Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Βούτηξε κοψίδι και το Χασαπόσκυλο ο Χασαπόπουλος

Δεν είναι μόνο τα ξεπουλήματα και οι μεγάλοι που θέλουν να τ' αρπάξουν όλα.

Τα τσιράκια τους είναι ίδια και θέλουν κι αυτά τα κοψίδια τους από τη χώρα.

Για να πληρωθούν οι γραφές...διεμερίσαντο τὰ ἱμάτιά μου ἑαυτοῖς, καὶ ἐπὶ τὸν ἱματισμόν μου ἔβαλον κλῆρον

 Δημόσια γη 25 στρεμμάτων στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο με 758 ευρώ το χρόνο

...στον Χασαπόπουλο παραχωρήθηκε φιλέτο δημόσιας γης 25 στρεμμάτων μόνο με 758 ευρώ το χρόνο!
Στην υπόθεση η εφημερίδα εμπλέκει τον επιστήθιο φίλο του Χασαπόπουλου και κυβερνητικό εκπρόσωπο των κυβερνήσεων Παπανδρέου, τον Γιώργο Πεταλωτή.
Η τιµή εκκίνησης του καταβλητέου τιµήµατος για την ετήσια ενοικίαση της εν λόγω περιοχής καθορίσθηκε από την Περιφέρεια στα 742 ευρώ.
Η εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης του γνωστού δημοσιογράφου κατέθεσε μεγαλύτερη προσφορά κατά 16 ευρώ. Έτσι, με 758 ευρώ το χρόνο ο Ι. Χασαπόπουλος εξασφάλισε 25 στρέμματα δημόσιας γης σε περιοχή ως το 2038 (με πρόβλεψη παραχώρησης για μια δεκαετία ακόμα), όπου μπορεί να φτιάξει πολύ "mega mou" αγροτοτουριστικές μονάδες για τη φιλοξενία VIP φραγκάτων, ένα βήμα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τα γειτονικά θέρετρα σκι ή τα εμπορικά κέντρα. .(πηγή..zoornalistas  )

και για να μη ξεχνάμε ότι η  σήμερον ως αύριον και ως χθες

  ...Συγκεκριμένα τη δεκαετία του '60, η αγιορείτικη Μονή Ξενοφώντος διεκδικούσε έκταση - φιλέτο (53.000 στρέμματα) στη Σιθωνία Χαλκιδικής με χρυσόβουλα που ποτέ δεν εμφάνισε. 
Δεν την πήρε. Μέχρι που ανέλαβε ο Βαρδινογιάννης. Υπέγραψαν προσύμφωνο: αν η Μονή κέρδιζε την έκταση θα την πουλούσε με 1.000 δρχ το στρέμμα!
Λίγες μέρες πριν παραιτηθεί, η χουντική κυβέρνηση Παπαδόπουλου έδωσε την έκταση στη Μονή και αυτή με τη σειρά της στον Βαρδινογιάννη!
Έξι μήνες μετά, η νέα κυβέρνηση ακύρωσε την απόφαση. Όμως η μεταβίβαση του "φιλέτου" στον Βαρδινογιάννη δεν ακυρώθηκε ποτέ...1974


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου