Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΝΑΤΟ+Αλ Κάιντα=Love

Όπως όλα τα παιδάκια γνωρίζουμε,μετά την κατάρρευση του Ανύπαρκτου,το ΝΑΤΟ δεν διαλύθηκε,έπρεπε όμως να κατασκευαστεί ένα άλλο φάντασμα-μπαμπούλας για να δίνει αφορμές για πολέμους που ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός έχει απόλυτη ανάγκη για την επιβίωση του. Κατασκευάστηκε λοιπόν η Αλ-Κάιντα.


Διαβάζουμε

Ποιος θα το περίμενε πως θα ερχόταν η ημέρα που οι ΗΠΑ θα πολεμούσαν στο πλευρό της Αλ Κάιντα; Κι όμως, αυτό εκτιμά ο βραβευμένος ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας «Independent», Ρόμπερτ Φισκ πως θα συμβεί στην περίπτωση που ο Μπαράκ Ομπάμα αποφασίσει να ανατρέψει στρατιωτικά τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Αυτό κι αν είναι επίτευγμα για τον Ομπάμα, τον Κάμερον, τον Ολάντ και τους υπόλοιπους πολεμοχαρείς. Βεβαίως ούτε το Πεντάγωνο ή ο Λευκός Οίκος ούτε η Αλ Κάιντα, υποθέτω, πρόκειται να το διατυμπανίσουν, αν και οι δυο πλευρές προσπαθούν να εξοντώσουν τον Μπασάρ αλ Ασαντ.
Όπως επίσης προσπαθεί και το Μέτωπο Αλ Νούσρα (το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα)», υπογραμμίζει ο Φισκ, ο οποίος προσθέτει πως είναι ειρωνικό την ώρα που οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν την Αλ Κάιντα σε Υεμένη και Πακιστάν να τη βοηθούν στη Συρία, σκοτώνοντας τους εχθρούς της.
   Ο Βρετανός δημοσιογράφος, εξάλλου, επισημαίνει πως κανείς δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για τις διαρκείς αναφορές στον Λίβανο για τρία μέλη της Χεζμπολάχ ( σημ.: την οποία στηρίζει ο αλ Ασαντ) που πολεμούσαν μαζί με τα κυβερνητικά στρατεύματα στη Δαμασκό και δηλητηριάστηκαν από το ίδιο χημικό αέριο την ίδια ημέρα. Ταυτοχρόνως ο Φισκ αμφιβάλλει για το αν η επέμβαση της Δύσης θα κρατήσει μόλις λίγες ημέρες, «όπως αρέσκεται να πιστεύει ο Ομπάμα», από τη στιγμή που δεν υπολογίζονται οι παράγοντες «Ιράν» και «Χεζμπολάχ». «Υποψιάζομαι πως αν ο Ομπάμα προχωρήσει τα σχέδιά του, αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει τέλος», συμπληρώνει με νόημα ο δημοσιογράφος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου