Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Σταλινισμός-60 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή-Μπελογιάννης

  Ό,τι και να πει κανείς γι' αυτή την εγκληματική παρένθεση του 20ου αιώνα,δεν αρκεί.Πέραν των ιστορικών ,μεγαλύτερη βαρύτητα έχουν οι μαρτυρίες απλών ανθρώπων,πράξεων και γεγονότων που μένουν στο περιθώριο της ιστοριογραφίας, αλλά ακριβώς επειδή βρίσκονταν εκτός εξουσιαστικών δομών και της γνωστής ψυχοπαθολογίας, εκπροσωπούν και αδιαμφισβήτητες αλήθειες.
Ένα εξαιρετικό βιβλίο που εκδόθηκε πριν ένα χρόνο θα θυμίσω.
Με ευφυή τρόπο και ενότητες μελετά τα ιστορικά,ψυχολογικά και "ηθικά"παράλληλα του φαινομένου "Σταλινισμός" με τις άλλες θρησκείες,ιδιαίτερα τον εκκλησιαστικό χριστιανισμό που ήταν (και είναι) όπως ξέρουμε εξίσου εγκληματικές.Ας μη ξεχνάμε ότι ο Στάλιν ήταν μαθητής εκκλησιαστικής και θεολογικής σχολής.
Ο Λιβάνιος και η Υπατία έχουν τα παράλληλα τους στον Μαντελσταμ, τον Σαλαμωφ και την Αχμάτοβα.
Η τραγικότητα του φαινομένου,δεν αφαιρεί την υπαρκτή διάσταση του γελοίου στις φαραωνικές, μεσσιανικές και κουτοπόνηρες εκφάνσεις του, που με λεπτό έξυπνο και ειρωνικό χιούμορ διαπραγματεύονται οι συγγραφείς.
Ο Νίκος Μπελογιάννης γιος του εκτελεσμένου Νίκου Μπελογιάννη και της Έλλης Παππά και ανιψιός της Διδώς Σωτηρίου,έχει σαφώς πολλούς και σοβαρούς λόγους να μιλήσει γι' αυτή τη πλάνη, που πλήρωσαν ακριβά οι γονείς του,και ο ίδιος αλλά και όλος ο απλός κόσμος της ελληνικής αριστεράς.

Υ.Γ.Δυστυχώς όπως σε κάθε παρα-θρησκευτική ψύχωση,συνεχίζουν να υπάρχουν οι πιστοί,που πέραν των κραυγαλέων αντιφάσεων τους στη ροή των χρόνων και  οποιασδήποτε λογικής, ιστορικής, θεωρητικής μαρξιστικής, αλλά προπαντός ηθικής  βάσης,δοξολογούν το πατερούλη τους και αναπαύουν έτσι τις απωθημένες θρησκευτικές νευρώσεις τους,όπως βλέπουμε και διαπιστώνουμε συχνά.
Σήμερα 30 Μαρτίου ημέρα εκτέλεσης του Μπελογιάννη η Παπαρήγα βγάζει τιμητικούς λόγους.Ο θύτης τιμά το θύμα του.Ότι οι ίδιοι οδήγησαν στο εκτελεστικό το Μπελογιάννη διαψεύδοντας την επιστολή Πλουμπίδη,ή την συμπεριφορά μετά στη γυναίκα του Έλλη Παππά και τόσα άλλα οφείλουμε να τα ξεχάσουμε.Το ψέμα και η καπηλεία οδηγούν.  

4 σχόλια:

  1. κάτι που ΄εμαθα πρόσφατα γιατί δεν αναφέρεται συχνά.
    Λίγο πριν την εκτέλεση του Ν.Μπελογιάννη και των συντρόφων του,ένας φαντάρος ο Θανάσης Ροδόπουλος, αρνήθηκε να λάβει μέρος.Αποσιωπήθηκε τότε λογω πολιτικής σκοπιμότητας αλλά συνεχίζει να αποσιωπείται...
    Φ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πριν έχει μελετηθεί και η σχέση-προέλευση-μίμηση της σταυροειδούς διάταξης διαφόρων συμβόλων,μεταξύ αυτών και τα διασταυρούμενα σφυρί-δρεπάνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΠΕΠΤΕΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ. Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ. ΘΑ ΘΥΜΙΣΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ. ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ .....!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ "ΑΠΟΖΑΧΑΡΙΑΔΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ ΤΟΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΑΝ ΩΣ "ΥΜΝΗΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑΣ" ΚΑΙ "ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ" .... ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΠΗΛΕΥΤΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή