Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μίμης ο κόκκινος κάβουρας

Νέο πόνημα του γνωστού Νομπελίστα με έναν γελοίο μεν,αλλά φοβερά πρωτότυπο τίτλο, "Ο κόκκινος κάβουρας"!!!!
Μας παρουσιάζει με λαϊκό-ανάγνωσμα ατάλαντου "λογοτέχνη" χαβιεδο-κατασκοπευτικό μυθιστόρημα για την εισχώρηση πρακτόρων στα υψηλά κλιμάκια του ΚΚΕ.

Φυσικά δεν κατονομάζει.Αναφέρει κάποιον ως  Α-25 το 1983 μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Σιγά το ιστορικό έτος 1983,τη δύναμη του ΚΚΕ,και την προσπάθεια των κυρίαρχων να διαβρώσουν το ήδη διαβρωμένο.Μόνο ως ηλικιακή ανανέωση των υπαρχόντων θα έπαιζε για το ενδιαφέρον τους. 

Μας λέει κάτι νέο ιστορικά? Όχι φυσικά.
Η Ιστορία έχει δείξει ότι πάντα-από προπολεμικά έως σήμερα-η ηγεσία του ΚΚΕ ήταν διαβρωμένη. Έχουν κατονομαστεί πολλοί.Μόνο αυτούς που κατονόμαζαν και "αποκάλυπταν" οι ίδιοι της Κ.Ε.ως χαφιέδες και πράκτορες τη δεκαετία του '50 φτάνουν και περισσεύουν.

Πρόσφατα με το κείμενο της η Έλλη Παππά που άφησε στο Μουσείο Μπενάκη με εντολή να δημοσιευτεί μετά το θάνατο της ονόμαζε τρεις απ' αυτούς για τους οποίους μπορούσε να έχει προσωπικά στοιχεία,εμπειρίες και τεκμήρια.Βλαντάς,Λυκογιάννης,Βαβούδης.

Ο Μίμης ο Κάβουρας,η ΒρωμοΜαρία και όλη αυτή η συνομοταξία που κάποτε δοξάζοντας τον Στάλιν και το Μπρέζνιεφ έφερναν σε ομαδικό οργασμό εκατοντάδες κνίτες και κνίτισες,μέχρι σήμερα που φανεροί υπάλληλοι πια των πραγματικών τους αφεντικών,διακρίνονται για το θράσος τους και τη κουτοπονηριά τους.

Τι θέλει λοιπόν ο Μιμίκος με τη νέα  σαχλαμάρα σε μορφή βιβλίου?
Εκτός από το παραδάκι που λατρεύει όσο τίποτα άλλο και θα φροντίσουν οι διαφημιστές του από συναδελφική αλληλεγγύη κατ' εντολή των κοινών αφεντικών τους,έχει άλλη μια σκοπιμότητα.

Να προκαταλάβει το μέλλον,όταν θα γραφτεί η δικιά του και του κλιμακίου του, ιστορία.  

-------
ΣΗΜ. Πληροφορίες για την υπόθεση του 1983 αναφέρονται σε ένα σχόλιο στο "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ"

"Αρχικά κοίτα μια ανάρτησή μας απ’ το 2009 http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2009/01/blog-post_25.html που όμως δεν συμφωνεί μ’ αυτά που γνωρίζω εγώ, από παλιές συζητήσεις που έχω κάνει με στελέχη του ΚΚΕ. Πραγματικά υπήρχε ΚΥΠατζής στην Κ.Ε του ΚΚΕ (στρατολογήθηκε όταν ήταν μετανάστης στην Γερμανία -δεν θεωρώ σκόπιμο να αναφέρω το όνομά του- και αργότερα ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΚΚΕ στην Θεσσαλονίκη). Η αποκάλυψη του δεν έγινε «στα 1985, όταν ο M. Kουτσόγιωργας έγινε υπουργός εσωτερικών», όπως γράφει η αρχική ανάρτηση στην οποία σε παραπέμπω αλλά το 1982-3 από τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο, δεν θυμάμαι τι υπουργικό πόστο είχε τότε, στο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Κώστα Τσολάκη. Δεν ήταν «δώρο» του ΠΑΣΟΚ προς το ΚΚΕ, αλλά αποτέλεσμα «διαπραγμάτευσης». Είναι μια πολύ περίεργη ιστορία. 

Περιμένω να δω την αντίδραση του «Ριζοσπάστη» -που λογικά θα τοποθετηθεί σ’ αυτό το θέμα αφού και πήρε τέτοιες διαστάσεις- και τότε ίσως επανέλθω ποιο συγκεκριμένα σ’ αυτό το θέμα."
--------


Δείγματα υψηλής λογοτεχνίας του Μίμη

"....από εκείνον τον έφηβο με τη ρημαγμένη σκισμένη στα δύο ζωή,που άδειασε την ψυχή του,το πρόσωπο και τα ξεβαμμένα του μάτια.Μάτια που κοίταζαν πάντα τα κορδόνια των καλογυαλισμένων του παπουτσιών..."
(Η κυρία πάντα μας έλεγε στην έκθεση μας να χρησιμοποιούμε κοσμητικά επίθετα αλλά ο Μίμης το παράχεσε)

"...Ο ακριβής κωδικός του ήταν Α-25-7.18.4.21.19.19 μετά από τη σχετική αποκρυπτογράφηση Α από το agent,πράκτορας αλλά και από το πρώτος.Το 25 είναι το άθροισμα των γραμμάτων της λέξης ΚΚΕ.Το 7.18 είναι οι αριθμοί που αντιστοιχούν στο G και R του GREECE......"
(Θα μου πεις εμένα ότι δεν έχει φαντασία και ταλέντο ο Μίμης.Ορίστε,λέξεις πιάνει και αριθμοί γίνονται)

Να προσθέσω εν συντομία ό,τι συμμετέχουν Νορβηγίες, Βραζιλίες, Γερμανίες,αλλά και Ιρλανδέζες και καπιταλιστικά Found .

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ

2 σχόλια:

  1. Δηλ.μάλλον είναι αυτο-βιογραφικής έμπνευσης του κάβουρα
    man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι τα προηγούμενα έργα του σε καλάθια με κάτι τιμές γύρω στο 1 ευρώ,και πάλι κανείς δε τα αγοράζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή