Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μπέζος,ή ένας γελοίος και η τσέπη του

Το ξέρετε μωρέ παιδιά των καναλιών το βλάμη
Μπέζο τον λέν το ντενεκέ,τσίπα δεν έχει δράμι

Ο ντενεκές λοιπόν αυτός αφού ως Δημαρίτης δεν κατάφερε να γίνει αφεντικό στο εθνικό θέατρο και βλέπει ότι το κόμμα του πατώνει,άρχισε να γλύφει αλλού.

Σε "συνέντευξη" σε τηλε-περιοδικό μας λέει πόσο μισητή ήταν η ΕΡΤ,πόσο αγαπητά τα κωλοκάναλα που  πουλάει το σκουπιδαριό του,και πόσο υποκριτές είμαστε όσοι υπερασπιζόμαστε -για το σύνταγμα-την ΕΡΤ.
Επίσης μας λέει πόσο ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ είναι ο αχυράνθρωπος Καψής και πόσο βέβαιος είναι ότι θα φτιάξει την σχεδόν ΤΕΛΕΙΑ νέα ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Η αθλιότητα του ποτέ δεν είχε όρια.

Ανέβασε και την "Αντιγόνη" του Ανούιγ με πρωταγωνιστές τον εαυτό του και την κόρη του (μη χαθεί το βασίλειο)
Για όσους δεν ξέρουν,το συγκεκριμένο έργο είναι ό,τι ποιο προδοτικό-δοσιλογικό έχει γραφεί ποτέ.
Γράφτηκε και παρουσιάστηκε το 1942 μέσα στη κατοχή της Γαλλίας,με την επικρότηση των Γερμανών.Το κεντρικό του νόημα είναι το ακριβές αντίθετο του Σοφοκλή.Δικαιώνεται ο Κρέοντας-εξουσία (Γερμανοί) για τη θανάτωση της Αντιγόνης της οποίας οι ηθικοί και θείοι νόμοι δεν αξίζουν τίποτα μπροστά στους σκοπούς και στόχους της εξουσίας.
Μεταπολεμικά έγιναν οι γνωστές προσπάθειες να ξεπλύνουν τους δοσίλογους παντού μαζί και τον Ανούιγ.Ο Μπέζος μας ξαναλέει και θεατρικά"Σκάστε και σκύψτε γιατί σας φάγαμε"

Μόνο ο Μπέζος  είναι τόσο προκλητικός στην εποχή μας για το πορτοφόλι του? Όχι.
Όμως αυτό που εξοργίζει είναι η συσκευασία, το θράσος και τα μέσα που του προσφέρουν για να πλασάρει την προπαγάνδα των εργοδοτών του,μέσω του "πολιτισμού των λυμάτων". Ουσιαστικά είναι το ίδιο με τους σκυλάδες που προβάλουν τη Χ.Α.

3 σχόλια:

  1. Μα τι έιναι όλα αυτά που λέτε;Ο Κ.Μπέζος(δε μπορεί,μπορεί,μπορεί;)...τελικά όλα τα μπορεί...Κάποτε ένας νέος που ήθελε να γίνει ηθοποιός πάει στον Χορν.Ο Χορν του λέει:''Εσύ παιδίμου δε θα γίνεις ποτέ ηθοποιός''.Τελικά μετά από χρόνια ο νέος έγινε διάσημος,επαιξε θέατρο ,ταινίες,μπλέχτηκε με κοσμικούς κύκλους,διαφήμιζε οδοντόκρεμες.Σε μέση ηλικία συναντάει πάλι τον Χορν και του λέει :''Θυμάστε κύριε Χορν που μου είχατε πει κάποτε πως δε πρόκειται να γίνω ποτέ ηθοποιός;'' και του απαντα ο Χορν ''είδες που δε έγινες''.Κάτι παρόμιο και με τον κύριο Δόγγαννο πολύ ύφος, εφέ,άποψη και τέχνη -άτεχνη.Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν τον ρώτησαν ποίος ήταν δε απάντησε.Λόγω οδοντόκρεμας ρώτησε η δημοσιογράφος(η Διγενή) μήπως είναι ο Κούρκουλος.Το αρνήθηκε .Πιστεύω πάντως πως τον Κουρκουλο εννοούσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή