Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Στο Λαύριο ΔΕΝ γίνεται χορός-γίνεται Έκκληση για βοήθεια

Έχουμε διαχωρίσει ελπίζω την απεχθή φιλανθρωπία,από την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό.

Χωρίς βασικά είδη πρώτης ανάγκης οι πρόσφυγες στο Λαύριο - Έκκληση για άμεση βοήθεια 

Άθλιες συνθήκες, χωρίς φάρμακα, φαγητό και είδη υγιεινής, για τους 240 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 80 παιδιά, στο Κέντρο Προσφύγων του Λαυρίου. Έκκληση προς τους πολίτες για άμεση βοήθεια απευθύνει η ομάδα στήριξης των προσφύγων .


Οι 240 πρόσφυγες, εκ των οποίων 80 παιδιά (τα 15 βρέφη), τρέφονται αποκλειστικά με μακαρόνια, δεν έχουν φάρμακα, κάνουν μπάνιο με κρύο νερό, ενώ δεν υπάρχουν είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριστικά.
  Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί της περιοχής, που είναι απλήρωτοι για δύο μήνες, σταματούν να δίνουν φάρμακα στο Κέντρο, με τον κίνδυνο των λοιμώξεων να πολλαπλασιάζεται.   Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Προσφύγων -το οποίο υπάγεται στο Δημόσιο αλλά η διαχείρισή του γίνεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό- παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες.


Έκκληση προς τους πολίτες για συνεισφορά σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης

Έκκληση προς τους πολίτες για συνεισφορά σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης απευθύνει η ομάδα στήριξης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο κέντρο Προσφύγων του Λαυρίου.

Λίστα αναγκών 20/ 10/ 2013  

Στο κέντρο ζουν 15 βρέφη ,65 παιδιά και 220 ενήλικες  

Για τα βρέφη : παιδικά γάλατα σε σκόνη , πάνες  

Για τα παιδιά : ψωμί , βούτυρο, τυρί κίτρινο (σε φέτες) και σαλάμι  (πρωινό σχολείου) , γάλατα εβαπορέ, αυγά    

Για όλους: λάδι , αλεύρι ,κρέας , ντοματοπελτέ , λαχανικά, φρούτα 

Δευτερευόντως : ζυμαρικά , ρύζι , όσπρια   Καθαριστικά: σαπούνι πράσινο, χαρτί υγείας , σαμπουάν  

Επίσης για όσους δεν μπορούν να συνεισφέρουν σε είδος, μπορούν να βοηθήσουν σε χρόνο. Δηλαδή να ασχοληθούν με τη συγκέντρωση των ειδών , από πέντε σημεία των Αθηνών , (Βόρεια, Νότια, Ανατολικά, Δυτικά , Κέντρο) ώστε να γίνει μια αποστολή αύριο και μία τη Δευτέρα.    

Επίσης όλοι κοινοποιώντας την λίστα σε τοίχους, ομάδες και σελίδες μαζί με το λινκ της ομάδας αυτής για συντονισμό.  

Φυσικά όσοι επιθυμούν μπορούν να τα πάνε και μόνοι τους τα πράγματα στο κέντρο προσφύγων για να δώσουν χαρά και στα παιδιά και στον εαυτό τους, Στην αλληλεγγύη αυτός που δίνει παίρνει περισσότερα από τον παραλήπτη, Αυτό το ξέρουμε όλοι από την εμπειρία μας.  

Σημαντικό είναι να διευκρινήσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν παίρνουμε ή δεν δίνουμε χρήματα !! Οτι δίνετε , μόνο σε είδος, Όσοι είστε από επαρχία και θέλετε να συνεισφέρετε υπάρχει τρόπος: στέλνετε σε κάποιο δικό σας άνθρωπο στην Αθήνα τα χρήματα, και εκείνος ψωνίζει αυτά που επιθυμείτε, και μας ειδοποιεί να τα παραλάβουμε. Έτσι γλιτώνουμε τα μεταφορικά , και δεν δημιουργούνται και σκοτεινά σημεία στην βοήθεια που καταλήγει αυτούσια στους πρόσφυγες .  

Το τηλέφωνο του κέντρου είναι : 22920 27744  

Συντονισμός συγκέντρωσης των τροφίμων στην ομάδα facebook
https://www.facebook.com/groups/317217015023917/  

Σημείωση: παρακαλούμε τα τρόφιμα να είναι κατά το δυνατόν σε όχι εύθραυστες συσκευασίες (πχ γυάλινα μπουκάλια ή χύμα ) και ακόμα καλύτερα σε χαρτοκιβώτια. Φυσικά κατά την συγκέντρωση θα γίνει διαχωρισμός και τακτοποίηση αλλά όσο μπορούμε να είναι ασφαλή.   

Οι λόγοι για τους οποίους έχει προκύψει το πρόβλημα σίτισης από τον Ερυθρό Σταυρό κοινοποιούνται στην ομάδα (στο facebook) αναλυτικά.

-----
και παρόλα αυτά εγώ θα προσθέσω το Λαύριο του Σαββόπουλου αλλά και του Χατζιδάκι

..πως να κρυφτείς απ'τα παιδιά...



...κράτησα δίκοπο μαχαίρι στο πικρό καιρό...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου