Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Ελεγκτές-οδηγοί με παρελθόν και κάλυψη...

Ίσως δεν θα είχε συμβεί ο θάνατος του νεαρού Θανάση Καναούτη,αν σε προηγούμενα συμβάντα όπως αυτό που ακολουθεί,είχαν τιμωρηθεί οι συμμορίες Οδηγών-Ελεγκτών-Χρυσαυγιτών που φωλιάζουν εκεί.
Όμως, όπως είδαμε και με την πρώτη ανακοίνωση μετά το θάνατο του νεαρού Θανάση,όχι μόνο δεν τιμωρούνται αλλά καλύπτονται με χονδροειδή ψέματα από τις διοικήσεις αλλά και παρακινούνται να ασκήσουν βία.
Όπως καταγγέλλει,όταν τον χτυπούσαν,για να περιορίσουν τις αντιδράσεις,φώναζαν ό,τι είναι πορτοφολάς.
Κανείς τους δεν έχει τιμωρηθεί,και τα ονόματα τους κρύβονται.
Κάνουν όλοι μαζί γερές μπάζες και μοιράζονται τη λεία,ας είναι και ανθρώπινες ζωές. 
----------

Νέα ερωτηματικά προκαλεί υπόθεση όπου δύο ελεγκτές μαζί με τον οδηγό φέρονται να ξυλοκόπησαν άγρια έναν άνδρα, όταν εκείνος διαπίστωσε πως προσπαθούσαν να εισπράξουν πρόστιμα από αλλοδαπούς χωρίς να επιδείξουν μπλοκ βεβαίωσης παράστασης.

Όπως καταγγέλλει ο Βασίλης Καλαμβόκας, την Τετάρτη 10 Ιουλίου του 2013, επέβαινε στο τρόλεϊ 21 της γραμμής Αθήνα- Νίκαια, όταν στη στάση του στρατοπέδου Ρουφ, δύο ελεγκτές επιβιβάστηκαν στο τρόλεϊ.


Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο ίδιος, οι ελεγκτές εντόπισαν έναν αλλοδαπό χωρίς εισιτήριο και του ζήτησαν να πληρώσει το πρόστιμο χωρίς να επιδείξουν το μπλοκ βεβαίωσης παράβασης. Όταν συνέχισαν την ίδια πρακτική σε μια αλλοδαπή ασιατικής καταγωγής, ο κ. Καλαμβόκας υποστηρίζει πως επενέβη προκειμένου να εκδοθεί η απόδειξη παράβασης, με αποτέλεσμα οι δύο ελεγκτές να του πουν «κάνε την δουλειά σου εσύ», σε έντονο ύφος.


Τότε, όπως υποστηρίζει στην καταγγελία του, ζήτησε από τους ελεγκτές να αφήσουν τον ίδιο και την αλλοδαπή να αποβιβαστούν, ενώ την ίδια στιγμή αρκετοί από τους επιβάτες άρχισαν να διαμαρτύρονται για την συμπεριφορά των ελεγκτών. Αποτέλεσμα ήταν, ο οδηγός να αποβιβαστεί από το τρόλεϊ κλείνοντας τις πόρτες και να καλέσει την αστυνομία, παρακρατώντας παράνομα τον ίδιο και όλους τους υπόλοιπους επιβάτες, υποστηρίζει.

Στη συνέχεια της καταγγελίας, αναφέρεται πως ο κ. Καλαμβόκας πάτησε το μπουτόν κινδύνου προκειμένου να αποβιβαστεί από το τρόλεϊ με τους υπόλοιπους επιβάτες. Αποτέλεσμα ήταν όπως αναφέρει, ο οδηγός του τρόλεϊ να τον χτυπήσει και να τον ρίξει κάτω στο πεζοδρόμιο, ενώ στη συνέχεια μαζί με τους δύο ελεγκτές άρχισε να τον κλωτσά μετά μανίας στο κεφάλι.

Σε επικοινωνία που είχε το με τον κ. Καλαμβόκα, επιβεβαίωσε όχι μόνο την γνησιότητα του εγγράφου της καταγγελίας του το οποίο έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, αλλά επίσης υποστήριξε πως με το θέμα ασχολείται το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο(!!!) οι ελεγκτές να συμπεριφέρθηκαν ρατσιστικά στους αλλοδαπούς.


πηγή left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου