Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η Αυτοκρατορία και οι υποτελείς

Η υπόθεση του Έντουαρντ Σνόουντεν αποκαλύπτει τις πραγματικές διεθνείς σχέσεις.Κράτη που παριστάνουν τις μεγάλες δυνάμεις,δημοκρατίες,ανεξαρτησίες και λοιπά κουραφέξαλα,όχι μόνο δεν τολμάνε να δεχθούν έναν άνθρωπο,αλλά τον καταδιώκουν μαζί με το μεγάλο αφεντικό τους ΗΠΑ.

Αυτά τα κράτη-δουλικά είναι τα ίδια που ήταν "θύματα" των παρακολουθήσεων που αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.
Απορρίφθηκε το αίτημα υποδοχής του κ. Σνόουντεν» αναφέρει το ανακοινωθέν που εξέδωσε το υπουργείο των Εξωτερικών της Γερμανίας. Προγενέστερα άλλα τέσσερα κράτη (Βραζιλία, Ινδία, Ολλανδία και Πολωνία) είχαν απορρίψει ήδη επισήμως το ίδιο αίτημα.

Η Γαλλία Ισπανία και η Πορτογαλία αρνήθηκαν να παραχωρήσουν άδεια διέλευσης στο αεροσκάφος που μετέφερε από τη Μόσχα το πρόεδρο της Βολιβίας Μοράλες,εξαιτίας των πληροφοριών ότι σε αυτό βρισκόταν ο Σνόουντεν.Το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Βιέννη,και αφού διαπίστωσαν ότι δεν ήταν μέσα ο διωκόμενος,επέτρεψαν να περάσει το αεροπλάνο.

Η Ρωσία δηλώνει ότι θα τον δεχόταν αν το βούλωνε για πάντα,και δεν έκανε αποκαλύψεις.

Ο ίδιος στο αίτημα για άσυλο αναφέρει "είναι λίγο απίθανο να επωφεληθώ μιας δίκαιης δίκης ή μιας αρμόζουσας συμπεριφοράς πριν από την δίκη αυτή», σημειώνει, προσθέτοντας ότι κινδυνεύει να του επιβληθεί «ισόβια κάθειρξη ή ακόμη και ο θάνατος».

Ευτυχώς δεν έκανε αίτηση στην Ελλάδα,γιατί θα του έδινε άσυλο και όταν ερχόταν θα τον παρέδιδε αμέσως στις ΗΠΑ.
Σαν τον Οτσαλάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου