Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Η ντοματοπατατιά και το super μωρό έρχονται.Κρυφτείτε


Οι δυό ειδήσεις που ακολουθούν και συνοδεύονται από πλήρη επιστημονική αθωότητα και καλές προθέσεις,στο κοντινό μέλλον θα έχουν διαμορφώσει το νέο ευρύτατο ταξικό και όχι μόνο χάσμα.

Οι αγρότες χωρίς σπόρους θα αγοράζουν φυντάνια υβριδίων.
Οι πλούσιοι θα έχουν διαδόχους πολύ εξυπνότερους υγιέστερους και ομορφότερους από τους φτωχούς.Οι κάστες χτίζονται σιωπηρά.Ένα φυτό το οποίο παράγει τόσο τομάτες όσο και πατάτες, αναπτύχθηκε στη Βρετανία και διατίθεται εμπορικά σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το υβριδικό φυτό, που έχει την εύγλωττη ονομασία TomTato -σύντμηση των λέξεων tomato (τομάτα) και potato (πατάτα)- αποτελεί «τέκνο» της φυτοκομικής εταιρείας Thomson and Morgan που εδρεύει στο Ίπσουιτς.Αμερικάνικη εταιρεία κατοχύρωσε πατέντα που επιτρέπει το «σχεδιασμό» μωρών 
Η απόφαση μιας αμερικάνικης εταιρείας να κατοχυρώσει πατέντα μιας τεχνικής DNA που θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα σε γονείς να επιλέξουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για το μελλοντικό μωρό τους, έχοντας διαλέξει τους «κατάλληλους» δωρητές ωαρίων και σπερματοζωαρίων έχει προκαλέσει σάλο σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η 23andMe που το όνομα της σημαίνει «23 χρωμοσώματα και Εγώ» έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει στην πράξη αυτή την πατέντα, αλλά να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες να μάθουν τα γνωρίσματα που το μωρό θα κληρονομήσει από τους γονείς.
Η μέθοδός της με την ονομασία «Family Traits Inheritor Calculator» (Υπολογιστής Κληρονόμησης Οικογενειακών Χαρακτηριστικών), μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο το μωρό να κληρονομήσει ορισμένες ασθένειες, καθώς επίσης προβλέπει γνωρίσματα όπως το ύψος, το βάρος, το χρώμα των ματιών, ακόμα και στοιχεία της προσωπικότητάς του.
Ο έλεγχος πραγματοποιείται με την αποστολή δείγματος σάλιου των γονιών στην εταιρεία, ενώ η εταιρεία περιγράφει την τεχνική σαν ένα «ευχάριστο τρόπο με τον οποίο οι μελλοντικοί γονείς μπορούν να πάρουν μια ιδέα από τη γενετική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου