρομη που την ξαναζησαμε ως λαος! Δεν ειναι μονο τα οικονομικα δυσκολα.Απο τετοιες καταστασεις,η χωρα ξαναπερασε,και μαλιστα λεβεντικα! Μην νομιζει και ο Βαρουφακης,οτι αυτον μονο περιμεναμε,για να μαθουμε τον "λιτο βιο"!! Μην ψηλωνει ο νους του,γιατι προδωθηκε μονος του!!! Απο, ηθικο βιο πασχουμε,και ηθικες προσωπικοτητες στην διακυβερνηση της χωρας. Διαφορετικα,σιγα μην περιμενουμε να μας μαθει ο Πανουσης τι εστι αριστερα!!Εε,οχι και ετσι, γιαννηδες....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ακύρωση της ελπίδας αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει το κόσμο αλλού.Η σιωπή των εκλεγμένων σε ενέργειες του Πανούση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε πολιτικά ούτε ηθικά.Δεν θέλουν, όχι δεν μπορούν.Η επιλογή του για υπουργοποίηση σ'αυτό το υπουργείο δείχνει παρασκηνιακούς και εκ των προτέρων διακανονισμούς.

      Διαγραφή
  2. O Πανούσης δεν έγινε τυχαία υπουργός,όπως δεν έγινε τυχαία ο Προκόπης πρόεδρος,όπως ο Στουρνάρας παραμένει στη θέση του κλπ
    Όλα ήταν μιλημένα και κανονισμένα.
    man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μέχρι τώρα,κι εμένα με οδηγούν σ'αυτό το συμπέρασμα.

      Διαγραφή
  3. καλημέρα και καλή εβδομάδα του Πάσχα. φυσικά όσα λέτε έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΤΕΤΕ με βρίσκουν σύμφωνο με τα ερωτήματά σας...

    ωστόσο εγώ ως θα θυμάστε αδυνατώ να κατανοήσω πως θα πάρει ανάπτυξη η χώρα μας χωρίς να σκαφτεί η Εύβοια, τα μαντεμοχώρια (χαλικιδικής) και αν έχει μείνει τίποτις εις το Λαύριον... απορώ.... με αέρα θα παράγουμε πλούτο;΄

    για αυτά που έκανε ο σύριζα εις τις σκουριές δηλαδή που υπεστήριζε το κίνημα ΑΣ ΤΟ ΓΕΥΤΕΙ ΤΩΡΑ.... τίποτα στην ζωή δεν μένει ατιμώρητο... όπως έρχεται η σειρά του Ιπποδρόμου.... όπου οι εργαζόμενοι επαναστατούν... γιατί θέλουν ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΖΟΓΟ... έλεος....

    αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Akrat,η ανάπτυξη που λες είναι το είδος ανάπτυξης που ήθελε η καπιταλιστική αποικιοκρατία του 19ου αιώνα και εφάρμοσαν και τα ανατολικά καθεστώτα.Φουγάρα,μόλυνση,και κρανίου τόπος για λίγα αρρωστημένα ψωρομεροκάματα.Από τότε πολλά έχουν αλλάξει ακόμη και στην οικονομική επιστήμη.

      Διαγραφή
  4. Και κατι αλλο!! Πολυ θα ηθελα,ετσι ως πρωτη κινηση συμμετοχης, στην πολιτικη πορεια του τοπου, να ειχα τον τροπο και την δυναμη,να δηλωσω σε ολους αυτους τους απορημενους υπουργους και βουλευτες,να μην πετουν στον αερα......ασυναρτησιες-ερωτηματα! Ειναι το καινουργιο στυλακι!! Ειχαμε την αυτοκριτικη του ΠΑΣΟΚ χρονια ολοκληρα,και ολα καλα μετα....τωρα εχουμε ,τα ερωτηματα-απορειες!! Εμενα ρωτας κυρια βουλευτη,τον απλο πολιτη,στον αερα,σε εκπομπη...ποιος διοικει την ελληνικη αστυνομια; Δεν ξερεις; Η, με δουλευεις πραγματι; Εχεις τα κοτσια να το επαναλαβεις το ερωτημα κυρια μου ,σε μια συνεντευξη οχι απο εντολοδοχους δημοσιογραφους,βεβαια,που σας εχουν στα μαλακα!! Ο Συριζα,εχει σαστισει απο τα αδιεξοδα που δημιουργει,και αρχισαν να αποκαλυπτονται,ενας-ενας!! Τι αρχισαμε να ζουμε ως πολιτες!! Να πρεπει να λυσουμε αποριες,υπουργων και βουλευτων ,ποιος διαολος διοικει την χωρα!! Παμε καλα; Ειναι πλαισια μεθοδικης,λογικης και ηθικης διακυβερνησης,για να παμε και στο αλλο θεμα,αυτο της αναπτυξης; Πιο πολυ ,το κεφαλι μου,θελω να χτυπω,απο το να κατσω και να ακουω ,τον καθε ενα να το παιζει βλακακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρον θα είχε η Ιγγλέση ως βουλευτής και αυτόπτης να τολμούσε να θέσει ερώτηση στην "ώρα του πρωθυπουργού" και να απαντήσει ο Τσίπρας ποιός έδωσε τις εντολές στην αστυνομία.
      'Εχουμε να δούμε όμως με το καιρό πολλές "πάπιες"βουλευτές.

      Διαγραφή
  5. Διαβάζω αυτό
    «Αν θέλατε να αποβάλετε την Ελντοράντο, εν μία νυκτί, θα είχατε καταγγείλει ως πλαστή και άκυρη τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, βάσει της οποίας εγκρίθηκε η (ο θεός να την κάνει...) επένδυση. Και θα χατε διακόψει ΚΑΘΕ εργασία, μέχρι να φτιαχτεί νέα, οριστική μελέτη (δηλαδή...ούτε στον αιώνα τον άπαντα!) που να αποδεικνύει ότι γίνεται ορθή διαχείριση των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ποσοτήτων αρσενικού, στα εξορυκτικά υπολείμματα.
    Και για να δέσετε το γάιδαρό σας, θα ξαναδιαχωρίζατε την Ιερισσό και τις Σκουριές από τον Δήμο Αριστοτέλη!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή