Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Κυνηγοί κεφαλών-Θάνατος 18 χρονου για ένα εισιτήριο τρόλεϊ

Στη Βραζιλία έγινε εξέγερση για την αύξηση στα εισιτήρια των ΜΜΜ.
Εδώ
Έχουμε αποδεχτεί τους κυνηγούς κεφαλών.

Ελεγκτές κάθε είδους και μπάτσοι έχουν απόλυτες εξουσίες στις ζωές μας.Για το μισθό τους.

Καμιά εξέγερση δε θα γίνει.Θα περάσει κι αυτό από οθόνες και πληκτρολόγια και θα ξεχαστεί όπως όλα.Το ξέρουν.
Οι σκατόψυχοι, εκτελούν και χλευάζουν.

Η γελοία Λένα Διβάνη  υψηλών θέσεων και μισθών, πάντα βέβαια του δημοσίου, καθώς και της δήθεν λογοτεχνίας,αφήνει τη βρωμιά της να διαρρεύσει.Κανείς δεν την υποχρέωνε να σχολιάσει το γεγονός.Θεώρησε καθήκον της όμως να ονομάσει έναν νεκρό νέο τζαμπατζή,για να στηρίξει τα αφεντικά της.
Κατ' αυτή δεν ήταν παρά ένας τζαμπατζής και κάτι τέτοιοι δε θα εμποδίσουν την εφαρμογή των ληστρικών νόμων που επέβαλε η διεφθαρμένη κλίκα και τάξη που υπηρετεί και λυμαίνεται τα πάντα.





Τζαμπατζής συγγραφέας


Ένα παιδί σκοτώθηκε πηδώντας από το τρόλεϊ επειδή το έπιασε ο ελεγκτής χωρίς εισιτήριο και μια καταξιωμένη της κοινωνίας των ισοπεδωμένων νεοελλήνων συγγραφεύς και ακαδημαϊκός, αποκάλεσε τζαμπατζή τον νεκρό και βρήκε ευκαιρία να εκφράσει τα αλαζονικά της διαπιστευτήρια στην ωμότητα του συστήματος, ίσως για να κερδίσει κάποιο λογοτεχνικό βραβείο ή κάποια “θέση περιωπής”, ίσως όμως, το πιθανότερο, για να ανταποδώσει τα όσα τόσα χρόνια απόλαυσε ως συστημική βαθιά.
Η εν λόγω κυρία και οι γνωστοί σε όλους μας όμοιοί της και κολλητοί της “συγγραφείς”, καθώς και ένας μεγαλύτερος σε αριθμό μελών παρόμοιος εσμός, αυτός των σιωπηρών “συγγραφέων”,  είναι η τρανή απόδειξη του ξεπεσμού της νεοελληνικής κοινωνίας στην αναξιοπρέπεια, της κρίσης πολιτισμού, ιδεολογιών, ανθρωπισμού, που βιώνουμε εδώ και δεκαετίες. Είναι η απόδειξη της ξεφτίλας μας ως νεοέλληνες ισοπεδωμένοι και μεταλλαγμένοι σε καταναλωτές.
Αυτοί όλοι είναι ο βασικός λόγος που ποτέ μου δεν αποδέχτηκα τον τίτλο “συγγραφέας”.
Όπως το νεκρό παιδί το αποκαλούν τζαμπατζή, εμένα με αποκαλούν “βουκόλο”, εκεί που συγχρωτίζονται στα αποστειρωμένα σαλόνια της διανόησής τους.
Δεν έχουν ιδέα όμως οι θλιβεροί από ηρωικές εξόδους ούτε από ζωές που μαραίνονται ήρεμα και γίνονται ένα με τη φύση. Διότι είναι όμηροι του υπερφίαλου τομαριού και της αλαζονείας τους, καταδικασμένοι να πεθάνουν έντρομοι. Άξιοι της “ζωής” τους
Γιάννης Μακριδάκης

«Να συγχαρούμε θερμά όλους εσάς που λέτε “ο 18χρονος ας πλήρωνε εισητήριο”. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που παίρνετε και δίνετε πάντα απόδειξη. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που δεν παρκάρετε ποτέ παράνομα. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που δεν ρίξατε ποτέ σκουπίδι έξω από κάδο. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που δεν μπορείτε να καταλάβετε τον τρόμο ενός παιδιού που δεν έχει ένα ευρώ στην τσέπη. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που αποκαλείτε του άνεργους τζαμπατζήδες. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που πιστεύετε πως από τα οχήματα πηδάνε “τα παιδιά των άλλων”… Γιατί αυτές είναι οι ζωές των άλλων… Κι αυτοί είναι θάνατοι των άλλων… Για ένα κωλοεισητήριο… Ντροπή! »
Έλενα Ακρίτα 




Ερωτήματα και καταγγελίες που σοκάρουν
Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά την τραγωδία με τον 19χρονο Θανάση είναι πολλά:
- Ήταν ο «εθελοντής» ελεγκτής που επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και οδήγησε τον νεαρό να πηδήξει από το τρόλει και να σκοτωθεί;
- Ηταν το κίνητρο του εργαζομένου στον Οργανισμό Συγκοινωνιών -που εργάζεται σαν ελεγκτής εκτός του ωραρίου εργασίας του- να ενισχύσει το εισόδημά του, ο λόγος που προκάλεσε την τραγωδία και πυροδότησε μια σειρά από δραματικά γεγονότα τα οποία οδήγησαν στο θάνατο του 19χρονου Θανάση;
- Είναι ηθική η πολιτική του Οργανισμού Συγκοινωνιών να πριμοδοτεί τους εθελοντές ελεγκτές με το 10% του συνόλου των προστίμων που εισπράττουν από τους επιβάτες που συλλαμβάνονται να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς να έχουν κόψει εισιτήριο;

Κύκλωμα οδηγών - ελεγκτών
Τελικά φαίνεται πως έπρεπε να σκοτωθεί ένα παλικάρι 19 χρονών για να βγει στο φως ο ρόλος κάποιων από τους επονομαζόμενους«κυνηγούς κεφαλών» στις αστικές συγκοινωνίες.
Πολλές είναι οι αναφορές και οι καταγγελίες, που ποτέ όμως δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, για ελεγκτές οι οποίοι τρομοκρατούν επιβάτες, κυρίως αλλοδαπούς, ζητώντας τους εκβιαστικά χρήματα όχι μόνο γιατί δεν έχουν εισιτήριο αλλά με την απειλή ότι θα τους «καρφώσουν» στην αστυνομία επειδή δεν έχουν «χαρτιά».
Μάλιστα καταγγέλλεται συγκεκριμένο κύκλωμα ελεγκτών και οδηγών που δρά συντονισμένα και στόχος τους είναι κυρίως οι «ψαρωμένοι» αλλοδαποί που -«νόμιμοι» ή όχι- δεν θέλουν να έχουν μπλεξίματα με την αστυνομία. 
Ετσι το πενιχρό μεροκάματο πολλών φτωχοδιάβολων καταλήγει στις τσέπες των «κυνηγών κεφαλών» που θησαυρίζουν από τους εκβιασμούς στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.

zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου