Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013

o 902 στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Τι άλλο να υποθέσεις όταν κρατείται εφτασφράγιστο μυστικό ποιος είναι ο πραγματικός-οί νέος-οι ιδιοκτήτες των σταθμών 902

Το κρυφτό με τον αγοραστή των σταθμών του ΚΚΕ συνεχίζεται.Κανένα όνομα φυσικού προσώπου ως ιδιοκτήτη δεν αποκαλύπτεται,και η κυπριακή εταιρία που είπαν, είναι υπό ίδρυση.

Τόση διαφάνεια,μόνο την αθωότητα δεν πιστοποιεί.

Αύγουστος γαρ.

 από zoornalistas

 Παραμένει το μυστήριο γύρω από την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902, παρά την ανακοίνωση του ΚΚΕ ότι αγοραστής είναι η κυπριακή εταιρεία «A-ORIZON MEDIA LTD». 

Αν και στην ανακοίνωση του Περισσού σημειώνεται ξεκάθαρα ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έχει λάβει τα έγγραφα, στα οποία αναφέρεται ποιοι είναι «οι εταίροι και οι εκπρόσωποι της αγοράστριας εταιρείας», έως σήμερα η αρμόδια εποπτική αρχή δεν έχει λάβει γνώση για τα φυσικά πρόσωπα της κυπριακής εταιρείας με έδρα τη Λεμεσό. 

Στο πλαίσιο αυτό, η συμβολαιογραφική πράξη της μεταβίβασης του 902 κατατέθηκε στο ΕΣΡ την περασμένη Παρασκευή λίγο πριν τη λήξη του ωραρίου. Στο συμβόλαιο αυτό περιέχονται στοιχεία.. 
επικοινωνίας με την αγοράστρια εταιρεία, καθώς και το τίμημα της πώλησης, ενώ δεν γίνεται αναφορά σε φυσικά πρόσωπα. 
Από τη στιγμή της πρωτοκόλλησης της συμβολαιογραφικής πράξης δημιουργείται φάκελος και ακολουθεί οικονομικός και νομικός έλεγχος της εταιρείας που αγόρασε το σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας. Η υπόθεση του 902 δεν έχει χρεωθεί ακόμα, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Όταν θα συμβεί αυτό και βάσει της σχετικής νομοθεσίας, η κυπριακή εταιρεία θα πρέπει να καταθέσει μια σειρά δικαιολογητικών, ώστε να εγκριθεί η μεταβίβαση του σταθμού. 

Μεταξύ αυτών, υπεύθυνες δηλώσεις των εταίρων του νέου ιδιοκτησιακού σχήματος του 902, καθώς και υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας περί απόκτησης εισοδημάτων στην αλλοδαπή, στην περίπτωση που γίνει επίκληση εισοδημάτων αποκτηθέντων στην αλλοδαπή.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr, πάντως, η εταιρεία A-Orizon Media δεν υπάρχει στο αρχείο του γενικού μητρώου εταιρειών της Κύπρου, αλλά έχει κάνει αίτηση υπαγωγής μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Η πληροφορία αυτή ρίχνει ακόμα μεγαλύτερο σκοτάδι στις συνθήκες διαφάνειας που θα όφειλε να έχει μια τέτοια αγοραπωλησία και τροφοδοτεί ακόμα περισσότερα σενάρια και εικασίες τόσο για το ποιοι επιχειρηματίες βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα, όσο και για το ύψος της συναλλαγής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η εταιρεία Α-Οrizon Media LTD που αγόρασε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο "902" που ανήκει στο ΚΚΕ, έχει κάνει αίτηση εγγραφής ονόματος στο Γραφείο του Εφόρου Εταιρειών Κύπρου, αλλά δεν υπάρχει φάκελος με οποιοδήποτε στοιχείο.
Ουσιαστικά δεν υπάρχει εγγεγραμμένη εταιρεία, αλλά εταιρεία υπό εγγραφή. Ως εκ τούτου στη συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει ποιοι είναι οι μέτοχοι και οι ιδιοκτήτες, όπως και το μετοχικό κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου