Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Θαυμάστε μερικές από τις αχρειότητες της συμφωνίας του Τσίπρα

Ας δούμε 10 μόνο από τα μέτρα που θα νομοθετήσει αυτή η κυβέρνηση και θα αποτελούσαν την... ντροπή οποιουδήποτε αριστερού, σε οποιοδήποτε μέρος της Γης, όχι να τα εφαρμόσει αλλά και να τα σκεφτεί ακόμα.

1) «Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή».

2) «Υλοποίηση όλων των συστάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ». Όλων. Επαναλαμβάνω: όλων!

3) «Ιδιωτικοποίηση της ενέργειας». Η μικρή ΔΕΗ δηλαδή. 

4) «Αυστηρή επανεξέταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων». Αριστερή κυβέρνηση εναντίον των συλλογικών συμβάσεων; Που να το πεις και ποιος να σε πιστέψει.

5) «Αυστηρή επανεξέταση των εργατικών κινητοποιήσεων». Η Αριστερά να απαγορεύει τις απεργίες; Όνειδος για την ιστορία της παγκόσμιας Αριστεράς.

6) «Θα ακολουθήσει τη βέλτιστη πρακτική της ΕΕ για τις ομαδικές απολύσεις». Σε αυτό αδυνατώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Σηκώνω τα χέρια ψηλά.

7) «25 δισ. ευρώ ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών». Ξεπουλάει την πατρίδα για να σώσει τις τράπεζες. Ο αριστερός πρωθυπουργός.

8) «Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά όλα τα νομοσχέδια, αρκετό χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή». Μιλάμε για ανεξάρτητη κυβέρνηση! Να δείχνει από πριν στην Τρόικα τα νομοσχέδια ώστε να παίρνει την έγκρισή της.

9) «Η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό να τις τροποποιήσει, τις θεσπισθείσες νομοθετικές πράξεις που δεν συνάδουν με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου». Μιλάμε τον ξεφτιλίζουν εντελώς, τόσο που μου δημιουργεί οίκτο.

10)  «Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν πλήρως και εγκαίρως τις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους». Και ο λαός ας πεθάνει...


Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας και παρά τα λεγόμενά του αποδεικνύεται «πρωθυπουργός παντός καιρού».

Πηγή: Δημήτρης Κανελλόπουλος - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου