Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

"..Όταν θα μας κρεμάζουν,αυτοί θα κοιτάνε"

Η νέα αλλά αναμενόμενη προδοσία του λαού από την ξεπουλημένη συμμορία του Περισσού με την εντολή να ρίξει άκυρο η ανεγκέφαλη αγέλη του μου έφερε στο νου τη μαρτυρία που έχουμε για τον Άρη και το Φλωράκη.
Ό Άρης γνώριζε πολύ καλά με τι ρουφιάνους είχε να κάνει.

Σε κάποια μεγάλη συγκέντρωση εμφανίζεται ο Χαρ.Φλωράκης που σε όλη τη διάρκεια της αντίστασης είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ στέλεχος και όχι μαχητής.Λόγω του παραστήματος του δεν περνάει απαρατήρητος αν και άγνωστος.Ο μαυροσκούφης Κατσαντώνης ρωτάει τον Άρη 
-Ποιος είν'αυτός Αρχηγέ;
O Άρης μισόκλεισε τα μάτια του όπως έκανε πάντα όταν ήθελε να βγάλει κάτι από μέσα του και απάντησε
-Είναι ένας από κείνους που όταν εμάς θα μας κρεμάζουν αυτοί θα κοιτάνε.


Υ.Γ. Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει λευκή επιταγή σε κανέναν.Και μετά πάλι αντίσταση θα έχουμε.Το ξέρουμε.

7 σχόλια:

  1. Θυμάσαι όμως την ακριβή συνέχεια (αυτής) της ιστορίας;Είχε και μια Βάρκιζα και κάτι ξερονήσια,κάτι κυνήγια άγρια που κράτησαν χρόνια,κρατάνε ακόμα...Λες αυτά θα τα γλυτώσουμε, θα μας αφήσουν όρθιους να αντιστεκόμαστε;Αισιόδοξο σε βρίσκω,μακάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απολυταρχίες έχουν αλλάξει μέσα καταστολής σήμερα....
      Δεν είμαι αισιόδοξος,όμως άλλος δρόμος από τον αγώνα προσωπικά και συλλογικά δεν υπάρχει.Τουλάχιστον γι'αυτούς που θέλουν αξιοπρέπεια,ελευθερία και αυτοσεβασμό.
      Από δειλούς και εθελόδουλους δε περιμένω τίποτα.Και είναι πολλοί.

      Διαγραφή
  2. Όταν κάποιος είναι εναντίον των Μνημονίων τότε το λογικότερο είναι να απαιτήσει από τον πρωθυπουργό να θέσει αυτό ακριβώς το ερώτημα - και όχι άλλο που παραπέμπει σε κοσκίνισμα πολλών ημερών αποφεύγοντας να πάει στον μύλο - δηλαδή το ερώτημα:

    "ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε όλα τα Μνημόνια;"

    ξεκάθαρα και σταράτα.

    Αυτό ακριβώς έκανε και η "ξεπουλημένη συμμορία του Περισσού" το Σαββάτο το βράδυ στην Βουλή, που εισηγήθηκε να προστεθεί ΚΑΙ η ερώτηση "ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ;" έτσι που ο λαός να επιλέξει καλύτερα.
    Προηγουμένως όμως το ΚΚΕ υπερασπίστηκε σε συζήτηση την συνταγματικότητα του δημοψηφίσματος και ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής του.

    Ο πρωθυπουργός όμως απέρριψε αυτό το ερώτημα με ιδιαίτερη ειρωνία και κάπου εκεί και βιαστικά ο Μητρόπουλος έκλεισε την συνεδρία.

    Και δεν τον αδικώ τον άνθρωπο. Μιλώ βέβαια για την δημοσιοποίηση της ομιλίας Βαρουφάκη στο γιούρογκρουπ του Σαββάτου (27/06/2015) στο μπλογκ του ίδιου που είναι διαφωτιστικότατη ως προς την χρησιμότητα αυτού του δημοψηφίσματος για την ελληνική κυβέρνηση και την τρόϊκα. Λείπει φυσικά η χρησιμότητα για τον λαό (δίνω και μετάφραση παρακάτω):

    Colleagues, the referendum solution is optimal for all, given the constraints we face.
    * If our government were to accept the institutions’ offer today, promising to push it through Parliament tomorrow, we would be defeated in Parliament with the result of a new election being called within a very long month – then, the delay, the uncertainty and the prospects of a successful resolution would be much, much diminished
    * But even if we managed to pass the institutions’ proposal through Parliament, we would be facing a major problem of ownership and implementation. Put simply, just as in the past the governments that pushed through policies dictated by the institutions could not carry the people with them, we too would fail to do so.

    από http://yanisvaroufakis.eu/2015/06/28/as-it-happened-yanis-varoufakis-intervention-during-the-27th-june-2015-eurogroup-meeting/#more-8149

    Η μετάφραση:
    Συνάδελφοι, η λύση του δημοψηφίσματος είναι η καλύτερη για όλους, δεδομένων των περιορισμών που αντιμετωπίζουμε. Εάν η κυβέρνησή μας δεχόταν την πρόταση των Θεσμών σήμερα, υποσχόμενη να την περάσει από το Κοινοβούλιο, θα χάναμε στο Κοινοβούλιο με το αποτέλεσμα να έφερνε νέες εκλογές μέσα σε έναν μακρύ μήνα, μετά η καθυστέρηση, η αβεβαιότητα και οι προοπτικές για μια επιτυχή επίλυση θα ήταν πολύ πολύ μηδαμινές. Αλλά ακόμη και εάν καταφέρναμε να περάσουμε την πρόταση των Θεσμών από το Κοινοβούλιο, θα αντιμετωπίζαμε ένα τεράστιο πρόβλημα εφαρμογής. Για να το θέσω απλά, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που πίεσαν για πολιτικές που υπαγορεύθηκαν από τους Θεσμούς δεν μπόρεσαν να πάρουν το λαό με το μέρος τους, το ίδιο θα συνέβαινε και με εμάς

    μετάφραση και σχόλια στο όργανο της "ξεπουλημένης συμμορίας του Περισσού", Ριζοσπάστη, εδώ:
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8501851

    ΑΧΠ

    ο λόγος που αποφάσισα να αφήσω σχόλιο εδώ ήταν αυτό το "ξεπουλημένη συμμορία του Περισσού", πολύ άδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Δεν αγνοώ ούτε παραβλέπω τα πολιτικά τερτίπια και τις σκοπιμότητες όλων των πολιτικών.
      -Δεν εμπιστεύομαι κανέναν πολιτικό και καμιά ηγεσία.Ειδικά για τον Βαρουφάκη πριν λίγες μέρες έγραφα για τον ύποπτο λόγο του.
      -Καλούμαστε να λειτουργήσουμε και να αποφασίσουμε σε διαμορφωμένη πραγματικότητα άσχετα από το αν μας αρέσει ή όχι.π.χ.Αν είσαι μισθωτός γνωρίζεις ότι σε εκμεταλλεύονται όμως βιοποριστικοί λόγοι σε οδηγούν εκεί ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.
      -Μπερδεύεις τεχνικά το δημοψήφισμα με τις εκλογές.Η παρούσα πλειοψηφία θεώρησε ότι ήθελε τη συγκεκριμένη ερώτηση.Έστω ότι δεχόταν και την ερώτηση του ΚΚΕ.Θα έπρεπε να δεχτεί και την ερώτηση που θα κατέθετε η ΝΔ,ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ,Η ΧΑ.Αυτό δε θα ήταν δημοψήφισμα θα ήταν ψευτο-εκλογές.
      Ο Περισσός το γνωρίζει πολύ καλά αλλά έπρεπε να βρεί μια αφορμή για να κρύψει τη προδοσία του μέθοδο που χρησιμοποιεί μόνιμα.
      -Εκ του αποτελέσματος κρίνονται οι πράξεις.Και βασικό κριτήριο είναι ποιός οφελείται απ'αυτήν.Ποιός κερδίζει λοιπόν από την οδηγία του Περισσού?Θα καλυτερέψει έστω για ελάχιστο η ζωή του απλού οπαδού του αν ακυρώσει τη ψήφο του?
      -Η κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΈΛΩΝ δεν οφείλει την ύπαρξη της στη στάση του Περισσού στις εκλογές του '12?
      Τέλος έχω μελετήσει σε βάθος και ουσιαστικά τη πρόσφατη Ελληνική ιστορία.Χωρίς προσωπική εμπάθεια-δεν υπήρξα ποτέ μέλος κόμματος-είμαι πεισμένος ότι η ηγετική ομάδα αυτού του κόμματος ήταν πάντα διαβρωμένη και εξαγοράσιμη και ο ρόλος της ήταν πάντα να υποσκάπτει ύπουλα και πάντα με φτηνά άλλοθι κάθε λαικό κίνημα είτε λεγόταν ΕΑΜ,είτε ΕΔΑ,είτε πλατείες και διαδηλώσεις.

      Και μη ξεχνάμε ότι ο Περισσός ήταν από τους πρώτους που εφάρμοσαν ΌΛΑ τα μνημόνια πάνω στους εργαζόμενους του στον 902 και τη Τυπεκδοτική.

      Δεν θα συνεχίσω το διάλογο για τον Περισσό.Ο καθένας μπορεί να κρίνει.
      Η ανάρτηση ήταν περισσότερο μια ιστορική αναφορά στον Άρη και την επικαιρότητα της.

      Διαγραφή
    2. ΄ο ιστορικος χρονος πυκνωνει,οι καταστασεις ξεπερασανε τον τσιπρα-https://avantgarde2009.wordpress.com/2015/07/01

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε Λυσιπος, καπου στο κειμενο σου αναφερεις
      "-Εκ του αποτελέσματος κρίνονται οι πράξεις.Και βασικό κριτήριο είναι ποιός οφελείται απ'αυτήν.Ποιός κερδίζει λοιπόν από την οδηγία του Περισσού?Θα καλυτερέψει έστω για ελάχιστο η ζωή του απλού οπαδού του αν ακυρώσει τη ψήφο του?
      εχεις την ιδια αποψη για το ρολο του δημοψηφισματος? ποσο σκοτεινο και υποπτο τελικα ηταν? πως χρησιμοποιηθηκε απο τον "αριστερο"Συριζα και πως μεσα σε λιγες ωρες αυτο το μεγαλοπρεπες ΟΧΙ εγινε ενα δουλικοτατο ΝΑΙ, τελικα η "ξεπουλημένη συμμορία του Περισσού" μηπως εχει δικιο?

      Διαγραφή
  3. κάποιοι θυμούνται, κάποιοι λέω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή