Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Της γης οι κολασμένοι-Νέα στοιχεία για το θάνατο ειδικευομένης μαθήτριας σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου λόγω εξάντλησης

Η 22χρονη Πωλίνα, μετανάστρια από την Ουκρανία, που έχασε τη ζωή της

κάνοντας μαθητεία στο Luis Zante Hotel, που βρίσκεται στο Λαγανά Ζακύνθου και είναι μέρος του κυπριακού ξενοδοχειακού ομίλου Luis Hotels, σύμφωνα με μαρτυρίες πρώην συναδέλφων της έπασχε από άσθμα και παρ΄όλα αυτά η εργοδοσία δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου για την υγεία της και όπως φαίνεται εξαναγκάστηκε, πέραν της εργασίας της ως ρεσεψιονίστ, να εργάζεται και ως καθαρίστρια δωματίων και να δουλεύει 12 ώρες χωρίς ρεπό, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.
Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα την φυσική εξάντληση του οργανισμού της 22χρονης εργάτριας και την πρόκληση υπερκόπωσης, όπως μαρτυρά και το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε εξαιτίας της κούρασης, πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στο δρόμο για το νοσοκομείο.
Πρώην συνάδελφός της, επίσης καταγγέλλει στο kollect ότι τα δωμάτια στο οποία μένουν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείο, βρίσκονται στη ταράτσα του κτηρίου δίχως παράθυρα ή κλιματισμό. Όπως είναι προφανές, η διαμονή σε τέτοιο χώρο επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την άτυχη εργάτρια.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η εργοδότρια εταιρία δεν πληρώνει τίποτα από τη τσέπη της για την εργασία των μαθητευόμενων εργατών, αφού ο μισθός τους πληρώνεται από το Πρόγραμμα Κοινοτικής Οδηγίας Μπολγκεστάιν, και αμείβονται με το εξευτελιστικό ποσό των 300 ευρώ.
Επί της ουσίας πρόκειται για ένα σύγχρονο δουλεμπόριο για να μπορούν τα αφεντικά να γεμίζουν τις τσέπες τους από την φθηνή πολύωρη εργασία νέων ανθρώπων, με το πρόσχημα της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας μέσα από προγράμματα επιταγών εισόδου στην αγορά εργασίας(Voucher).
kollectnews

Φτωχό κορίτσι.
Τούτο για σένα και για μας ...τους αθώους


5 σχόλια:

  1. Ακριβως!! Μοντερνο δουλεμποριο.......και εμεις θα τους αφησουμε ετσι;; Εμεις ο λαος λεω....δεν θα βρουμε τον τροπο,να τα αποτιναξουμε; Εε....εμενα πολυ με απασχολει αυτος ο ''εθελοντισμος ''στον θανατο!! Το εχω ,μεγαλο προβλημα!! Αντε παλιν απο την αρχη....εκλογες,κομμα στελεχος,συμφεροντα,συμμαχιες.......οχι δεν μπορει!! Υπαρχει κατι αλλο....ας ψαξει ο καθενας,που προοριζει τον εαυτο του,να σταθει στα δυο ποδια!! Ως εδω....φτανει!











    1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι σκέψεις σου και οι προβληματισμοί σου είναι και χιλιάδων άλλων.Ναι ο καθένας θα πρέπει να αποφασίσει αλλά μόνος τι να επιτύχει και τι νόημα θα είχε.Η συλλογικότητα είναι το ζητούμενο.
      Εκείνο το "εθελοντισμός στο θάνατο" δεν στέκει νομίζω για το λαό.Μάλλον είναι "εθελοντισμός των δοσίλογων στο θάνατο των φτωχών και αδυνάτων" όπως φάνηκε στην ταξικότητα του δημοψηφίσματος.

      Διαγραφή
  2. τι να πω τι να σχολιάσω...

    είναι δύο τρια χρόνια ήδη που ο ανταγωνισμός στην δουλιά ανάμεσά μας έχει λάβει φρενήρη ρυθμό... οι νέοι να φαν του γέρους οι γέροι να μην δείχνουν. ένα πράγμα....... και ώρες πολλές ώρες.... και να σου λεν... κοίτα από έξω... πόσοι περιμένουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άλλο ένα έγκλημα που θα παρουσιάζεται σαν ατύχημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εξαχρείωση του ανθρώπου με όργανο τον φόβο από την εξουσία είναι μόνιμο από καταβολής της. Αυτό που περιγράφεις akrat EINAI Ο ΦΟΒΟΣ με ανταμοιβή την τροφή έτσι όπως ακριβώς την περιέγραψε ο Κανέτι.
      Μόνο η άρνηση του φόβου μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστική αντίσταση

      Διαγραφή