Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Το δάνειο του Όθωνα για το παλάτι του που το πληρώνεις ακόμη..

Όθωνας
Τα μαθητικά βιβλία της ιστορίας στα χρόνια τα δικά μου -δε ξέρω για σήμερα-πέρναγαν στο ντούκου την εποχή της Βαυαροκρατίας,όχι αθώα.Κι όμως ούτε μικρή είναι-κράτησε πάνω από 30 χρόνια-ούτε ασήμαντη.Είναι η περίοδος που στήθηκε η παράγκα-προτεκτοράτο που λέγεται Ελληνικό κράτος.Και παράγκα παραμένει πού όποτε θέλουν τη ξηλώνουν όποτε θέλουν τη μερεμετίζουν.Ουσιαστικά πάντα οι ίδιοι και οι κληρονομικώ δικαίω εγχώριοι συνεργοί τους.

To 1837 ο Όθωνας έχτιζε το παλάτι του (σημερινή Βουλή), τα δάνεια εξωτερικού είχαν ξεκοκαλιστεί από τη Βαυαροκρατία και τους λακέδες της και το μόνο που είχαν καταφέρει ήταν το καθάρισμα του χώρου.
Τότε ο Όθωνας ζήτησε δάνειο 1.670.000 φιορίνια περίπου 3.900.000 δραχμές από τον πατέρα του Λουδοβίκο Α' της Βαυαρίας.
Ο μπαμπάς όμως δεν ήθελε να βάλει το χέρι στη δική του τσέπη αλλά να το δώσει από ξένα.Έτσι του δάνεισε το ποσό από τα χρήματα που προέρχονταν από την αποζημίωση της Γαλλίας σύμφωνα με τη συνθήκη  της Βιέννης προς τα γερμανικά κρατίδια.Αυτά είχαν δώσει τα χρήματα στο Λουδοβίκο για να χτίσει αμυντικό κάστρο στο Γερμερσχάιμ στο Ρήνο.

Το δάνειο αυτό δεν το πλήρωσε ποτέ ο Όθωνας.

Το πληρώνει όμως η Ελλάδα.
Πώς?

Λουδοβίκος Α' Βαυαρίας
Το 1848 ο Λουδοβίκος εκθρονίστηκε και το 1849 ο διάδοχος του και γιος του Μαξιμιλιανός και η νέα κυβέρνηση του ζητούσαν τα ξένα λεφτά και αυτός τα ζητούσε από τον Όθωνα βασιλιά μιας χρεοκοπημένης-μόνιμα-χώρας.

Το 1867 πέθανε ο έκπτωτος Όθωνας και λίγο μετά ο Λουδοβίκος Α'.

Το δάνειο είχε ξεχαστεί? Όχι βέβαια.

Στη συνθήκη του Βερολίνου που ξαναχάραζε σύνορα μετά το Ρωσο-τουρκικό πόλεμο του 1878,ο Μπίσμαρκ έθεσε όρο ότι για να πάρει η Ελλάδα τη Θεσσαλία έπρεπε να πληρώσει το δάνειο στους κληρονόμους του Λουδοβίκου.
Το 1883 τους πλήρωσε η Ελλάδα-αφού δανείστηκε-το δάνειο του Όθωνικού παλατιού του 1837.
Και πληρώνει και πληρώνει και ποτέ δε ξεχρεώνει το Παλάτι-Βουλή.Είναι κυλιόμενα τα δάνεια και καθώς κυλούν δολοφονούν....σαν τις χιονοστιβάδες

Αυτά για να ξέρεις γιατί χρωστάς της Μιχαλούς.
Και για τις Γερμανικές αποζημιώσεις
Φτωχέ μου Ραγιά...Το δίκαιο του αφέντη πάνω στο ξεσκισμένο προτεκτοράτο Ελλάδα.

Ο Μανώλης Γλέζος μιλάει για τις οφειλές της Γερμανίας


4 σχόλια:

  1. Όταν ο Όθωνας αναγκάστηκε να δώσει Σύνταγμα ο πατέρας του Λουδοβίκος του έγραφε να φροντίσει σιγά-σιγά,όχι απότομα,με νόμους και διατάγματα να το ακυρώσει.Ακριβώς αυτό που γίνεται 200 χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία με τις πράξεις νομοθ.περιεχ.και τους νόμους.Παλιά συνταγή,Λουδοβίκεια και Ευρωπαική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εικονικό Σύνταγμα,εικονική Βουλή,εικονική δημοκρατία....ίσως και εικονικός ελληνικός λαός...

      Διαγραφή