Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πώς εξαφανίστηκαν 502 παιδιά από το Ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα»?

Πρώτα μια φρικιαστική είδηση από τη Κίνα

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κίνα η απίστευτη βαρβαρότητα που υπέστη ένα αγοράκι 6 ετών, το οποίο απήχθη από αγνώστους που το νάρκωσαν και του έβγαλαν τα μάτια για να χρησιμοποιήσουν τους κερατοειδείς χιτώνες του σε παράνομες μεταμοσχεύσεις. Στο βίντεο που μετέδωσε η τηλεόραση της επαρχίας Σανξί το παιδί, που πλέον είναι τυφλό, εμφανίζεται στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, με καλυμμένες τις κόχες των ματιών με επιδέσμους. Στο ρεπορτάζ της τηλεόρασης μίλησαν και οι γονείς του παιδιού, που κατάγονται από μια φτωχή, αγροτική περιοχή. (Ναυτεμπορική 28/8/2013)

και μετά η άθλια Ελλάδα

"...Πεντακόσια δυο παιδιά εξαφανίστηκαν υπό άγνωστες συνθήκες την τριετία 1999 -2002 από το ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα», σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κώστα Ζαφειρόπουλου για τηνΕφημερίδα των Συντακτών
Κανείς δεν ξέρει σήμερα αν ζουν. Για την υπόθεση  που έχει την κωδική ονομασία «Αgia Varvara», ο ΟΗΕ απεύθυνε πρόσφατα επείγουσες συστάσεις σε Ελλάδα και Αλβανία να ασχοληθούν επιτέλους με το θέμα.

Από το 1993 μέχρι το 1999 στην Αθήνα συλλαμβάνονταν κατά μέσο όρο 300 παιδιά τον χρόνο για επαιτεία – το 90% από τα οποία προέρχονταν από την Αλβανία. 
Από το 1998 μέχρι το 2001, 661 παιδιά των φαναριών είχαν φιλοξενηθεί στο ίδρυμα «Αγία Βαρβάρα» στην Αθήνα,Το «Αγία Βαρβάρα» δεν είχε ούτε τις υποδομές ούτε το προσωπικό για να δεχτεί τόσα παιδιά.
Από τα 661 παιδιά που πέρασαν από το «Αγία Βαρβάρα», τα 90 παραδόθηκαν στους γονείς τους, τα 47 μεταστεγάστηκαν σε παιδουπόλεις, τα 22 παρελήφθησαν από την αστυνομία. Και τα 502 χάθηκαν! (Στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ. προς τον Έλληνα Συνήγορο του Πολίτη).

«Παρότι από το 2007 όλα τα έγγραφα για την υπόθεση προωθήθηκαν στις δημόσιες αρχές της χώρας, πρέπει να αναγνωριστεί ότι έκτοτε δεν έγινε καμιά ενέργεια», παραδέχεται στην Επιτροπή του ΟΗΕ τον Μάιο του 2012 η ελληνική αντιπροσωπεία για το θέμα με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης και συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών.

Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις της Επιτροπής η Ελλάδα περιφρονεί το θέμα..." 

Την τραγική μοίρα 502 παιδιών που τα συναντούσαμε καθημερινά στα φανάρια την υποψιαζόμαστε βάσιμα,,όπως υποψιαζόμαστε λόγω της ύποπτης αδιαφορίας πολιτικούς, αστυνομία ,δικαιοσύνη, υπηρεσιών πρόνοια κλπ εμπλεκομένων.
Καμία αλήθεια δε πρόκειται να έρθει στο φως.Θα μείνουν καλά κρυμμένοι πίσω από τα χρόνια που περνάνε.Έχει ξαναγίνει αυτό στη δεκαετία του '50,πωλήσεις όμως για υιοθεσία.Όχι για σκλαβιά,σεξ,και αφαίρεση οργάνων.Από ΄τότε όμως έως σήμερα άνοιξαν καινούργιες αγορές με ζήτηση και χρήμα.....

Αυτή είναι η χώρα μας κάτω από την εξουσία αδίστακτων εγκληματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου